Банер
10421136_10203031138486948_6274200599784135316_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Амулетите или защитните символи във Фън Шуй
Написано от Катерина Найденова   
Неделя, 02 Ноември 2008 12:27

Изкуството на фън шуй предлага разнообразие от защитни символи/ амулети (т.нар. feng shui cures), които привличат късмета и предпазват от отрицателните енергии. Всъщност желанието за защита не трябва да бъде породено от страх, а от разбирането, че около нас съществуват много различни енергии, някои от които е по-добре да бъдат задържани извън дома и личното енергийно пространство. Поради тази причина древната мъдрост на фън шуй е развила множество начини не само за защита на хората от неподходящите енергии, но и за привличане на положителните такива, за да се стимулира късметът, здравето и богатството.

Има няколко класически защитни символа, които са от особено значение във фън шуй. Те са изброени малко по-надолу, а за някои от тях ще откриете по-подробно описание в отделни статии в същия раздел. Амулетите можете да използвате в дома или градината си, като фън шуй аксесоари или като декорация.

Класически защитни символи във фън шуй:

фън шуй Дракон

фън шуй драконФън шуй Драконът е едно от най-силните защитни символи/ амулети (feng shui cures). Той е символ на мощната ян-енергия. Ако пък в ноктите си Драконът държи перла или кристал, то той символизира богатство, сила и нови възможности.

Символът може да бъде намерен в най-различни вариации, размери, цветове и материали. Така например зеленият Дракон е отличен защитен символ за Източния сектор на Вашия дом (този на Здравето), докато златният Дракон е амулет за богатство и изобилие. Какъвто и да е Драконът, той носи щастие в дома, независимо в коя част от него е поставен.

Най-добре обаче избягвайте да го поставяте в сектори със слаба енергия – в банята, гардероба или гаража. Избягвайте и да поставяте твърде много фигурки на Дракон в дома си – максималният препоръчителен брой е 5, като на всеки от тях трябва да оставите достатъчно свободно пространство. Освен това не поставяйте символа твърде нависоко или твърде ниско спрямо нивото на погледа.


фън шуй драконАко искате да поставите Дракона в сектора "Любов и взаимоотношения", най-добре е да го съчетаете с друг фън шуй символ – този на Феникса, тъй като двата символа, събрани заедно, са превъплъщение на брачното щастие.

Има няколко начина да решите кое е най-доброто местоположение и начин на позициониране на Дракона в дома Ви:

● Най-подходящите посоки – дали Драконът ще изглежда хармонично, поставен в дома Ви, насочен към Вашата щастлива посока (според Вашия Куа номер), ако се имат предвид всички останали елементи в дома.
● Звездата на богатството през настоящата година – местоположението на Звездата се мени всяка година (през 2008 тя е в Източния фън шуй сектор), затова Вие ще трябва да сменяте посоката на Дракона спрямо тези промени.


Ако нямате информация къде по-специално да разположите Дракона, можете да го поставите по следния начин:

● близо до или в отворено пространство
● ако Драконът държи в ноктите си перла, тя не трябва да сочи към прозореца или вратата
● в посока към дома (за да внесе енергията на изобилието), но без да бъде ограничаван от стояща наблизо стена.




фън шуй Феникс
Символ на прераждането, Фениксът обикновено се поставя заедно с Дракона, тъй като двата символа, събрани заедно, са превъплъщение на брачното щастие. Затова те най-често се поставят в сектора "Любов и взаимоотношения".

фън шуй

фън шуй Чи Лин
Митично китайско същество с глава на дракон, тяло на кон и люспи на шаран, наричан още "Драконов кон" или "Китайски еднорог". Осигурява силна защитна енергия, благославяйки за здраве и просперитет. Можете да внесете символа в дома си по много начини – чрез малка фигурка, чрез бродерия или декоративно изображение, дори като фигурка върху ключодържател. Най-добре е той да бъде поставен в близост до главния вход или във всекидневната. Не бива да го поставяте в спалнята, кухнята или банята.

фън шуй

фън шуй Кучета Фу
Познати още като "Лъвове - пазители" или "кучета – лъвове", тези символи се използват в чифт и представляват мъжкото и женското начало, затова трябва да се поставят от симетрично от двете страни. "Мъжкото" куче Фу държи кълбо под едната си лапа и трябва да бъде поставено от лявата страна на вратата или прозореца (когато застанете с гръб към тях). "Женското" куче Фу държи под лапата си малко пале и трябва да е разположена симетрично на „мъжкото" – от дясната страна. Кучетата Фу са особено силни пазители на дома или офиса и са едни от най-често използваните символи в Китай.

фън шуй

фън шуй Ба-гуа огледало
Това е кръгло огледало, обградено от осмоъгълна дървена (понякога метална) рамка със специфичния дизайн на картата Ба-гуа – рамката е боядисана в червено, зелено и жълто/ златно или в жълто, черно и червено. Чрез огледалото се управляват негативните външни енергии, навлизащи в дома. Първото и най-важно правило при употребата му е никога да не бъде поставяно вътре в дома. Друго правило е да се използва само при наличието на отрицателна фън шуй енергия (ша чи или си чи), насочена към дома Ви – огледалото не е декоративен елемент и не трябва да бъде използвано като такъв.

фън шуй

фън шуй Мистичен възел
Един от най-често използваните символи във фън шуй, той е комбинация от символа на вечността, повторен 6 пъти. Затова възелът се свързва с дълголетието и късмета – той няма начало и няма край. Като защитен символ, възелът представлява хармоничното движение на добра енергия, непрекъснато от беди и нещастия.

фън шуй

фън шуй Костенурка

костенурка Във фън шуй съществуват много различни видове костенурки, които се различават по дизайна на корубите си, по материала или по допълнително включените елементи (например монети за привличане на богатството). Костенурката е една от четирите "божествени" животни – пазители на добрата енергия във фън шуй – това са Зеленият Дракон (Изток), Червеният Феникс (Юг), Белият Тигър (Запад) и Черната Костенурка (Север). Има обаче разлика между образа на сухоземната (за която става въпрос тук) и на сладководната костенурка, тъй като тяхната употреба във фън шуй философията е различна.

Има няколко фън шуй правила за поставянето на костенурката като "лекарство" (защитен амулет/ символ) за различните проблеми. Тя се използва за предпазване и увеличаване на положителната енергия, и за целта се поставя в задната част на дома. Това означава, че е добре да поставите малка статуйка на костенурка в задната част на офиса или пък градината си.

Вторият начин на употреба на образа на костенурката – и по-конкретно на черната костенурка, направена от метал, е да се постави по посока Север. Това е своеобразен катализатор на положителната енергия, насочена към Вашата кариера.

Третото предназначение на костенурката във фън шуй е да донесе стабилна енергия на онази област от фън шуй картата Ви (или Вашата карта Ба-гуа), която има необходимост от повече предпазване и стабилност. Така например добър избор е да поставите каменна костенурка в близост до входната врата откъм западната част на дома си. Камъкът е част от единия от петте фън шуй елемента – елементът земя, а така поставена, костенурката защитава основната врата на Вашия дом. В този вариант главата на статуята трябва да е насочена по посока на вратата.
Източници: fengshui.about.com; comfort.bg


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .