Банер
ЛАДА.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Открита е пригодна за живот планета извън Слънчевата система
Написано от Маг Селена   
Вторник, 31 Юли 2007 00:00
Напук на всички твърдения, че Земята е единствената пригодна за живот планета, се откри и още една такава.

Астрономи за първи път откриха извън Слънчевата система планета, която може да бъде пригодна за живот, съобщи АП.

Температурата на тази планета е приблизително същата като на Земята, не е изключено там да има вода в течно състояние и атмосфера. Откритата планета обикаля т.нар. червено джудже, наречено Глис 581.

Червените джуджета са сравнително малки и неярки звезди, чиято продължителност на живота е по-дълга от тази на Слънцето. Едва преди няколко години учените предположиха, че на планетите около тях може да има една или друга форма на живот.

Новата планета, наречена 581 С, е пет пъти по-тежка от Земята и се намира на разстояние 20,5 светлинни години от нея в съзвездието Везни. Силата на притегляне на 581 С е 1,6 по-голяма от земната, при това откритата планета се намира 14 пъти по-близо до своята звезда, отколкото Земята от Слънцето, затова от нея червеното джудже изглежда 20 пъти по-голямо отколкото Луната за нас.

Резултатите от научното откритие засега не са публикувани, но са изпратени на списание “Астрономия и астрофизика”. Откритието е извършено с помощта на телескопа в Южноевропейската обсерватория в Чили. Въпреки че Глис 581 е сред най-близките до Земята звезди, да се стигне до нея в рамките на един човешки живот все още не е възможно.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .