Банер
semargl1.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Дивите деца
Написано от Ивайло Иванов-IYI   
Четвъртък, 26 Април 2007 00:00
Може би мнозина са чели книгите на Р. Киплимг,в които герой е Маугли,отгледан от вълчица (досущ Ромул и Рем).Или книгите на Е.Бюроуз-"бащата" на Тарзан.Може би се възхищавате от качествата на героите-смелост,чистота и доброта.Само че при децата отгледани от животни,нещата стоят другояче.А.Джезън описна 14 случая на деца отгледани от вълци,4 0т мечки и 1 от леопард.Известни са общо около 40 случая.А един от най-характерните е този с

Амала и Камала

    През октомври 1920г. в малкото селце Годемури(Индия) свещеникът Сингх,че сред някаква вълча глутница наоколо имало призраци.Сингх не се побоя и сам,през нощта,отишъл в гората,за да се убеди,че слуховете са необосновани.

   Наел хора и намерели леговището.Старите вълци избягали,но една вълчица останала и защитавала малките си.Убили я,а в дупката намерили 2 вълчета и ... 2 момичета-на около 8 и на около 3г.Тe тичали на 4 крака,издавали звуци,подобни на вълчите и се стараели да са пълноценни членове на глутницата.Не разбирали човешки говор и се страхували от хората.Сингх ги взел в Миднапур,в приюта,който ръководел.Кръстил децата Амала и Камала.

   Амала преживяла кратко време в човешкото общество-още на следващата година починала от бъбречно заболяване.Камала,пък,не обичала никак слънчевата светлина,затова дебнем или стояла на 4 крака до стената,без да се движи или се свивала в ъгъла и спяла.Но настъпела ли вечерта,се оживявала и отивала в градината.През нощта виела по вълчи,а според очевидци,очите й светели.

И двете момичета ядели само месо,но без ръце,а водата лочели с език.Друга храна не приемали.След време Камала харесала мляко,но с това й се изчерпва новостите в менюто й.Спели сгънати и притиснати една в друга-като вълчета.Смятали всички хора за врагове и ако някой приближел,се зъбели и ръмжели по вълчи.Но смятали всички кучета за свои.

   Камала не търпяла никакви дрехи или одеала върху себе си,а когато се налагало да я къпят,се разгаряла ожесточена борба.Придвижвала се  само на длани и колена,но можела да тича доста бързо. 

   Когато Амала умряла,Камала изпаднала в дълбока тъга.Няколко дни стояла неподвижно в ъгъла и не приемала нищо.а после дълго време душела и скимтяла.

Трудно,бавно и постепено възпитателите приучавали камала към човешките навици.Още по-мъчно било с говора.За 6г научика около 40 думи,а максимумът й стигнал 100.На 7-мата година вече ходела изправена,но почувставала ли се застрашена бягала на 4.Умира през 1929г,очевидно от недостиг на витамини и други важни вещества.Макар към края да преобладавали човешките навици в храненето и общуването,то умственото развитие на 17-годишната Камала съответствало на 4-годишно дете.
    Явно опитността в детството е по-силна от инстинкта по рождение.И не случайно се казва:"Важни са първите 7 години".Това потвърждава и в случая с

Лукас

   Случаят е от Африка.Двама полицаи хващали сред стадо павиани 10-годишно момче,което,както всички "диви деца",удряло и хапело.Оказало се,че някога родителите му го оставили на синора,докато работели на полето.а някаква павианки го откраднала.През 10-те години прекарало в стадото й,хранейки се с корени,плодове,луковици и яйца.Но веднъж един щраус така го ритнал,че на главата си  имал белег за цял живот.

   Нарекли го Лукас.добил някои човешки навици и станал ратай.През 1946г. вече бил на 50,но все още бил запазил някои маймунски-усмивката му била на ''маймунски език"-озъбена,а и навикът да се почесва и скубе по главата също му е павианско наследство.

   През 60-те години в Индия се споменава за още два случая на ''диви деца" сред вълци-Раму(1954г.) и 8-годишно момче(1956г.),в което жителите на Агра разпознали 2-годишно дете,отвлечено от вълчица.

   Периодът на кърмене при вълците е по-кратък и след 8-10 месеца вълцетата напускат родителите си.Но вълчицата осъзнава безпомощността на детето и защитата остава колкото време е нужно.Но това поведение е характерно и за други жемски.През 1923г,например в Асам група ловци убили женски леопард,който тормозел селището.От леговището му изкочили скимтящи и драскащи малки.Но с мъка измъкнали едно 5-годишно момче,което хапело и драскало не по-малко от леопардчетата.Откарали го в селото при родителите му,които преди 3г. оставили за малко детето,докато си вършели полските работи.И така малкият отново бил в родния си дом,но в какъв вид!Целият бил покрит с белези,а на коленете и дланите му-с големи мазоли.С тях ходело и дори бягало,доста ловко и хапело доста здраво,ако някой го приближал.Дъвчело месото и птиците,ръмжейки като малко леопардче(Хм,то и аз ръмжа-IYI)

   И все пак,след 3г. обучение,вече се хранел в съдове,да стои и ходи на 2 крака,но почувставл ли опасност-затичвал на 4.  

И за да не каже някой:"Това са проблеми на дивашки народи от дивашки страни",ето един случай от "недивашка",според горемислещите,... Германия.

Каспар Хаузер

   28.05.1828г.Докато обущар се разхохдал из улиците на Нюрнберг,17-годишен младеж му подал писмо.Било адресирано до капитана на драгунския ескадрон,разквартируван недалеч и се казвало,че подателят му прекарал 16 г. в самота,изолиран напълно от хората и не е виждал никога светлина(!!!-IYI).Живеел в колиба и неизвестно кой му носел х;яб и вода.Научил го да стои изправен,да ходи,да говори и му написал препоръчано писмо.Пишело още,че момчето може да служи като добър войник.И явно имал право,защото макар,че младежът едвам можел с мъка да произнесе няколко думи,имал отлично обоняние,чрез което различавал хора и растения,а на тъмно виждал така добре,както и на светло.

   Възпитанието на Касапар Хаузер(тъй пишело в писмото,че се казвал младежът),почнало от А и Б.Вървяло бавно,но все пак се научилл да чете и дори се пристрастил в оотглеждане на цветя.В края на 1831г. Хаузер бил изселен в Ансбах,при д-р Майер,апоред който развитието на "дивото дете" било на нивото на 8-годишно в човешко общество.

   През 1834-та,в парка младежът бил наръган от непознат.Раната се оказала смътртоносна.а слуховете наместват богатсво и наследници във връзка с изоставянето на детето и убийството му.Нечовешки постъпки!

   Като нечовешки може да се сметне и опитът на индуския махараджа Акбар преди 350г. В спор мъдреците му твърдели,че всяко дете ще заговори само езика на родителите си,дори ако никой не го учи.Индуското-на индуски,непалското-на непалски,малайското-на малайски.Акбар ,обаче,се усъмнил и...решил да провери.

    Всичко продължило 7 години.На слугите около децата отрязали езиците,а самите деца били в отделни килии,чийто ключове висяли на гърдите на Акбар.Т.е. децата не чули ни дума.

   Настъпил дългоочакваният ден.Акбар,съпроводен от мъдреците,собственоръчно свалил печата от врзтите,но чули само несвързани вопли,вой,викове и мяукане.Така били посрамени мъдреците и ...унищожено бъдещето на няколко деца.И ако някой дори си и помисли нещо от "Дива Индия",то да си спомни за още по-дивите Хитлер и Сталин.А и само за тях ли?

    Ето част от списъка на американския професор А,Джезън за "диви деца" от "недива" уж Европа:

-1334г.,Гернамия,намерено е дете сред вълци.

-1661г.,Литва,намерено е 12-годишно момче в меча бърлога.

 -1797г.,Франция,в гората край авейрон ловци намират 12-годишно момче,което се катерело по дърветата ловко като маймуна.Бил вегетарианец.Местните твърдели,че живеел така поне от 7г.Момчето е заведено в Париж при младия лекар Жан Итар,който подробно описва всичко в книгата си "Виктор от Авейрон".

 Корицата на "L'enfant sauvage"(Диво дете) на д-р Jean Itard

   В началото Виктор се чувствал много зле  и често се опитвал да бяга.По лицето му имало нервен тик.Нямал доверие никому и преди ядене душел дълго храната си.И все пак Итар успял чрез своята човечност да "зарази"Виктор,който почнал да се обллича,усвоил прости трудови навици и можел да си служи с инструменти.Умира на 40г,без да може да чете и пише.

   Човек не се ражда с готово съзнание,а получава информация чрез сетивата си(не само чрез. 5-те) още от утробата.Обществото от най-ранна възраст се опитва да моделира интелекта и психиката на членовете си.Но всеки се подава в различна степен в зависимост от индивидуалността си.И все пак във всички времена и общества са придавали огромно значение на възпитанието на подрастващите.Като най-силен дразнител при повечето хора е разговорната реч.Тя развива абстрактното мислене.Така че,разговаряйте с децата си!

IYI



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .