Банер
1508650_1607588082786016_7066274021345149782_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Как да прогоним настинките през есента
Написано от Ивайло Иванов-IYI   
Вторник, 16 Октомври 2007 00:00
Есента е времето на острите респираторни заболявания.

Есента е времето на острите респираторни заболявания.

Причинителите на "есенните болести" са бактериите и вирусите, повечето от които обитават носоглътката и устната кухина. Тяхното размножаване е свързано с отслабването на имунната ни система през есента.

Ето защо задължително се нуждаем от есенна профилактика.

Не трябва да се пренебрегват ваксините, а също и лекарствените средства, които укрепват организма след различни инфекции.

"Домашните лекари" лукът и чесънът

могат да бъдат много полезни заради уникалните си бактерицидни свойства. Те не притежават никакви странични ефекти. Една-две скилидки дневно например могат да заменят лекарствата при първите симптоми на настинката.

Витаминозният дефицит е свойствен на повечето хора през есента, затова денят е добре да започва с чаша портокалов сок, сок от моркови или лимони. Специалистите препоръчват също парче зеле, ряпа или цвекло.

Доказано е, че приемането на сокове от зеленчуци е по-полезно, отколкото тяхното консумиране им суров вид, защото в състава на зеленчуковите сокове не попадат вредните хербициди - те остават в целулозата.

Не забравяйте и за плодовете

Дневната норма се състои от две ябълки и два портокала (портокалите могат да се заменят с два лимона или грейпфрут).

Към профилактичните мерки се отнася и задължителното измиване на устата вечер - ако не с четка и паста за зъби, поне изплакване с концентриран разтвор на готварска сол. Тази процедура "закалява" лигавицата.

Неизчерпаем източник на витамини е и чаят,

в който са добавени билки или горски плодове: мента, боровинки, липов или ябълков цвят. Горският чай смекчава възпалителните процеси и повишава еластичността на стените на кръвоносните съдове.

Чаят с добавен подбел, липов цвят и сушени малини е отлично средство против бронхити.

Според последните медицински изследвания боровинките притежават най-високи показатели за повишаване на имунитета. Закаляването на организма позволява да се избегнат настинките и да се намали чувствителността на организма към тях.

Всекидневните физически упражнения

или поне час разходка също закаляват организма. Разбира се, охлаждането на дихателните пътища е сериозен фактор за настинка. Затова на улицата трябва да не дишаме през устата и да се стараем да разговаряме по-малко.

Дрехите трябва да бъдат от естествен памук,

а не от синтетика и изкуствени влакна. Прибирайки се в къщи, поне за кратко ходете боси - това е отпускане за краката и масаж на всички точки на стъпалата, много от които отговарят за състоянието на носоглътката.

Контрастните водни процедури

също са подходящ метод за закаляване. Особено важни са те за краката - трябва да се правят всеки ден в два легена с топла вода около 40 градуса и студена - под 30 градуса.

Краката се задържат няколко секунди в топлата вода, а след това в студената, като процедурата се повтаря три-четири пъти.

Поне веднъж седмично взимайте вана с добавена морска сол,

екстракт от билки или минерални соли. След това изплакнете тялото с хладка вода от душа.

Не бързайте с лекарствата, дори ако сте вдигнали малко температура. Не забравяйте, че тя е защитен механизъм на организма и лишавайки го от възможността за борба, вие помагате за зачестяването на болестите.

Приемайте лекарства за намаляване на температурата, ако термометърът показва над 38 градуса.

IYI



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .