Банер
10997358_927266497298074_3415742001400658462_o.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Как да се предпазим от вредата при резките промени във времето
Написано от Катерина Найденова   
Сряда, 03 Октомври 2007 00:00
Много хора страдат от рязката промяна във времето. Промените в атмосферното налягане, температурата, влажността на въздуха, магнитните бури и засилената слънчева активност влияят на човешкия организъм. Особено ако той има някакви проблеми. Резките аритмични колебания на времето се отразяват веднага на най-слабото му място.

Тялото като "часовник"
Още през 60 години на миналия век специалистите обърнаха особено внимание върху биологичния часовник и стигнаха до извода, че човешкият организъм е изтъкан от биоритми - сърцето, белите дробове, черният дроб, стомахът, главният мозък, всяка клетка имат свои собствени денонощни, седмични и годишни колебания.
Ритъмът е необходимо условие за нашия живот, защото той ни помага да се приспособим към променящите се условия на околния свят. Периодите на подем се редуват с моменти на спад и обратното. Учените определят този период като десинхроноза.
Здравият човек като правило не усеща подобни промени. Но при останалите особено в сезона на т.нар. неустойчиво равновесие (есен и пролет) организмът реагира чувствително на всяко неблагоприятно въздействие.
Най-малкият повод (прекарана на крака инфекция, стрес, преумора) нарушават биоритмите, в основата на които стои нарушаване на производството на мелатонин – хормона, отговарящ за жизнения ритъм и нашето адаптиране.

Още по-зле се чувстват астматиците и хипертониците
Десинхронозата е с богата симптоматика: от необяснима слабост, спад в настроението, нарушаване на съня и апетита до изостряне на старите болести и появата на нови.
Най-силно от десинхроноза страдат болните от възпаление на белите дробове, бронхиална астма, сърдечна аритмия, високо кръвно и язва. С неблагоприятните фактори лекарите свързват и изострянето на различни кожни заболявания, болести на ставите и опорно-двигателния апарат, което е породено от нарушаването в процеса на топлообмен на организма с околната среда.
Особено тежки метеопатични реакции (главоболие, виене на свят, болки в областта на сърцето, ставите, обща отпадналост, раздразнителност, сърдечно-съдови кризи, пристъпи на стенокардия) се наблюдават в преходните сезони, когато колебанията на метеорологичните параметри са по-силно изразени. На нахлуването на студен фронт и настъпването на област с високо атмосферно налягане най-остро реагират болните от сърдечно-съдови заболявания, бронхиална астма и болести на жлъчката и червата.
При ниско атмосферно налягане в зоната на топъл фронт с висока влажност и намалено съдържание на кислород страдат най-вече болните от исхемична болест на сърцето, артериална хипотония (ниско кръвно налягане) и хронични заболявания на белите дробове, в основата на които е хроничната кислородна недостатъчност.

Много неща все пак са в нашите ръце
Не можете да се изолирате от "вредното" време, но можете да облекчите живота си. За начало – започнете да спазвате режим - хранете се, лягайте и ставайте по едно е също време.
• Не се пренапрягайте, но и не подминавайте физическите упражнения - умерената физическа активност е подходяща за всеки организъм.
• Хранете се пълноценно. Не забравяйте комплексните витамини. Отлично средство за профилактика на десинхронозата са растителните адаптогени (екстракти от женшен и др.), които се приемат 2-3 пъти дневно 15-30 минути преди или 4 часа след ядене.
• Не злоупотребявайте със силното кафе и алкохолните напитки в неблагоприятните за здравето дни.
• Учените са установили, че дори след еднократната употреба на голяма доза алкохол нашит биоритми рязко се променят и намаляват скоростта на реакциите и адаптационните възможности на организма.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2018 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .