Банер
ОЧАКВАНЕ - ОЛГА И СИНЪТ Й.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Девет погрешни схващания за венерическите заболявания
Написано от Катерина Найденова   
Понеделник, 01 Октомври 2007 00:00

Болестите, които се предават при интимна близост, е описал още Хипократ. Оттогава списъкът на тези заболявания, познати на медицината, забележимо нараства, тяхното успешно лечение в повечето случаи отдавна е факт, а хората все по-открито започват да говорят за тях. И заедно с това, разбира се, се появиха много погрешни схващания и легенди:

1. Със сифилис или гонорея може да се заразиш, ако си вземеш вана след болен.
Почти всички микроорганизми, които предизвикват венерическите болести могат да остават жизнеспособни върху влажната хавлия или изтривалка в продължение на няколко часа. Но ако се спазват елементарните правила за хигиена (т.е. да не се носят чужди неща в това число дори обеци, да не се допушва чужда цигара, да не се използва чуждо червило и т.н.), няма опасност от заразяване. На практика хирурзите, стоматолозите и гинеколозите са застрашени в по-голяма степен, защото са в постоянен контакт с рискова среда.

2. Ако мъжът няколко пъти прекара гонорея, той става импотентен.
Ако болестта се лекува навреме и правилно, тя няма да се отрази на мъжката потентност. Но ако това не така, гонококите се придвижват нагоре по половите пътища и настина могат да станат причина за безплодие, импотентност и други заболявания.

3. Съществуват микроорганизми, които могат да проникнат дори през презерватив.
В действителност в повечето случаи презервативът предпазва от инфекции, но при условие, че той има сертификат за качество и се използва правилно. Жената допълнително може да намали вероятността от заразяване, като използва свещички, крем, таблетки.
Оралният секс е толкова (без)опасен, колкото и традиционният. Микробите се чувстват еднакво комфортно и в устната кухина, и във влагалището.

4. Нов метод на диагностика може само с един анализ да определи всички налични заболявания.
Единият от методите на съвременната диагностика (ПВР – полимерни верижни реакции) действително диагностицира "виновника" за болестта. Но ако човек е боледувал например от хламидиоза, дълго време в неговия организъм остават "следи" от това заболяване. Затова само лекар може да определи какъв анализ (бактериологичен, бактериоскопичен, серотоничен, културален и т.н.) трябва да се направи.

5. Антибиотици могат да излекуват болестта за три дни.
Универсални таблетки за всички болести няма. Например сифилисът се лекува с препарати, съдържащи пеницилин, хламидиозата – най-често с тетрациклин или с по-модерен антибиотик. Строги схеми се използват само при лечението на сифилис и гонорея. В останалите случаи лекарят избира медикаменти според конкретния случай и коригира тяхното приемане.
Самостоятелното лечение е противопоказно. Освен това венерическите болести рядко се срещат самостоятелно. Често заедно с гонореята се лекува трихомониаза или хламидиоза. Не трябва да се пренебрегват препоръките за приемане на лекарствата и да се забравя, че алкохолът (дори в малки количества) си взаимодейства с антибиотиците като основа с киселина.

6. Практически е невъзможно да се излекуваме от хламидиоза.
Правилното лечение ще избави болния от хламидиозата. Освен антибиотици ще са необходими и имуностимулиращи препарати. От всички болести, предаващи се по полов път, хламидиозата се среща най-често - почти 70% от пациентите, обърнали се за помощ, страдат от това заболяване. То може да стане причина за безплодие и при жените, и при мъжете. При бременните жени то е в състояние да предизвика извънматочна бременност или аборт.

7. Може и да не се заразиш при еднократна близост с партньор.
Наистина това се случва, но рядко. В повечето случаи инфекцията прониква в организма дори при еднократен полов контакт. Превантивни мерки за предпазване от заболяване (например сифилис) взимат обикновено тези, които имат близък контакт с болните.
Правилният подход при лечение на заболяване, предавано по полов път (независимо от броя на контактите с носителя) е да бъде назначено лечение на всички, които са имали полов контакт със заразения. Инкубационният период на повечето инфекции от този тип е достатъчно дълъг, за да бъдат взети мерки за предпазване дори на евентуален партньор след установяване на заболяването.

8. Съществуват методи, намаляващи риска от заразяване в екстремни ситуации.
За подобни случаи (например ако презервативът се е скъсал) има лекарствени средства, които трябва де се приемат до няколко часа след половия акт. Все пак те не гарантират 100% безопасност. През следващите месеца трябва да наблюдавате здравословното си състояние и при най-малките подозрения да потърсите лекарска помощ.

9. Ако потърсите помощ и ви се наложи да бъдете лекуван в диспансер, за вашата болест задължително ще се разчуе.
Не е вярно. Не само Хипократовата клетва, но и кодексът забранява на лекаря да разгласява тайната лекар-пациент. Дори болният да бъде лекуват в стационар, в болничния лист няма да бъде посочена истинската диагноза.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .