Банер
ПЕСЕНТА НА БОЯН.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ЛЕКУВА ЧОВЕШКАТА ДУША
Написано от Маг Селена   
Петък, 02 Март 2007 00:00
Ако всеки потърси връзката с душата си чрез личната си духовна самореализация, като смени рязко курса на собствената си деволюция, може би наистина ще има спасение. - Маг Селена, искам да обясниш как даден лечител лекува човешката душа? Знам, че преди 15 год. си се занимавал с лечение и съм сигурна, че можеш да обясниш процеса на лечение при човешката душа!


- В едно предишно мое интервю аз обясних какво представлява личността, как тя се свързва с душата си, а оттам как душата се свързва с Монадата, която е частица от Божествената същност. При този механизъм душата става съпричастна към личността на човека едва когато той излезе от собственото си духовно заслепение. До този момент тя не е съпричастна към неговото физическо състояние, поради което даден лечител не би могъл да окаже каквото и да било полево въздействие върху душата, защото е лишен от всякакъв достъп до нея. До момента на духовното просветление душата е достояние на Монадата и е под нейната тотална защита, разбирай под защитата на Божествената субстанция. Не виждам кой човек би могъл да въздейства върху самата Божествена субстанция така, щото да се сдобие с достъп до човешката душа, пък камо ли да може и да я лекува. Това са нелепи и смешни твърдения на невежи в областта хора, които явно искат да кажат, че въздействат по някакъв начин върху човешката психика, която няма нищо общо с душата. А за въздействия върху човешката психика вече има създадени какви ли не нови методи – не желая да ги изброявам! Нека разграничаваме психиката от субстанцията на душата!!! А не да се въвеждат в заблуждение хората, като биват сугестирани чрез най-различни прийоми, че ще бъдат излекувани от всички болести, и не само това, ами и душите им ще бъдат излекувани – дори най-първо тях! Ако всичкото това не беше толкова тъжно, щеше да е просто много смешно ... Наскоро при мен дойде една изстрадала женица от Силистренско. Разказа ми, че била лекувана от някаква си „лечителка“ във Варна, която откривала с апаратче всякакви болести, магии, родови проклятия, уроки ... Казала й да отиде още на другия ден, защото можело да се стигне и до смърт чак!!! Поискала й общо 1000 лева за лечение. Жената се уплашила, в стрес изпаднал и съпруга й, и за броени минути се обадил на работодателя си, който го успокоил и му казал, че ще му даде 1000 лева назаем – само и само жена му да се излекува. Когато клиентката ми отишла при „великата лечителка – адепт“, тя я сложила да легне и започнала да търка болните й от артрит места с апаратчето. И така ... търкала ги десет дена поред – за всеки сеанс по 100 лева, а за още два допълнителни – 200 лева. „Лечителката“ обаче с нищо не й помогнала, напротив ... артритните болките се увеличили!!! Разбира се, че ще се увеличат, защото изобщо не е била лекувана. И ако тази бедна жена не живееше в заблуждение, а в просветление, то нямаше да бъде измамена!!!


- Неприятна история наистина, но да се върнем към темата! Значи искаш да кажеш, че психиката и душата са две отделни понятия, несъвместими едно с друго?!


- Да, разбира се! Всичко, което става с психиката на човека, се поражда от начина му на мислене и представи за дадените реалности около и в него. Умът е този, който движи психическите ни нагласи, а благодарение на ума ние мислим. А умът може да породи всякакви илюзии и заблуди, само и само да останем в негов плен. А щом сме в негов плен ние нямаме достъп до душата си! И именно от липсата на контакт с душата в живота ни се получават както качествени, така и количествени негативни промени на всички нива – физически и фини! Когато личността има връзка с душата си, то физическото и психическото тяло нямат нужда от лечение, защото от създадената връзка с нея те просто се самолекуват! Създадения механизъм се вмества в защитните функции на Монадата, а от там и на Божествената субстанция. По този начин функциите, както и всички химични и физични процеси на физическото и психическото тяло, започват да се саморегулират, защото стават синхронни с универсалното вибрационно поле на Божествената субстанция. Така настъпва и оздравителния процес при даденото заболяване! Всичко е в ръцете на самата личност, на самия човек, а не в ръцете на някакъв си там лечител, който в много от случаите дори е по-болен от страдащия, търсещ помощта му.


- Маг Селена, искаш да кажеш, че лечителите не могат да помагат на страдащите болни?! Но фактите говорят друго, така, че тук се пораждат някакви противоречия в твърденията ти! Изясни се!


  • Добре! Според кармичните закономерности всяка болест е следствие на кармични наслоения създадени от неправилното поведение и действия на човека. Заболяването може да бъде отстранено единствено и само тогава, когато страдащия от него коригира кармата си в дадена област – тогава то никога повече не се завръща при него, но за да се задейства този защитен механизъм човека трябва да е стигнал до дадена степен на духовно прозрение, чрез което да се е докоснал до субстанцията на душата си. Едва тогава се получава нужния ефект на оздравителния процес, едва тогава един истински лечител би могъл да помогне! В случай, че не настъпило съприкосновението на личността с душата и даден лечител се намеси в кармичната закономерност, то той може да постигне дадени резултати само за един известен отрязък от времето – къс или по-дълъг. След време обаче отстраненото заболяване от лечителя се връща отново в тялото на болния – няма значение кое тяло, физическо или психическо! Само, че се връща на друго място, в друг орган или под друга форма – това вече зависи от много обстоятелства, свързани с личността, която боледува, както и с тези на лечителя. Така например в практиката си имам случай на раково болен, който се добра до услугите на един доста „добър лечител“. И знаеш ли, наистина имаше поразителен ефект от проведеното лечение – рака изчезна! Но само след две години „излекувания“ човек. умря внезапно от инфаркт, а малко след това и лечителят получи първия си микроинфаркт! И порочния кръг се затваря, като всеки получава това, което е предизвикал и провокирал с действията и поведението си. Кармичните закономерности са неотменими – само и единствено човека може да ги промени чрез духовното си самоусъвършенстване!


- Искаш да кажеш, че спасение от болестите има – все пак! Но спасението се крие в себепознанието на човека като личност и като душа, поне в известен смисъл! Нека да помогнем на читателите, като ги запознаеш малко повечко с душата!


- Душата встъпва във владение на физическото, емоционалното и менталното тяло, които съставляват самата личност на човека, постепенно. Тя влиза в тялото му непосредствено преди раждането или веднага след раждането му – зависи от нейната преценка дали да продължи по-нататък пътя си в този живот. Обикновено между 4 и 7 година душата встъпва в контакт с физическия мозък на детето. По Божествен замисъл между 21-25 година душата трябва да е овладяла астралното тяло на човека, а едва от 35 до 42 година да е осъществила и пълен контакт с менталното му тяло. Този процес обаче може да бъде ускорен, стига човека да има стремеж към самопознанието. В противен случай следват многото прераждания, в някое от което тя може да постигне духовното си просветление. Обикновено при средна интелигентност на личността душата се преражда около 2000 пъти на Земята, но при по-нисък статус на интелигентност душата се преражда по 2500, а в някои случаи и до 3000 пъти. Кому е нужен този продължителен еволюционен цикъл?! В момента по-голямата част от човечеството се намира в изключително трудна и опасна ситуация, тъй като хората не са използвали рационално жизнените си цикли за духовно самоусъвършенстване през последната епоха. Това е довело вместо до еволюиране до масово деволюиране на човешката личност, стремежите на която се свеждат единствено до потребителските й нагласи, свързани само и единствено с нуждите на физическото й тяло. Така, че в по-голямата си част хората на Земята нямат връзка с душите си, поради което и ще се самопогубят. Затова едни от тях ще измрат от нелечими болести, други ще загинат от природните катаклизми на Земята, а трети ще бъдат унищожени чрез най-различни насилствени методи. И въпреки всичко, докато трае този пагубен процес, хората винаги ще имат до последно избор и шанс в този избор за собствено избавление! Нужно е само да започнат да се променят в позитивната насока на личностовите си духовни нагласи. Ако всеки потърси връзката с душата си чрез личната си духовна самореализация, като смени рязко курса на собствената си деволюция, може би наистина ще има спасение и то спасение за всички, но ... много време мина, а мъничко остана ...



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .