Банер
bear.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ЕРАТА НА ВОДОЛЕЯ
Написано от Катерина Найденова   
Събота, 01 Септември 2007 00:00
На последните няколко поколения се падна изключителния шанс да живеят на границата на две епохи - на Рибите и Водолея. Какво казва астрологията за този интерфейс?

Нека започнем с това, че според астролозите човечеството е преминало през шест периода на развитие. Понеже става дума за огромен отрязък от 25 868 години, точните им граници могат да бъдат определени само с точност от няколко десетки, и даже 100 години. Епохите се припокриват частично, точно както някои части на зодиака се застъпват в небесата. Те не са и еднакви по "площ" - някои заемат по-голяма част от небесната сфера.
Ако разделим числото 25 868 на 12, получаваме 2100 - толкова години средно трае една астрологична ера.

Първата епоха на Лъва - символ на оплождането и сътворението, продължила от 10 000 до 8000 г. пр. Хр. Тогава на земята се появили първите хора.

Ерата на Рака от 8000 до 6000 пр. Хр. поставила ударението на семейството, дома, изхранването и земеделието. По това време се появили градове, развило се селското стопанство, укрепнали са семейните и родови връзки. Не случайно това е епохата на Богинята-майка, закрилница на плодородието. В тази епоха човекът се научил да ловува.
В епохата на Близнаците (6000 до 4000 пр. Хр.) се развили езиците и писмеността. Последвала ерата на Телеца (4000 до 2000 г. пр. Хр.). Ако познавате Телци, сигурно се сещате защо именно през този период бурно развитие получили изкуството, архитектурата и луксът - слабо познати дотогава. Последвала епохата на Овена, символа на бог Арес ( 2000 г. пр. Хр. до 1 г. от Хр.) - мъжествен период на войни и завоевания, когато Гърция и Рим стигнали разцвет и завоювали големи територии.

През последните 2000 години бяхме в епохата на Рибите. Понеже, както вече разбрахте, Земята се движи в обратна посока на зодиака, от известно време навлизаме все по-дълбоко в епохата на Водолея.
Ерата на Рибите ще остане като ера на Християнството. Като последен знак на зодиака, Рибите са сума, резюме на всички предишни знаци и опита, натрупан от тях. Те са времето на универсалната любов, състрадание, саможертва, алтруизъм, интуиция и дълбока духовност.

Рибите знаят истините за Вселената, но не могат да кажат защо ги знаят. За тях истина е това, което се съдържа в човешкото сърце, а не в ума. Не случайно ранните християни използвали двете риби като таен символ за своята вяра.

И тъй, Земята вече се връща назад (прави ретроградно движение) в съзвездието Водолей. Очакват я още 11, но преди да посети всеки от тях и да се върне в съзвездието Риби, ще й трябват 25,868 години.

Междувременно в следващите 2000 години Водолеят ще постави акцента върху колективната, групова дейност, върху проблемите на обществото и общностите. Не е чудно, че в навечерието на тази епоха се родиха Интернет и телевизията, които превърнаха човечеството в глобално село. Това е така, защото Водолеят е силно ангажиран със социални проблеми.

Много често се спори кога точно е започнала новата епоха. Смята се, че пълното слънчево затъмнение на 11 август 1999 г. е тази точка. Това затъмнение стана в съзвездието Лъв - антиподът на Водолея, защото отстои точно на 6 месеца разлика от него. Такива затъмнения упражняват изключително мощно въздействие, то ще усили класическите черти на Водолея, за да изпъкнат. Освен това, то се случи по време на нова Луна, с което сигнализира края на даден начин на живот и началото на друг.

Водолеят се управлява от планетата Уран - властелинът на науката, изследванията, проучванията, експериментите, новостите и изненадите. А
точно през август 1999 г. тя напусна своя дом в това съзвездие и ще се върне в него след 84 години. Във Водолей сега е Нептун, който разтваря, пречиства и избистря всичко, до което се докосне. Той ще напусне Водолея едва през 2012 година, за да се завърне отново през 2175 година! Всички тези развития подсказват, че епохата на Водолея вероятно вече е започнала.

Какво означава това? Интернет ще продължи да се развива бурно, докато започне да функционира като мрежата от неврони в мозъка ни. Това на първо време означава, че все повече хора ще работят от къщи. Ще нарасне главоломно броят на самозаетите. Очакват ни квантови компютри и векове на симбиоза между човека и машината, на пилотирани полети до Марс и по-нататък. Но и времена на глобални социални движения и тектонични размествания в обществените пластове.

Религията ще оцелее и след тази епоха на невероятни технологични и научни постижения. Човекът няма да се лиши от опита, който тя му дава. Той е стъпил на платформата, изградена в епохата на духовността. Да я загуби би означавало да деградира. Особено предвид очакването науката да постави повече въпроси, отколкото отговори и през епохата на Водолея..."Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2018 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .