Банер
f19a01221872f0fb3be5394d9269ef9c.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

КАРМАТА Е ПАЛАЧ, КОЙТО ПАЗИ СВОЯТА ЖЕРТВА
Написано от Маг Селена   
Вторник, 22 Юли 2008 00:00
Дойде време да кажа, че дори силите, предназначени за служене на Светлината, не се намесват в кармата. Силите на Светлината наблюдават човешките действия, давайки направлението, но без да се намесват в живота. Единствено самодейността на духа може да го приближи до по-добрата карма.

Често някои хора задават въпроса защо Бог не побърза да унищожим вредното същество?

Нито едно същество не е обособено по според правилата на кармата и житейските Вселенски закони. Неизброими са слоевете на паяжината на кармата, свързващи най-разнородни същества. така, че във хода на нейното течение могат да се усетят нишки от най-негодните до достойните.

Затова този, който ще тръгне да поразява вредното същество трябва първо да умъртви каналите, съединяващи струите на кармата. В противен случай отделното справедливо унищожение може да повлече масова вреда дори на цялото човечество. Затова средството за унищожение трябва да бъде прилагано много внимателно.

Но за жалост в лоното на окултизма се подвизават „куци и сакати магове и магеси“, които твърдят, че могат да нанасят всякакви кармични корекции без дори да знаят за какво иде реч все пак, когато става въпрос за подобни неща.

Мнозина от хората ще се усъмнят в закона на кармата, задавайки въпроса: „Възможно ли е негодниците да се наслаждават на благополучие, когато в същото време достойните се измъчват?“

Отговорът на подобен въпрос може да бъде: „Тежка е кармата на неспособните да прекратят земното си благополучие, тъй като, както е казано, «благополучието е гробница за духа.»“ При това земното благополучие запушва духовните Уши.


Много са случаите, когато под маската на благополучието се крие огромно нещастие. Затова никой от знаещите няма да прилага мерките на земното благополучие. Трябва да се сравнява с върховете и да не се вземат под внимание подземните потоци породени от заблудите на незнаещите затънали в собственото си невежество.

Хората могат да попитат и друго: „3ащо много престъпления и хули сякаш остават без наказание?“ Причините са това явление естествено са много. Първата е, че хората обичат да съдят по гърма, а не по мълнията.

Втората, че може дори изобщо да не се забележи доколко постепенно се завърта кръгът на събитията. Третата причина лежи в подбудите и старата кармическа връзка.

Само изтънченото духовно съзнание може да открие кога зад нежелателното действие се крие не лоша подбуда. Но става и обратното, когато действие не лошо на вид се явява следствие на недопустима мисъл.

Не би било зле всички вие да наблюдавайте как се отразява всяка постъпка на колебанията на кармата. Може да се види как предателството от всякакъв вид предизвиква бързо образуване на карма. И нищо не може да предотврати последствията от нея, защото причината и следствието са прекалено близки.

Може да се случи кармата да бъде заплатена, но да остане т.нар. черупка на кармата, а такова обстоятелство смея да отбележа, че е особено недопустимо и преди всичко обичано от демоните. Нищо не засилва толкова много злобата, както миражът за кармата.

Демоните използват кармичната черупка, за да нападат по-яростно тези, които създават кармата и тези, които се опитват да я отстранят чрез магически или психологически методи.

Не е възможно да се убиват милиони хора, без още преди това да се учреди най-тежката карма. Дори тази карма да не е лична, което е още по-лошо, тя със сигурност умножава кармата на страната или цялата планета.

При това Тънкия свят се изпълва с множество пристигнали духове извънсрочно. Не трябва да се изпълват нисшите слоеве на Ефирния свят с ужасите на неизпълнената карма.

Страхливите хора се мъчат да отложат кармичното следствие, но огненият дух мъдро и с всички средства ще го приближи Той разбира, че краищата на прекъснатата нишка само му пречат да се издига.

Уродливото колебание на хората не трябва да смущава знаещия бързащи. Той знае в сърцето си, че всичко неминуемо трябва да се случи и се радва от това, че всичко може да бъде преминато — силата на Агни е в него.

Опитите да се измени кармата насилствено и умишлено са недопустими. Господарите на кармата прибавят всяко насилие към чашата на отсъденото, но те могат в отделни случаи и да облекчат кармата там, където усъвършенстването и приношението са безкористни.

Предпазвайте мислите си от егоизъм и предоставете на сърцето да ви води по най-краткия път. Сърцето е отредено като еднороден магнит към Огнения свят.

Не напразно много сърца тъгуват и на Земята, и в Тънкия свят. Защото природата на сърцето е огнена и то съжалява при всяко забавяне на присъединяването му към родната стихия.

Невежите ще попитат: „Ние много пъти сме се надсмивали над всичко най-висше и въпреки това все още съществуваме — никакъв огън не ни е изгорил и нищо не ни заплашва.“ Ами нека тогава погледнат по улиците, където в калта се влачат слепите просяци и да кажат: „Това можем да бъде ние.“.

Те могат да бъдат заведени и в затвора или пък в рудниците, могат да отидат в някое огнище на пожара, или пък да присъстват на екзекуция и отново да кажат: „Това можем да бъдем и ние.“ Всъщност нима не се познахте?

Човек, може да прекъсне само за миг нишката с Висшето и полети с бясна скорост в бездната поради собственото си високомерие. Да заплашваме другите не е нужно. Животът е пълен с такива примери на ужаси.

Помнете, че нагнетяването на огъня е незримо, но нищо и никой не може да избягва от неговите последствия. Може да се види, че още древните са разбирали справедливостта на закона и вече са знаели, че оскърблението на Началата е толкова огромно и ужасно, че последствието не може да бъде незабавно.

Народната карма се разрешава чрез мощни събития. Където не може да се установи равновесие за кратък срок от време, там ще се съберат буреносните облаци, които ще решат съдбата на тъмните народи и техните водачи.

Съдбата на страните се претегля на космическите везни и вървящите с Космическия магнит ще застанат пред Светлината на бъдещето, но вървящите против всички светли начинания ще изпитат цялата тежест на кармата.

Вътрешният живот влияе на кармата стократно повече. Погледнете как всяко престъпление се явява малка част от вътрешната подготовка. Колко съседни съзнания са били отровени от тази спотайваща се подготовка и колко благоприятни възможности са били отхвърлени, но затова заблудените не мислят.

Така например е недопустимо е да се затруднява пространството с проклятия, които могат да поразят неочаквано невинни същества, но хората го правят най-безотговорно непрекъснато. И стрелата, пусната в движещата се тълпа, може да порази невинния.

По същия начин и при мислене може да се порази там, където кармата е подготвила слабо място. Може би без такъв удар кармата би могла да се измени, но неблагополучието на удара може да порази незаслужено някого. Затова хората трябва да разбират своята отговорност за всяка изговорена дума.

Законът на кармата предполага съществуването на този, над който ще прояви своето действие. Мнозина биха предпочели пълното унищожение, пред преминаването по спиралите на кармата.

Затова се е наложила старинната поговорка: „Кармата е палач, който пази своята жертва“. С това хората сякаш са искали да кажат, че кармата като че предпазва особените престъпници от унищожение.

Действително, може понякога да се забележи, че явни злодеи продължават да съществуват, макар че, според човечеството те би трябвало да бъдат отдавна унищожени.

Нерядко злодеите изпадат в продължително заболяване или пък се ползват със здраве, но и двата случая самите те се подлагат на психически тормоз по един ли друг начин.

Но възможно ли е да се прилагат човешките мерки там, където действа законът на не-изопачената справедливост?!


МАГ СЕЛЕНАДобавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2018 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .