Банер
full1285617342.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Умората - наистина ли прекаляваме?
Написано от Румяна Алексиева   
Понеделник, 01 Септември 2008 19:07

Проверете какво може да означава липсата на енергия.

Не е нужно да е края на работната седмица, за да се чувствате уморени и да мечтаете за почивните дни - понякога чувството на умора като че съвсем нелогично се появява още в понеделник.

В повечето случаи наистина желанието за почивка идва съвсем логично след напрегнатата работна седмица.
Имайте предвид обаче, че липсата на енергия може да е и по-сериозен сигнал, който изисква посещение при лекар.

Отговорете на няколкото въпроса/твърдения по-долу, за да установите дали наистина имате повод за тревога:

1. С напредване на възрастта е логично да се изморявате по-бързо и по-често да изпитвате нужда да си почивате. В/Н

2. По-възрастните хора се будят по-често и по-трудно заспиват. В/Н

3. Чашката кафе преди физическо натоварване ви зарежда в енергия. В/Н

4. Ето 4 причини за това на човек да му се спи. Подредете ги от най-вероятната към най-несъществената. А – диабет. Б – безсъние. В – депресия. Г. лош сън заради възрастта или наднормено тегло.

5. Този, с когото спите, хърка и ви събужда. Кое е най-доброто решение: А – да спите в друга стая. Б – Хъркащият да се консултира с лекар.

Коментарите:

1. Не е вярно. Логиката на това да се чувствате уморени има общо не с възрастта (ако сте здрави, ако се храните правилно и се движите достатъчно), а с лошото ви общо състояние. Ако към това добавим стреса, обяснението за бързата умора вече ще е готово.

2. Вярно. С течение на годините тялото отделя по-малко мелатонин - хормонът, който има пряко отношение към добрия сън. Човек по-трудно изпада в състояние на т.нар. дълбок сън и съответно по-често се буди. За да помогнете на организма, спете в напълно затъмнена стая – скрийте дори и светещите часовници и други подобни уреди, дърпайте завесите.

3. Вярно. Установено е, че кафето наистина зарежда с енергия и това особено се усеща, ако след това тялото се натоварва физически. За повечето хора три чашки кафе дневно не представляват опасност от дехидратиране.

4. В, Г, Б, А Много изследвания показват, че изненадващо за мнозина депресията е причина №1 за усещането за умора. След това се нареждат причините, свързани с възрастта и теглото, едва на трето място е безсънието, а най-накрая – диабетът.

5. Б Силното хъркане е симптом на т.нар. слийп апнеа (sleep apnea) – състояние, което специалистите свързват с наднормено тегло, сърдечно-съдови заболявания и диабет. Хъркането може да бъде овладяно и колкото по-рано бъдат взети мерки, толкова по-лесно ще стане това.

zdrave.bg 



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .