Банер
11200911_982570431776520_2614637205865935021_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Създания от светлина или от карантия? Изборът е ваш ...
Написано от Маг Селена   
Понеделник, 16 Април 2007 00:00
Проблемът, поради който човек възприема себе си разделен на части - физическо тяло, душа, подсъзнание и др., е че хората нямат ясна визия за себе си. "Човека не е разделен на физическо тяло и душа. Древните шамани са видели структурата на човека като едно здраво кълбо от преплетени сияйни нишки.

Проблемът, поради който човек възприема себе си разделен на части - физическо тяло, душа, подсъзнание и др., е че хората нямат ясна визия за себе си. Те не могат да се погледнат от страни със цялото си съзнание и възприятия.

Човек е затворил света и себе си в едно описание за заобикалящата го действителност. С годините това описание е станало толкова здраво и единствено, че за човечеството вече не съществуват реалности различни от нашия ежедневен триизмерен филм.

Разбира се, тези като тази могат да се нарекат теории, защото те не са част от общоприетия официален факт. Но, ако отделим минута внимание и помислим над тази теория, тя звучи най-логична и правдоподобна измежду всички ню-ейдж идеи.


Днес науката вече споделя подобни възгледи. Модерната квантова физика се изказа доста дръзко по повода. Скоро публикувахме извадки от филма What the bleep, който на разбираем език обясни схващания и някои доказателства относно човешката реалост и живот.

В продължение на хиляди години различни хора, наричащи себе си медици или изследователи, са описвали собствените си наблюдения над работата на човешкото тяло и по-специално работата на органите. Органите са разделени по някакви показатели, измислени от същите тези хора, живяли преди много години.

Самата фраза "части на тялото" показва силното разделение, което сме създали. Червата са разделени основно на дебели и тънки. Разбира се по-лесно е когато един индивид се фрагментира на много малки части. По-лесно се учи, по-лесно се третира. Но задълбоченото учене на индивида по този начин се спира. Изследванията стигат до границата на нашета физическа-реална интерпретация за самите нас.

Малцина в историята на човечеството са изследвали тялото не като съставено от един куп снадени чаркове, а като цялостно действащ организъм, изпълнен с живителна сила и потоци, които преминават през цялото тяло. Кръвта разнася всичко със себе си до почти всички точки на тялото. Кинетичните енергии се сливат постоянно, всички влакна и тъкани работят заедно.

Но до ден днешен когато отидете на лекар и ви напраят снимка, например, на черния дроб и ви изследват черния дроб, докато изредят всички уреди. После ще се направи една кръвна картина, малко урина и малко лакмус. Диагноза: болен!

В този момент по пазарите ще намерите около 40 книги, в които пише, че зъбите са свързани с цялото тяло, и че заболяването на зъбите е свързано със заболяване на някой орган (тук пак е налице раздробяването на части). Даже личния ви стоматолог вероятно ви е казвал, че сте подложен на много стрес. Но не ви лекува стреса, а дълбае докато инструментите опрат дъното и почувствате обождащата болка.
Дори не ви казва да отидете на психиатър, който от своя страна ще ви предпише заедно с болкоуспокояващите няколко вида антидепресанти и успокоителни. Тук вече здравните лица ще кажат по-точно.

Отново се връщаме на разделението. Сега да поговорим малко за психиката. Според някои медици психиката е нещо, което има всеки човек, някакво състояние на мозъка, което от време на време се разстройва и заболява. Причините за смущенията на психичното състояние в 9 от 10 случая са външни причини (работа, семейство, обществено положение, дейности).

Назад в историята ни се струва, ча науките са били погрешни и неточни. Това само по себе си е сериозен въпрос: дали сега са по-обективни? Факт е, че имаме успешни операции, но не сме изследвали в дълбочина работата на човешкото тяло.

Ако следваме една друга теория, че нещата си влияят, то това означава, че сериозни реещи се в реалността психични смущения достигат до нас и подпомагат психическите ни разстройства.
До сега не е известна науката, която изследва и лекува световните психични болести.
Поне на мен ме ми е известна.

Всички тези субективни преценки са станали с времето база за цели науки като биология, анатомия, хуманитална медицина. Но тук и сега можем да зададаем въпроса: даден орган от тялото само досега познатите функции ли изпълнява или има и други неописвани и неизследвани? И органите отделни части ли са или трябва да разглеждаме тяхната работа целокупно? Какво са душата, психиката и физическото тяло?
Едно цяло? Едно цяло какво?

Ние, наричайки се хора, сме си създали ограничения във своята функционалност. Бъбрекът изпълнява тези и тези функции, той е отделен орган и нищо повече... Мозъкът работи по този и този начин. Всичко останало е неправилно действие.
Измервателните уреди отчитат много нива на работа на мозъка ни - в покой, по време на сън, по време на медитация и така нататък.

Доста области са изследвани, но има и доста непознати води в дълбините на човека. Все още учените запълват лабораторните си дела занимавайки се с въпроси като има ли божествена област в мозъка на човека.
В учебниците четем, че флуидите много лесно си взаимодействат. Но в медицинските четива няма подробности по въпроса, който сега например ми хрумва - как влияе флуидът на лимфата от кръвта на лекуващия върху флуида на пациента и обратно?

Всички тези въпроси не си ги задавам, за да търсим отгорите им. Отговори има, от преди хиляди години назад. Тези въпроси са от онези, необходимите ни за развитието ни като раса.

Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2018 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .