Банер
Вещий Олег.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ЖЕНИТЕ ЖИВЕЯТ ПО-ДЪЛГО ОТ МЪЖЕТЕ
Написано от Маг Селена   
Неделя, 25 Ноември 2007 00:00
Жените живеят повече заради хромозомите и хормоните Отдавна е доказано, че жените живеят с около 10 години повече от мъжете. Единствено в страните, където половата дискриминация все още е ежедневие, като в Бангладеш, Индия и Пакистан, жените живеят по-кратко,  съобщава
Все още не са ясни точните причини за по-дългия живот на жените и учените имат различни виждания по въпроса.


ТЕОРИЯ НА ЕВОЛЮЦИЯТА
Привържениците на Дарвин смятат, че жените живеят повече, защото те са тези, които осигуряват продължението на вида. От тази гледна точка, женското дълголетие е по-необходимо от мъжкото и за това при всички животински видове женските живеят повече от мъжките екземпляри.


ХОРМОНИТЕ
Факт е, че пет пъти повече мъже се самоубиват, отколкото жени, и че мъжете по-често стават жертва на катастрофи. Причината за това е мъжкият хормон тестостерон. Високото ниво на този хормон прави мъжете по-активни физически, по-агресивни, по-склонии към съревнование, но така скъсява продължителността на живота им.

Тестостеронът, заедно със социалната роля, отредена на мъжа- да извършва повечето рискови дейности, при които се отделя адреналин,повишават нивото на “лошия” холестерол, който е причина за сърдечно-съдовите заболявания.

За сметка на това, естрогенът, женският хормон, повишава нивото на “добрия” холестерол, за който се знае, че подобрява работата на сърцето. Освен това, рискът от инфаркт при мъжете се увеличава още след четиридесатата им година, доката при жените това става чак след менопаузата, която при някои настъпва към 50-тата година.


ХРОМОЗОМИ Х И Y
Както е известно, жените имат две хромозоми Х, а мъжете- и Х, и Y. Това означава, че ако при мъжете са по-често срещани наследствените болести и тези, причинени от увреждане на някоя от хромозомите, като хемофилията. Това е заболяване, при което кръвоспирането е много слабо. Предава се с половата хромозома Х, но жените са само преносители, докато мъжете са тези, които могат да се разболеят, ако в рода има друг такъв случай.


МЕНОПАУЗА
Според изследване на проф. Томас Пърлс от Университета в Харвард ( САЩ), менопаузата предпазва жените от забременяване в напреднала възраст, но им дава възможност да видят как децата и внуците им растат.

Някъде между теорията на еволюцията и биологията е схващането, че менопаузата е част от еволюционнот развитие на женския организъм, което доказва, че малките зависят от възрастните при оцеляването си.

По-издръжливи сърца

Последните изследвания показват, че сърцата на жените са по-издръжливи от тези на мъжете. Сърцето на 70 -годишна жена е като сърцето на 20-годишно момиче, докато при мъжете капацитета на сърцето намалява с 25% от 18 до 70 години.


ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ
Робърт Хумър от Тексаския университет е на мнение, че жените водят по-здравословен начин на живот. “Дамите се стараят да ограничат цигарите и алкохола, да шофират по-внимателно, по-малко агресивни са, което, съчетано с по-здравословното хранене, влияе пряко на продължитлеността на живота.”

Равноправието на жените и мъжете, обаче, променя тенденцията в последните десетилетия. От 1975 г насам жените живеят само с 5,4 години повече, отколкото мъжете, което се дължи на това, че вече и жените работят тежки професии, които по-рано са били отредени само за мъжете.

С падането на предразсъдъците много жени пушат и пият наравно с мъжете, което е довело до увеличаване на броя на заболяванията от рак на белите дробове при жените.

Въпреки това, обаче, последните изследвания показват, че продължителността на човешкия живот ще се увеличава все повече и повече.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2021 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .