Банер
ОДИН.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

КОСМИЧЕСКИ СУЕВЕРИЯ И НЕВОЛИ
Написано от Kora   
Сряда, 07 Февруари 2007 00:00
Космически суеверия

* Американските ракети никога не стартират на 13-и, още повече, ако се пада в петък. Суеверието бе подхранено от инцидента с "Аполо-13", чийто резервоар се взриви на 13-ти април.

* А руснаците не стартират в понеделник. Традицията е от времето на Корольов.

* 24-ти октомври е нещастна дата за Байконур, на този ден се стараят да не планират нищо сериозно. На 24.10.1960 при старта се е взривила военна ракета, загинали са 268 човека. Точно след 3 години на същия ден станал друг ракетен взрив, причинил 8 жертви.

* В нощта преди старта руските космонавти задължително гледат филма "Бялото слънце на пустинята".

* При старта не трябва да присъства нито една жена, освен ако не лети с ракетата.

* Дубльорите на основния екипаж слагат монети върху релсите, по които карат ракетата към стартовата площадка и после, когато космонавтите се връщат на земята, подаряват сплесканите сувенири на жените си. Не е лесно да бъдат поставени монетите: пред ракетата върви охраната, която чисти от релсите всякакви странични предмети. Казват, че за това особено са настоявали войниците, на които им омръзнало да заличават следите от металните кръгчета.

* От хотела руските космонавти излизат под звуците на запис на песента "Трава у дома". И никога не забравят да седнат в хотелската стая преди да тръгнат към полета.

* Ракетата се извежда на старт винаги точно в 7 часа сутринта.

* По пътя към старта всички космонавти (жените също) излизат от автобуса и ходят по малка нужда. Така някога е направил преди старта Гагарин.

* И, разбира се, независимо от коя страна са, всички космонавти извеждат със себе си на орбита личните си талисмани.

* Тринадeсетият екипаж на международната космическа станция за пръв път ще занесе там кръст. Той бе даден на космонавтите от патриарха Алексий II за международната благотворителна акция "Великден в космическото пространство". Дотогава в космоса от религиозните атрибути са носени само икони.

Космически неволи

Злите езици казват, че на станция "Мир" през последните години от съществуването й миришело като в килер, натъпкан с мръсни чорапи. Проблемът за космическата хигиена на борда е много сериозен въпрос, с който се занимават редица научни институти и лаборатории. Сега космонавтите се ”мият” в космоса с готови продукти, които не изискват употребата на вода, забранена и е употребата на спирт, тъй като системите за контрол на въздуха не могат да изхвърлят от станцията алкохолните пари. Сапуните са от билки, а дрехите се почистват в специален воден чувал.

За да не се изпотяват, астронавтите носят специално високотехнологично бельо със сребърни нишки. Среброто забавя размножаването на бактериите. Опитите показали, че сребърните тениски след употреба не миришели, въпреки че са били покрити със солен слой. Подготвят се и чаршафи и одеяла с втъкани сребърни нишки.

Така че на космическите станции вече ще се диша по-леко. Това е особено важно, когато екипажите полетят към Марс и ще им се наложи да дишат един и същ въздух цели 18 месеца.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .