Банер
СВАРОГ.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Разделното хранене – модна измислица
Написано от Румяна Алексиева   
Вторник, 17 Април 2007 00:00
То отучва организма да преработва добре храната и да усвоява напълно полезното в нея, твърди специалист. Традиционните съчетания на продукти - например на картофено пюре с мляко, пържола и кисели краставички, отдавна са обявени от мнозина за “страшна отрова, разлагаща се направо в стомаха”.
На всички фанатици на разделното хранене физиологът Ринад Минвалеев, кандидат на биологическите науки дава решителен отпор. Той отбелязва, че в киселата среда на стомаха могат да се разграждат само белтъчините, а въглехидратите под формата на картофи или хляб прости “гният” в него. Именно този кисела среда ни позволява понякога да забравим за правилата за хигиена и за изядем ябълка без да сме я измили, а само поизтрили в ръкава си. Подобна относително стерилна среда се поддържа и в дванадесетопръстника, и в тънкото черво.
Размножаването на бактериите всъщност започва да се извършва в дебелото черво.

В какво се състои грешката на разделното хранене
За обосноваване на своята теория за разделното хранене Херберт Шелтън се е базирал на известните по негово време факти за разделното преработване на белтъчините (в киселата среда на стомаха) и въглехидратите (в алкалната среда на тънкото черво). Оказва се, че “американският лекар е забравил за дванадесетопръстника”, отбелязва Минвалеев. А именно в него се извършва едновременното преработване на белтъчини (от фермента на задстомашната жлеза трипсин), на мазнини (от чернодробния секрет, жлъчката и липазите) и на въглехидрати (от различните амилази). Т.е. никаква разделно храносмилане не съществува в дванадесетопръстника и това напълно опровергава цялата концепция за необходимостта от разделното хранене за облекчаване на храносмилането. “Природата се е погрижила за всичко - белтъчините, въглехидратите и мазнините се преработват едновременно без да предизвикват проблеми. Разбира се, това не е отнася за индивидуалната непоносимост”, твърди ученият, цитаран от АМИ-ТАСС.

До какво води продължителното разделно хранене
При приемането предимно на белтъчини, за тяхното преработване се отделят съответни ферменти - пепсин в стомаха и трипсин в дванадесетопръстника. При употребата на въглехидрати – амилази – ферменти, разграждащи именно въглехидратите. След известно време при разделното хранене организмът загубва своята способност да произвежда едновременно тези ферменти в достатъчно количество. Хората, свикнали с този вид хранене трудно могат да се върнат към пълноценното смесено хранене. Храносмилателните жлези в условията на продължително постъпване само на разделна храна загубват способността си да преработват смесената. Хроничното недостатъчно натоварване на ферментите в храносмилателния тракт води до закономерното отслабване на техните функции, което се проявява в неспособността за справяне с обикновената храна.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .