Банер
1506010_481197848657286_1271106509_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Как да се преборим с безсънието в жегите
Написано от Стоян Захариев   
Петък, 01 Юни 2007 00:00
В тежките горещини, през летните месеци, дори и хора, които никога не са имали проблеми със съня, започват да се оплакват, че не могат да заспят до късно през нощта или пък че се будят по няколко пъти, а на сутринта се чувстват уморени.
Състоянието на безсъние се дължи на високите температури, при които организмът ни се опитва с всички сили да се охлади. Ето защо не можете лесно да се отпуснете и да заспите.

Много от нас омаловажават важната роля на съня в човешкия живот и смятат, че те могат да минат и с по-малко от 6 часа сън на нощ. Те обаче грешат! Сънят дава възможност на организма да се възстановява, а на мозъка- да съхранява получената през деня информация.

Какво да направите в случай, че се въртите дълго в леглото, без да можете да заспите?

Хубаво би било да си изработите режим на ставане и лягане. Опитайте да си лягате по едно и също време. Дори и в началото да не можете да заспите веднага щом сложите глава на възглавницата си, то постепенно тялото ви ще свикне с режима, ще се отпуска в определения час и ще заспивате лесно.

Можете и да си създадете друг навик, с който подсъзнателно да се подготвяте за сън – четене, обличане на пижамата, миене на зъбите. Идеята е да се получи реакцията, която става в прословутия експеримент на Павлов с кучето.

От значение е и видът на ястията, с които ще вечеряте. Избягвайте мазнините! По-добре е да похапнете нещо леко. Малко хора знаят, че варените картофи действат като приспивателно. Препоръчваме ви да вечеряте не по-късно от 19 часа. Забравете за кафето, чая и сока от портокал. Кофеинът, танинът и витамин C възбуждат, тонизират и пречат на бързото заспиване.

Газираните напитки също не са препоръчителни. Би било чудесно, ако всяка вечер правите някое физическо

Опитайте се да не мърдате много. Това условие е важно при безсъние в летните жеги, защото колкото повече се въртите в леглото, толкова повече енергия ще създавате при търкането си в чаршафите и следователно ще ви става все по-топло. Излегнете се по гръб, отпуснете се, затворете очи и дишайте с корема. Важното е да сте спокойни, тъй като и без това организмът се отпуска по-трудно и бавно в горещините.

Kитайската медицина препоръчва самомасажът като средство срещу безсъние. Разтрийте една след друга двете жили отзад на врата си. Ще усетите, че са опънати и “отскачат”. Масажирайте две-три минути, а след това бавно завъртете три пъти главата си по посока на часовниковата стрелка. Само веднъж натиснете силно с палец в ямката, която е между двете жили, точно по средата на тила ви. Този масаж цели да премахне напрежението от напрегнатия ден и да стимулира произвеждането на повече мелатонин (хормонът на съня).

Учените по геобиология (наука за условията на живот в жилищата) твърдят, че естественото електромагнитно

Внимавайте! Безсънието може да е и сигнал за някой здравословен проблем. То не е болест, а симптом, алармиращ за хормонални, сърдечносъдови, респираторни и храносмилателни проблеми. Разбира се, това, че заспивате трудно и се будите при най-малкия шум би могло да се дължи и на непоносимо високите температури или на преумората от дългия работен ден.

Ето защо не гълтайте приспивателни вечер без консултация с лекар, тъй като всяко лекарство е с различен състав и е предназначено да влияе върху определен вид безсъние. упражнение – все едно дали ще тичате в парка или ще правите лицеви опори вкъщи. Важното е, че по този начин ще освободите мозъка си от напрежението, натрупано през целия ден и ще уморите тялото си. Все пак не спортувайте поне час преди да си легнете. излъчване на земята също смущава спокойния сън. Те са установили, че докато спим, тялото ни губи 70% от защитните си сили и става много по-чувствително към електромагнитното лъчение (особено към онова, което идва от електрическите уреди). Ето защо не е препоръчително да има радио на нощното ви шкафче, телевизор на секцията пред леглото ви или пък компютър на бюрото до прозореца.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2021 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .