Банер
bear.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ДА ОТКРИЕШ ДИАМАНТ
Написано от Маг Селена   
Понеделник, 02 Юли 2007 00:00
Колкото и примамлива да е идеята да откриеш диамант, толкова и рядка е тя, особено за нашите, родни географски ширини. За диамантите могат да се кажат много неща. Първото, което всеки, придадлежащ към зодиакалното семейство на Овена, ще възкликне е, че това е неговия календарен камък-пазител.

Всъщност предпочитанията към диаманта датират още от преди 4 хиляди години, когато са открити в Индия диаманти с необичайно висока твърдост. От там те били превозвани до Средноземноморието.

Най-големият открит досега диамант е „Кулинан” и е имал маса 3106 карата. Намерен е през 1905г. и е дарен от правителството на Трансваал на крал Едуард VII. Не по-малко интересен е факта, че в короната на Св. Стефан, която е сред най-ценните експонати на унгарските кралски регалии има вграден нешлифован диамант.
Наименованието на диаманта идва от гръцката дума „адамас”, „адамант”, която означава „подчинявам”, „съкрушавам” и е започнала да се използва през Средновекoвието. То безспорно е продиктувано от голямата твърдост на диаманта, без чието свойство развитието на много отрасли на промишлеността е немислимо. Именно, първо със своята твърдост е бил известен диаманта на човечеството, което и до днес го използва за рязане, пробиване, шлифоване.

Сам по себе си, диамантът представлява модификация на въглерода. Съдържа също азот, според количеството, на който се образуват две групи диаманти: азотни и безазонти. В тях се срещат и примеси като: силиций, калий, магнездий, мед, бор, хром, желязо, а по-рядко и злато, планита, сребро, цинк и фосфор.

Зависимост от чистотата и от дефективността си диамантите са скъпоценни (наричани в науката ювелирни) и технически (индустриални).

Колкото и примамлива да е идеята да откриеш диамант, толкова и рядка е тя, особено за нашите, родни географски ширини. Диамантаносните площи са разположени в старите земни пластове, а такива са Африканските находища, където е намерен първият диамант през 1869г., в резултат, на което „пламва” „диамантена треска”, както и находищата в Бразилия, Сибир, Индия. Считат се за най-древни Африканските находища, които са на възраст 1 400 млн. години.
Накрая ще се върнем отново към символичното значение на диаманта. Той е символ на откровение в повечето световни религии, а в поверията на много от народите по света е носител на победи, пазител от болести и отрови, помощник в любовта и при раждането. Така че... подарявайте диаманти на вашите любими.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .