Банер
11825554_1721680898043400_2978470291811099494_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Младите българи - все по-материални и по-незнаещи, сочи проучване
Написано от Катерина Найденова   
Петък, 31 Август 2007 00:00
Според резултатите 40% от младежите намират четенето на книги за отживелица, отговарят най-вярно на въпроси за Азис и смятат за най-важни парите и успеха на всяка цена

Качеството на живот на повечето млади хора в България се повишава, но те стават все по-малко образовани. Това показват резултатите от изследване, проведено от агенция "Медиана" по поръчка на Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС).

Данните бяха представени в Министерския съвет днес от шефа на агенцията Кольо Колев, след като правителството прие годишния доклад на ДАМС.

85% от българските младежи имат собствени мобилни телефони, а 43% притежават компютри у дома. В същото време те знаят три пъти по-малко от възрастните поколения в страната.

Едва 30% например знаят къде се намира държавата Андора, а 60% смятат, че САЩ и Русия са воювали помежду си във Втората световна война.

40% от младежите у нас намират четенето на книги за отживелица,

отговарят най-вярно на въпроси за Азис, а като цяло моралът и ценностите им отстъпват на откровения социален цинизъм, при който най-важни са парите и успеха на всяка цена, сочи още изследването.

То регистрира и двойно нарастване на употребата на наркотици. 25% от младите българи поне веднъж са опитвали някакъв вид дрога.

Според изследването младежите ни са на второ място след австрийските по тютюнопушене и в средата на европейската класация, що се отнася до консумацията на алкохол. Рязко намаляват и емиграционните настроения сред предимно добре образованите от тях.

Другият основен извод на "Медиана" сочи, че за младежите предимно от ромски произход нарастват проблемите със социалното включване и те все по-трудно намират мястото си в обществото. Причините за техния труден достъп до средно и висше образование са преди всичко икономически.

В същото време изследването прогнозира, че до 20-25 години роми ще са 50% от младите българи, при около 10% в момента.

Зам.-председателят на ДАМС Михаил Балабанов обяви, че неговата агенция работи по подготовката на законопроект за развитието на младежта в България, който предвижда създаването на специален фонд за финансиране на младежки програми и инициативи.

 Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2020 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .