Банер
МАТЕРЬ СВА..jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

НЕВИДИМОТО СИЯНИЕ НА СМЪРТТА
Написано от Маг Живин   
Сряда, 13 Юни 2007 00:00
Кога и как душата се разделя с тялото?“ - върху тези въпроси хвърля светлина ученият от Санкт-Петербург Константин Коротков в книгата „Светлина след Живота“.

Изследванията на Реймънд Моуди, реаниматолог от САЩ, изглежда убедиха множество учени и най-вече широката публика, че животът след смъртта съществува. Изглежда основният въпрос, вълнуващ човечеството най-накрая е намерил отговор. В действителност този отговор е най-общ и не изключва по-нататъшни изследвания и нови сензации. И поредната сензация не закъснява. „Кога и как душата се разделя с тялото?“ - върху тези въпроси хвърля светлина ученият от Санкт-Петербург Константин Коротков в книгата „Светлина след Живота“. Получените данни заинтересували не само изследователи и свещенослужители, но и... милицията! "

САМО ФАКТИ

Известно е, че благодарение на открития „ефект на Кирлиан“ в наши дни е възможно да бъде фотографирано биополето на всеки човек, както на живия, така и на мъртвия. Именно това е направил Коротков с помощта на сътрудниците си. На изследване били подложени тела на мъже и жени във възрастовия диапазон 19 – 70 години.

Първо на първо, се установило че първоначално не се забелязва никаква принципна разлика в характера на светлинното излъчване между живото и мъртвото тяло (тоест, от физична гледна точка). Впоследствие учените наблюдавали следния процес: с течение на времето се осъществява преход от един тип „светене“ към друг. Главното в случая е, че интензивността на излъчването намалява, но не до нула, а до някакво стабилно равнище. Като краен резултат учените получили графика за за всеки от изследваните мъртъвци, а когато ги сравнили били не просто удивени, а наистина озадачени. Отначало се изяснило, че светенето се изменя по различни закономерности, като се обособили три най-характерни типа диаграми с криви с с относително незначителни различия в амплитудните колебания. А всяка от тези групи е характерна за определен вид смърт. В първата група били хората починали от естествена смърт в старческа възраст. Във втората група – починалите от внезапна смърт по време на пътно-транспортно произшествие. В третата група били хората починали неочаквано по различни други причини. Общото при последните е, че смъртта им е била избежима. Тук са обединени по типа на графиките си самоубийците, починалите от белодробна тромбоза, от неправилно оказана първа помощ и т.н.

Защо всеки от мъртъвците е „избрал“ именно своята група, ще разкажем по-късно, а засега ще продължим с излагането на фактите. В първата група, в продължение на 16 до 55 часа, светенето на тялото надвишава фоновото равнище, а след това се изравнява с него. Във втората група нещата са коренно различни: ярко изразен пик на светенето през първите осем часа след смъртта, а след това в края на първото денонощие. След две денонощия интензивността на светенето практически спада до фоновото. Най-ярки особености се наблюдават при третата група: тук ставаме свидетели на най-големи различия в амплитудата и продължителността на колебанията в сравнение с предходните две групи. Има и още две важни особености, които не можем да подминем. Характерът на човешката аура се изучава от незапомнени времена, затова и учените могат да съдят по неговата цветова гама и други признаци, за състоянието на даден човек. А при мъртвите светенето има потиснат, дефективен характер, присъщ на живи хора със силно разстроена енергетика , като например при болните от рак. Втората особеност е, че за преминалите в отвъдното е характерно рязко излъчване на светлинно излъчване, непосредствено след смъртта.


КОГА ДУШАТА СЕ РАЗДЕЛЯ С ТЯЛОТО

За какво свидетелства всичко гореописано? Ето какво обяснява в книгата си Коротков: „В случаите на спокойна старческа смърт, жизненият цикъл на човека е естествено приключил, той е изживял полагащото му се и стрелките на часовника му сочат полунощ. Душата спокойно напуска своята (вече ненужна) обвивка и продължава пътя си. Това не става изведнъж. Още ден или два тя остава край физическото тяло: очевидно това време е необходимо за да протече някакво изменение на връзките между физическото и етерното тела... последна криза... От 16 до 55 часа след смъртта се отчитат колебания на кривата, която бележи резки пикове или обратно трагично спада, но и в двата случая най-късно до две денонощия всичко приключва... Съвсем друго е при внезапната смърт, трагичен нещастен случай, когато например човек, изпълнен със сили, енергия, планове и замисли, разсеяно стъпва на края на тротоара, забързан да пресече и да спести някоя „ценна минута“ и внезапно удар, всичко се взривява – и на платното остава да лежи неподвижно тяло, от което със струйките кръв изтичат последните сокове на живота. В тези случаи наблюдаваме тесен, „тънък“ пик в първите четири часа след смъртта, а след това стремително падане, независимо, от това дали става въпрос за „принципно активни за душата часове“ като да речем полунощ. На фотографиите веднага се вижда от какво е обуславян този пик. Звездообразни светлинни „изригвания“, като разпилени снежинки около снимания участък... Изглежда така, като че ли енергията напуска разкъсаната обвивка на рязка струя.

Тя е напуснала тялото, но връзките още не са скъсани, на финото тяло е нужно поне още денонощие, за да се прости окончателно с физическото“.

Стигнахме и до третата група, в която еднотипността на графиките обединява смърти от най-различен характер. Какво наблюдаваме в нея? Да вземем за пример естествената смърт, но с някаква степен на случайност (не старческа). Да речем, че краят е настъпил вследствие на тромбоза. Но е съществувала възможност тромбът може да бъде разграден, ако на покойния са дали навреме подходящо лекарство. Случайност има тогава, когато жизненият път още не е изминат докрай. Затова и душата не желае да се разделя с тялото: тя се мята и втурва към тялото, като че ли проверява отново и отново неизбежността на трагичния край. В продължение на две денонощия следват енергийни изблици, докато не става ясно, че връщане към ТОЗИ живот няма. Последен изблик – и светлината рязко изгасва, както когато изключим телевизор. Връзките на финото и физическото тяло окончателно се разкъсват, след което във физическия план остава само тленната обвивка – мъртвата плът. А тя свети по-друг начин, като гумен или пластмасов макет на човешко тяло. Иначе изглежда мъчителната, трагична, осъзната смърт – самоубийството. И двете тела на човека – физическото и финото, са здраво свързани едно с друго. Прекратяването на живота е напълно неочаквано, стечение на кошмарни обстоятелства. Разбира се, на дълбоките равнища тя е в известен смисъл предопределена, човекът се е приближавал към нея отдавна, но винаги е успявал да избегне края, да се измъкне от кризата. Мозъкът дава заповед на ръцете, те взимат въжето, табуретката... Скок и физическото съществуване е прекратено. Но финото тяло е напълно неподготвено за оттеглянето и по никакъв начин не желае да се примири с необходимостта да напусне физическата си обител. Може би, в действителност, колкото по-силни са емоциите на човека преди смъртта, колкото по-разпалени са неговите чувства, толкова по-трудно е на етерния двойник да се отдели от земния си пристан. И снове блудната душа около него, и светенето не утихва, новите емоционални изблици водят до нови светлинни изблици. Но и в този случай смъртта неумолимо взима своето: дали отчаянието, дали безнадеждността, дали разбирането на неизбежността, нещо успява да изгаси излъчването и към края на второто денонощие наблюдаваме, както и при останалите две групи – неактивно фоново светене.


МВР СЕ ИНТЕРЕСУВА ИМА ЛИ ЖИВОТ СЛЕД СМЪРТТА?

И не просто от познавателна гледна точка. В МВР на Руската Федерация смятат, че изследванията на Коротков могат да открият нови перспективи при разследването на убийства. Методиката на учения позволява да се установи какво е било психичното, емоционалното състояние на човека в момента, когато го е застигнала смъртта. По характера на излъчването на мъртвото тяло експертите могат да установят каква е била причината за смъртта му. Опитът сочи, че, ако експертизата по методиката на Коротков се провежда правилно, достоверността на направените заключения възлиза на 70-80%!!! Друго перспективно направление е предотвратяването на самолетни катастрофи. Методът на Константин Коротков позволява да се оценява състоянието на аурата не само при хората, но и на обекти от неорганичен произход. Известно е, че голям процент от самолетните катастрофи се дължат на „умора на метала“. Съществуват, разбира се, пределни срокове на експлоатация на машините, но и самолетите, подобно на хората, притежават свои, индивидуални особености – при едни „умората“ настъпва по-бързо, при други по-бавно. Именно тази умора може да се установи с метода на Коротков, макар тя да остава скрита не само за очите ни, а и за най-чувствителните ни прибори за измерване на „умората“.

©Л. Живин - превод

 



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .