Банер
semargl1.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ИНТЕРЕСНО ЗА НУМЕРОЛОГИЯТА
Написано от Маг Селена   
Неделя, 21 Октомври 2007 00:00
Зад всяко число се крие определена тайна, само чрез числата е възможно зашифроването на мъдростта на съществуващото в света Хилядолетия хората са си задавали въпроса: може ли чрез чис­лата да се разгадае съдбата, миналото или бъдещето? Или всичко това са "бабини деветини", чудеса от рода на гьотевата "таблица за умножение на вещиците"?

Дали има някакво значение датата на раждането или буквите в името на човека?"Всички неща могат да бъдат представени във вид на числа".

С тази проста формула гръцкият учен и философ Питагор (580-497 до новата ера) е определил същността на своите многочислени изследвания в местата, където са пребивавали египетските мъдреци.

В своите търсения той не е бил сам. И днес от резултатите, постигнати от съвременната наука, както и от тълкованията на познавачите на древната митология е ясно, че числата се използват като кодова система за предаването на духовните истини.

Зад всяко число се крие определена тайна, само чрез числата е възможно зашифроването на мъдростта на съществуващото в света – от най-мъничките частички до най-огромните образувания, от протона и атома до отдалечените от нас на милиарди светлинни години галактики, включвайки цялата Вселена.

Сред народите на древните култури само посветените са знаели и свято са пазели тази тайна, предавайки я от поколение на поколение на свои ученици.

Като особена дисциплина за посветените, номерологията или цифровата митология се явява съставна част на различни религиоз­ни вярвания. Тя пронизва юдейското тайно учение кабала, а така сьщо и библейските откровения на Йоан.

Числото – това е духовната ос на всички видими и невидими явления. Астрологията също се базира на този фундамент.

Тя оценява съдбоносните жизнени ритми в пространствено-временната коорди­натна система и ако претендира за познания от по-висш характер, то е, защото винаги и задължително използва като основно средство числото=

В нея ние срещаме числата на хармонията и дисхармонията, такива, които предизвикват напрежение и отпускане. Числата определят периодичността, те са своеобразни Мойри, определящи съдбата, дават пълна картина за характера на дадено лице.

Еднаквите качества на периодичност се привличат едно с друго. Тук се отнасят всеки тон или звук, съвършено определената по-висока духовна октава, която несъзнателно въздейства на човека.

Буквите или звуковите символи, подобно на числата, съдържат в себе си “секретният код”. Ако се замислите, то непременно ще си спомните, че изменението на името ви поради встъпване в брак или други някакви причини, е довело както до изменение на вашата съдба, така и на жизнените обстоятелства.

Въпреки че номерологията получи голяма популярност сравнително неотдавна, всъщност тя принадлежи към една от древните науки. В някаква степен самите числа образуват собствен език, който са разбирали и ползвали много първобитни племена, поддържайки по този начин връзка с езика на числата. А в древните азбуки числови значения са се приписвали на буквите.

Преди няколко века Флорънс Кемпбъл, любител на древни ръкописи, слага името си като автор над своя наръчник ”За числата, вибриращи с вибрациите на Вселената”. Бихме могли да си зададем въпроса дали тази наука не води началото си от вавилонските жреци.

Умножаването на цифрите на "индо-будисткия триъгълник" дава сакралното число 108. Постоянната сума (34) - квадрата на Дюрер с помоща на хематрията се превръща във вeздесъщата седмица (3+4). "Короната на магията" (21) образува - тройка. Може би, в това е и цялата тайна...


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2018 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .