Банер
СВЯТОГОР.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Трептенето на очите помага да се различават детайлите
Написано от Стоян Захариев   
Сряда, 20 Юни 2007 00:00
Без тях човек вижда по-бързо, но не възприема подробностите на образа, показва изследване.
Късите, чести и непроизволни движения, извършвани от нашите очи, когато съсредоточим погледа си върху нещо, изпълняват полезна функция за различаването на подробностите от изображението. Ако нашите очи при разглеждането на предметите бяха неподвижни, ние нищо не бихме могли да видим, съобщават учени, цитирани от BBC.
Професор Микеле Ручи (Michele Rucci) от от университета на Бостън е убеден, че резултатите от това изследване ще бъдат полезни за лечението на редица очни заболявания.
“Нашите очи никога не се намират в състояние на пълен покой. Бързите, почти незабележими движения, които те извършват, се наричат фиксиращо движение, тъй като то играе важна роля при фиксирането на погледа върху нещо”.
Учените отдавна доказаха, че стабилизирането на образа върху ретината на окото води до неговото пълно изчезване, което е свързано с умората на невроните на визуалната система. Трептенето на очите осигурява смесване на изображението на съседните неврони на ретината и то се запазва в паметта с всички подробности.
Сега специалистите си задават въпроса дали тези фиксиращи движения на очите изпълняват и някаква друга функция. Те са използвали нова техника, за да могат за кратки интервали да спрат трептенето на очите. При това те са отркили, че именно това спиране води до намаляване яснотата на изображението на ретината.
При спиране на тези трептения участниците в експериментите са изгубвали способността да виждат малките детайли и не се нуждаели от повече време за възприемане и запомняне на образа.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2018 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .