Банер
b58016476631f063c076cec6592a4019.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

АСТРАЛНОТО ПЪТУВАНЕ - поглед отвътре
Написано от Маг Селена   
Сряда, 11 Април 2007 00:00
Накратко в общия случай методите за извършване на астрално пътуване се базират на отпускане на тялото и ума, след което се започва с визуализиране на

 

Увлечени в течението на интереса към езотериката от преди няколко години, когато изведнъж в България започна да навлиза комерсиалната вълна от езотерична литература, много хора проявяват особен захлас към темата за астралния свят. Астралната проекция се превърна в основно хоби за много практикуващи окултисти. За повечето от тях способността да бъдеш не-физически някъде другаде и да "правиш" на практика несъществуващи действия, е оправдание за ежедневните продължителни упражнения по визуализация и ментална проекция.
Често практикуващите защитават тезата, че умението на астралното пътуване придава възвишеност на практиките, умения да защитиш някого от разстояние или да се срещнеш с "духовна същност не от нашия свят".

Накратко в общия случай методите за извършване на астрално пътуване се базират на отпускане на тялото и ума, след което се започва с визуализиране на "астралното тяло", излизащо от физическото. При силно отпускане на тялото и мисълта и дълговременните упражнения за визуализация, често астралния пътешественик има видения на сцени, които може да оприличи на пътуване или пренасяне на места, приличащи на заобикалящана ни реалност, или такива, които малко или коренно се различават от познатия ни свят. След "завръщането" от интересното изживяване практикуващите понякога се чувстват отпаднали физически и психически. Авторите на езотерична литература обичат да обясняват това явление с изразходването на енергия по време на пътуването. Това не е далеч от истината, но е добре да се отбелязва факта, че продължително отпускане на тялото и промяна на менталната дейност води до измръзване на тялото и общ лек краткотраен физически дискомфорт. "Виждането" на картини и сцени от своя страна изисква мозъчна дейност и води до лека краткотрайна умствена умора. Някой окултисти предпочитат преди и след асралното пътуване да извършват защитни или зареждащи ритуали. Често за целта се използват визуализация на светлина обгръщаща тялото. Това психологически има реален ефект върху тонуса, но тялото независимо се възтановява от натоварването.

Науката е изследвала астрала. Научно погледнато обаче астрала не представлява нещо особено интересно. Пространството е изпълнено с потоци информация, отразени потоци на вълни, активно движение на частици. Реално около нас вълните от човешките творения на техниката и природните източници изграждат толкова гъсти мрежи, че графично начертани би се получило плътно запълнено пространство от линиите в графиката. Този факт трябва да навежда на мисълта, че ако човек приема информация отвън и опитва да я трансформира в картини в ума си, то това, което получава ще бъде една смесица от мрежата на вълните информация наоколо. За приемане на специфично желана информация трудно бихме говорили, поради липсата на средство в мозъка за филтриране и фино фокусиране и настройване. Това именно е една от разликите между човешкия мозък и радиоприемниците.

Ако човек с някаква фина астрална част от себе си по някакъв начин пътува извън тялото, той първо ще се сблъска със силните излъчвания на електрическите инстаклации, които са навсякъде около нас, слънчевата радиация, енергията на другите живи организми и така нататък. Подобни сили върху тази астрална част на човека вероятно биха били пагубни. Защитаващите теорията за изпълнения с тръпка астрален свят вероятно ще кажат, че астралното човек не преминава през изброените пречки, или пък, че те не пречат.

За да можем да говорим по-обективно на темата и ако човек иска да започне полезна реална практика ни трябва нов поглед върху нещата. Човешките сетива и възприятия могат да бъдат тренирани и осъвършенствани в известни граници. Поради неясни причини западните автори са насочили вниманието на хората някъде навън. Но знаем, че всико в човека е вътре в него. Време е да върнем вниманието си където му е мястото - вътре в нас. По всички краища на света шамани и монаси практикуват лечения и окултни традиции, които са насочени към тялото на човека. Изключения правят шаманските "пътувания" и срещи с духове, които ще бъдат споменати в темата за осъзнатото сънуване.

Това, което се случва с мозъка прилича на пътуване. Но всъщност се извършва улавяне.
В темите за ясновидството е описано за така наречената "астрална тръба". Това се нарича тази част от мозъчната кора, която приема информацията. Казано с други думи това е същото явление.
Ясновидците често използват кристални къбла или други предмети за съсредоточаване. В кълбото не се вижда нищо. Предметите се използват само за концентрация, за да се задейства приемника. Тогава ясновидеца вижда картини или има спецефични усещания.
При отпускането за подготовката за астралното "пътуване" се задействат същите механизми на човека.

За да получим най-точни картини и усещания, трябва да намалим до минимум факторите, които смущават приемането и образуването на потока информация в картина, звук или чувство. Заобикалящите ни източници пречат на точното приемане, а нашите собствени мисли и излъчвания се смесват с това, което получаваме. Можем да кажем, че по-лесно е да укротим мисловните си процеси, но по-трудното е да намерим място, където страничните източници на вълни и излъчвания са сведени до минимум. Пример за такова добро място е средата на високо плато далеч от цивилизацията, но е трудоемко достигането му.
Условията за най-оптимална практика в наши дни не са налице.

Мозъка излъчва вълни, както и всичко останало наоколо също. Те се пречупват, отразяват, преплитат. Те могат да се оприличат като светлината от електрическата крушка, която осветява добре наоколо, в далечината светлината ослабва, но се вижда източника и.

Ако нощно време погледнем един отдалечен светлинен източник, ние не сме осветени от него, но го виждаме. Ние реално не се "срещаме" с него, а приемаме неговото продължение под формата на лъчи. Същия процес се извършва, когато виждаме картини при астрална проекция. Разликата е, че вълните са много по-фини и пречупени, защото нямаме пряка "видимост". Човек може да приема с максимална точност информация, но тя никога няма да е съвсем обективна.Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2018 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .