Банер
10997358_927266497298074_3415742001400658462_o.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ПОСЛАНИЕ 1 на Махариши Шибендо Лахири
Написано от Маг Селена   
Неделя, 18 Март 2007 00:00
Това послание е унищожаващо, тъй като, ако то достигне вашето его, разделното ви съзнание ще бъде взривено.
Послание 1

Вийхен, Холандия, 22 март 1999 г.


ИЗБРАНО ОТ ГИТА (глава II: 55-72)
както е получено от Шибендо Лахири по време на дълбока медитация, докато наблюдава постепенното преминаване в отвъдното на неговата съпруга Битика, намираща се в крайната фаза на заболяване от рак.


Най-важното и разбулващо изречение в тези 18 стиха е: "Индрияни - индриярдебас тасия праджна пратищита".
Поради изключителната си важност това изречение се появява два пъти в избрания набор от 18 стиха - като втори ред в стих 58 и отново като втори ред в стих 68.

Това послание е унищожаващо, тъй като, ако то достигне вашето его, разделното ви съзнание ще бъде взривено. Мисълта ще се установи в своето естествено състояние, т.е. в прекъснатост. И тогава във вас ще настъпи преориентация, промяна, прозрение и вашият живот ще бъде освободен от болката и безпокойството, високомерието и враждебността, терзанията и тревогите, умората и угнетеността, смута и стреса, предположенията и подозренията, задръжките и забраните, дилемите и догадките, покварата и параноята. Мисълта ще отслаби задушаващата си хватка, давайки път на активната осъзнатост, която не е разделна, а обединяваща, превръщаща подбудите и реакциите в едно-единствено движение.

Човек, получил Крия посвещение, се нарича Криянвита или Криябан, което означава активиран. Това е човек, активиран към такова осъзнаване, при което той повече не мами сам себе си с различни илюзии, а следователно не мами и другите.

Той активно осъзнава пътищата на себелюбието, на егото, на Аза, както и самозащитния механизъм на ума.
Този най-важен ред, появяващ се два пъти в избраните стихове от Гита, заявява, че сетивните възприятия трябва да функционират естествено за целите, за които са предназначени. Мисълта (съобразяването с условностите и културата) добавя нещо към сетивата, което превръща директната сетивност в чувственост.

Мисълта класифицира усещанията на приятни и неприятни и това е началото на чувствеността. Следващата игра на мисълта е да жадува повторение на приятните усещания и да отхвърля неприятните и това е началото на чувствеността и на ужаса и опустошението в качеството на живота.

Това забележително изречение иска да каже, че сетивните възприятия са добри, но в чувствеността е коренът на нашите мъки и страдания. Така, когато сетивността не е замърсена от чувствеността, човек бива установен в състояние на мъдрост. Следователно, когато петте сетива функционират в тяхното естествено състояние, без да бъдат повлияни от мисълта, повече не съществуват каквито и да било проблеми.

55
Когато чувствеността е изцяло "изметена", като е спряна намесата на мисълта в сетивните функции, дисхармонията между обекта и субекта в съзнанието изчезва, т.е. "мен" и изпълнителят на "мен" се сливат се появява не-аза, не-мене или не-ума. Това е абсолютно спокойствие и уравновесеност.

56
В такова състояние на спокойствие вие излизате от коридора на противоположностите. Тогава удоволствието не е ваше, болката не е ваша, привързаностите не са ваши, омразата не е ваша, страхът не е ваш, безстрашието не е ваше, малодушието не е ваше, куражът не е ваш, гневът не е ваш, дружелюбността не е ваша, победата не е ваша, поражението не е ваше.

57
В уравновесено състояние доброто не е ваше, злото не е ваше, ласкателството не е ваше, нараняването не е ваше, честта не е ваша, обидата не е ваша.

58
В осъзнаването без избор сетивата функционират точно по начина, по който е предвидено да функционират. В другите случаи те се прибират (в състояние на готовност), като краката на костенурка и така се избягва чувствеността.

59
Когато по този начин чувствеността е убита, истинното възприятие на сетивата разкрива Парам (Другостта), като неутрализира наблюдателя, аза.

60
Дори човек с дълбока проницателност има ум, претоварен с чувственост (лудостта на сетивата), независимо от неговото съпричастие към уравновесеността.

61
Когато нашите обусловености са регулирани и целият безпорядък е изчезнал, човек става цялостен (интегриран) и се установява в не-ума (Кришна). Когато сетивата са в изправност, т.е. функционират според предназначението си без замърсявания от чувствеността, тогава мъдростта (осъзнатостта) е стабилна.

62
От контакта с даден обект се появява очарование, представа или желание за него и се поражда жажда за осъществяване на породеното. И неизбежно човек стига до разочарованието и негодуванието.

63
От негодуванието се поражда покривалото на илюзията, а от там израства смущението във възприятието. И човек се оказва с прекъсната връзка към интелигентността и следва неизбежното изпадане от Благодатта.

64
Азът като енергия, т.е. като фина индивидуална уникалност в пълен порядък (а не противоречивият огромен център на егото, който е в безпорядък) осъществява себе си в естественото състояние - състоянието на свобода и необусловеност (независимост от условностите). В това състояние човек преминава в състояние на благословеност. И това е възможно само когато сетивата функционират в абсолютно спокойствие при досега им с обектите. Само в това състояние на равновесие сетивата функционират в естественото си състояние и тяхното преобразуване в чувственост и последващото желание (което е коренната причина за всяко страдание) могат да бъдат избягнати.

65
В благословеното състояние на чисто сетивно възприятие се измива цялата мъка (dukkha). И човек се установява в състояние на пълнота, в синхрон с радостното и щастливо състояние на интелигентността.

66
Този, който е прекъснал връзката си с интелигентността и осъзнатостта, не може да бъде в мир със себе си. А липсата на мир предопределя липсата на радост, т.е. създава дисхармония с целостта на живота.

67
Умът, който е в хватката на чувствеността, е изгубен за интелигентната мъдрост (не-ума) и следователно попада в буря, подобно лодка във вихъра на вятъра.

68
Човек, чиито сетива функционират естествено само за целите, за които са преназначени, не се привързва към нищо около него (тоест е свободен) и при него идва мъдростта.

69
Човек, при който обусловеностите са под контрол, е напълно буден - в състояние на активирана осъзнатост, докато другите тънат в мрака на условните рефлекси. А когато изглежда, че другите се наслаждават на своите чувствени съблазни, мъдрият възприема това състояние като мрак.

70
Човек, който иска чувствени наслади, не може да бъде в мир със себе си. Но този, при който желанията възникват и си отиват естествено, познава мира и остава несмущаван - както океанът не се влияе от реките, вливащи се и изчезващи в него.

71
Човек, който живее в състояние на непривързаност и е освободен от егото, неизбежно навлиза в царството на мира и спокойствието.

72
Човечеството остава объркано, защото тази Brahmi-Stithi (състояние на обединяваща осъзнатост) остава непостигната. Но ако дори в края на живота си един човек постигне това състояние, той преминава към една необратима, върховна свобода.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .