Банер
0_2f8ab_6773793a_XL.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ИМА ЛИ БУМ НА ПАРАПСИХИЧНИ СПОСОБНОСТИ
Написано от Маг Живин   
Петък, 16 Май 2008 00:00

- Маг Живин, напоследък доста се обсъжда темата за настъпил бум в развитието на екстрасензорни или иначе казано парапсихични способности у нас. Смятате ли, че България се превръща в един от духовните центрове в световен мащаб?


МАГ ЖИВИН: Напоследък мнозина използват момента, за да говорят каквото им хрумне. Според мен да се говори за бум в придобиването или развиването на извънсетивните способности на човека е малко пресилено. Ще ви обясня защо. Всеки човек разполага с извънсетивните си способности още от мига на своето раждане. Съвсем друг е въпросът какво прави с тях. Той може да ги развива до една или друга степен, а може да ги избута встрани, за да не пречат на ежедневния му живот.

Погрешното впечатление за бум се създава от падането на редица възбрани, от въвеждането на окултната литература на пазара, от достъпа до интернет, от възможността хората да пишат и говорят каквото искат. Не е нужно да го казвам, защото е очевидно, но и шоу бизнесът не изостава. От телевизионните екрани ни гледат къде по-весели и фриволни, къде по-мрачни декласати и социопати и „пророкуват“ бъдещето по турбоимпулсни линии. Лъжеокултизмът ни залива отвсякъде – sms ясновидство, оракули и дори талисмани и магии!?! Какво му плащаш – 2.50 без ДДС?! Телевизионни състезания и кастинги за най-добър ясновидец, на които се явяват полуграмотни лелички с „високи посвещения“, радиестезисти, емоционално неустойчиви люде и само един двама с някаква дарба...

Най-общо казано, откак влязохме в потребилската ценностна система, няма лоши начини за припечелване на добри пари. Погрешните представи, че щом някой говори за отвъдно, за последващи животи, за странни усещания и т.н. е безкрайно и отчайващо луд, отстъпиха на противоположната тенденция – щом говориш за подобни неща и се занимаваш с тях, значи си над другите. Мнозина дори се възползваха от въпросната тенденция и отвориха курсове, провеждат обучение и бълват „лицензирани” ясновидци, магове, лечители... Да не говорим за „богоизбраните“, от чиито уста се лее директно „Божието слово“, поне докато не бъдат настанени я в психиатрия, я в затвор... Мъка!

Колкото до България, не е много добре да се спекулира с подобна тема. Територията на днешна България е богата на зони, благоприятстващи развитието на извънсетивни способности, но не е добре да се говорят глупости от рода на това, че тя има някакво преобладаващо или дори решаващо значение в общоевропейски и световен мащаб. Подобни празни приказки водят до фалшиво чувство за превъзходство над останалите, за някаква свръхмисия и подобен род щуротии и отварят вратите на ниските страсти.


- Споменахте за възбрани. Социалистическия период ли имате предвид?


МАГ ЖИВИН: Не само. Доколкото говорим за обща тенденция, добре е да я разглеждаме в глобален мащаб. Възбраните по отношение на окултизма или така наричаните табу теми, идват не само от обществения строй, а и от религиозни и научни институции. Няма нужда да привеждам примери, какво е официалното становище на християнството или исляма към окултизма, но все пак ще го намекна – като към служители на Лукавия.

За официалното становище на науката какво да ви кажа. Науката се оказа по-консервативна и от религията. В момента се търсят доказателства, че ясновидството, магията, лечителството и всички сродни явления съществуват. От там се започват спорове дали трябва да съществуват, ако все пак съществуват... Приказка без край. Напомня ми на църковните спорове дали земята е кръгла. Всъщност и религията, и науката в сегашния им вид възникват от онова, което понастоящем обявяваме за окултно, алтернативно и прочие.

А магията и окултното са по-древни и от самото човечество. Мнозина се споглеждат и подсмихват, когато говорят за най-стария занаят, разбирай проституцията. Но дори по онова време е имало някой като мен, който е казал на въпросната най-стара занаятчийка – „Виж какво, жено, по-добре иди да ровиш корени!” Едва в един много по-късен етап религията, а след това и науката, започват да се разграничават от „родителя” си. А в последствие, когато възниква въпросът за монопола над „душите”, започват да отричат, преследват и да се опитват да унищожат този „родител”. Детска им работа!


- Споменахте, че всеки се ражда със способности, но може да ги пренебрегне, вместо да ги развие. Какво имахте предвид? Кои са причините да не го стори?


МАГ ЖИВИН: Всеки човек се появява на бял свят с дарбите за телепатия, за предвиждане на бъдещето, за общуване с отвъдните светове или измерения, ако предпочитате. Защо не ги развива? Първоначално, в детството, за да избегне общественото неодобрение. Никой не обича странни деца. Ще ми говори някое дете, че виждало покойната си баба в кухнята и разни такива. Следват забележки, мерки, заплахи, четене на молитви за прогонване на Лукавия.

Детето първоначално подзсъзнателно, а после и съвсем съзнателно започва да избягва да „вижда”. Когато детето порасне, способностите му са закърнели, но все още съществуващи. Младият мъж или девойка могат да ги развият, но тук ги подхваща системата на обществените ценности – любовни историйки, куфеене, кръчми, парцалки, губене на времето по всички възможни начини. През цялото това време мозъкът му се облъчва с посланията на образователната система, че всичко свързано с окултното е атавизъм, плод на психични заболявания и прочие рекламни лозунги. Затова дарбата се превръща и в нежелан опит, преживяване или светоглед. Животът е по-лесен и приятен, ако не си създаваш подобни главоболия. От друга страна, какво ти трябва да си напъваш телепатията, като можеш да вдигнеш мобилния и в продължение на час-два да си говориш с някого където и да е.

Научните достижения не само не помагат за развитието на естествените ни способности, те просто ги заместват или изместват, както предпочитате. Взели сме ти телепатията, ето ти телефонче, взели сме ти усета за време, на ти часовник, взели сме ти способността да медитираш, ето ти научно релаксираща програма за синхронизация на полукълбата на мозъка, ето ти метод Силва, взели сме ти всичко, което ти принадлежи по право като човешко същество и нещо ти е криво, ами оплачи се – номерът на арменския поп е... Ама искаш да се правиш на интересен и да пискаш нещо, няма страшно – държавните органи стоят като монолит зад прогресивната наука - хайде в лудницата!

Другите основни причини са мързел, отвличане на вниманието, неспособност да се въздържиш от противоестественото, натрапвано ти от външния свят.


- Да разбирам ли, че отричате прогреса на индустриалното общество?


МАГ ЖИВИН: Зависи какво разбирате под прогрес? Според мен става въпрос за регрес, доколкото въпросният прогрес ни отнема нашите най-естествени способности. Хайде да си представим следното – вечер е, спират ви тока, телефонът е блокирал, и мобилният ви не е зареден, как ще разберете например къде е любимият ви или кога ще бъде отстранена повредата или какво ще е времето утре? Това са неща елементарни, които ги може всяко едно бедно, необразовано и окаяно индианче от амазонската джунгла. Аз също мога, че и доста отгоре. А вие можете ли ги?

Ако изпаднете в ситуация, която да ви лиши от „благините” на „цивилизацията и прогреса”, ще сте мъртви преди да успеете да се адаптирате. Няма да можете да си намерите дори вода за пиене, ако ще да сте до колене в реката. Дотам ви е довел именно „прогресът”.


- Тоест не можем да говорим за бум на екстрасензорните способности?


МАГ ЖИВИН: Можем да говорим, за каквото ни хрумне, както правят повечето. Но ако е за извънсетивните способности, е по-реално да се говори за бум в психичните заболявания, свързани с натрапчива мания за притежаване на подобни способности. За бум можем да говорим и в предлагането на подобен вид услуги от страна на дълго или по-кратко лежали по затворите професионални измамници, както и от страна на бъдещи затворници.

Тъжно е, че именно нездравите и в единия, и другия смисъл на думата проявяват най-голям интерес към окултното. Всички те ви мътят главите с някакви понятия и псевдонаучни термини, чуждици и прочие символи на абсолютно незнание, неграмотност или опити да набутаме под вола теле. Наскоро бях попаднал на някаква обява за „научна магия”... Смях се от сърце, това трябва да е нещо като дървено желязо. Подобни глупости и терминология могат да въвеждат единствено хора без всякакви извънсетивни способности, без дарба, разбирай без - дарни. Това е положението, каквото и да говорим.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .