Банер
11825554_1721680898043400_2978470291811099494_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Отпуската се оказва критичен момент за двойките
Написано от Катерина Найденова   
Вторник, 18 Септември 2007 00:00

Много често причините за раздялата се оказват съвсем банални.(фото: sxc.hu)

Най-много партньори се разделят именно след завръщане от почивка, показва статистика.


Дори двойките, които са преживели много в своята връзка, понякога не издържат на своеобразното предизвикателство, което се явява годишния им отпуск, показва статистиката. Изготвена от германски специалисти тя гласи, че всяка трета молба за развод, е подадена именно след приключване на периода на годишните почивки.
Сред причините, които подтикват двойките да се разделят, психолозите посочват съвсем банални спорове – например липса на еднакво мнение къде и как да бъдат прекарани дните извън работа.
"Всъщност реалността е малко по-различна – партньорите просто няма за какво да си говорят. Темите, които са им били интересни, вече са се изтъркали с времето, а и перспективата двамата да прекарат толкова много време заедно, е твърде непривична – според статистиката общуването в една съществуваща отдавна двойка се ограничава до 10 минути в денонощието.
Така, при продължителното общуване по време на отпуск, на повърхността изплуват остарели конфликти, които са останали нерешени", коментират германските психолози, цитирани от Psychology Today.
Според тях друга причина за негативния край на отпускарския период е, че много двойки без основание възлагат на него своите големи надежди да поправят своите отношения.
Специалистите препоръчват на партньорите да се опитат да намерят отново общ език, като отделят повече време за общуване, а едва след това да потърсят специализирана помощ: "Хармонията в отношенията може да се възвърне, ако двойката покаже доброто желание да разговаря за проблемите, съвместно двамата да си поставят срок, в който да се опитат да възстановят баланса".
Нарастващият брой разводи специалистите отдават най-вече на нарастващата финансова независимост на жените, които, преставайки да разчитат на парите на своя партньор, не смятат за нужно (а и могат да си позволят) да прекратят връзката и да потърсят нова. Затова и все по-често инициатор за раздялата става именно нежния пол.

Жените над 40-те по-често от мъжете искат раздяла


Независимо от битуващия сред хората стереотип, че мъжете, след като станат на 40, по-често изоставят жените си, за да си намерят по-млади, статистиката показва тъкмо обратното – 65% от разводите на тази възраст са по желание на жената.
Това показват резултатите, обобщени от британски специалисти, които обясняват факта с промените в хормоналния фон при жените на тази възраст и съответните изменения в работата на мозъка, която прави жената по-прагматична. "Едновременно с това намалява активността на онези мозъчни зони, които са отговорни за емоциите (особено силни преди настъпването на поредния цикъл). Жените вече виждат реалността малко по-различно", твърдят учените, цитирани от ВВС.
Заедно с намаляване нивото на естрогена след 40-те спада и това на окситоцина. Жената става по-малко емоционална, майчиният й инстинкт вече не е толкова силен и тя става по-егоцетрична, преоценява своите приоритети и правила за живот, което според специалиститеи главната причина да не харесва повече семейните отношения, съществували с години.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2018 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .