Банер
58413_144504342254723_7868234_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Пингвин великан живеел в Перу преди 36 млн. години
Написано от Катерина Найденова   
Понеделник, 09 Юли 2007 00:00
Icadyptes salasi бил висок 1,5 м, а клюнът му - 18-сантиметров

Пингвини с 18-сантиметров клюн населявали Перу преди 36 млн. години, показват вкаменелости, намерени в латиноамериканската държава.

Прадедите на днешните обитатели на Антарктида, наречени с латинското име Icadyptes salasi, достигали на бой почти колкото човек и със своите 1,5 м били по-високи и от най-едрия съвременен пингвин - императорския.

Находката разтърси из основи научната представа за еволюцията на пингвините. Изследователите се надяват тя да хвърли повече светлина и върху поведението им при по-топъл климат.

Откритието е описано в журнала "Proceedings of the National Academy of Sciences" от Джулия Кларк и нейния екип от университета в Северна Каролина.

Бил е чудовище, разказват учените. Те намерили останки от два индивида в изключително добро състояние.

Клюнът на великана (вляво) и на съвременен пингвин от вида ХумболдтовПриема се, че с огромния си клюн великанът хващал и по-големи риби, но прилагал по-различна техника в сравнение с днешните си събратя.

Предполагаемото наличие на мощни вратни мускули подсказва, че вероятно е пронизвал жертвите си.

Всичко около Icadyptes salasi е в противовес на схващането, че при затопляне на климата видовете еволюират и намаляват размера си.

Според тази хипотеза по-големият размер е подходящ за студовете - но икадиптите са намерени в регион, който в древността се е доближавал до условията в пустинята Атакама.

Засега учените смятат, че появата им е обусловена от изобилието на храна заради покачилите се тогава води на Световния океан.

 
 
 
 
 
 
 


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2018 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .