Банер
11145100_865833363492897_2874140950363074563_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Фелинотерапия - или котките-лечители
Написано от Маг Селена   
Неделя, 02 Февруари 2014 12:17

Фелинотерапията (от латинското felis- котка) е активно развиваща се методика за лечение в последното десетилетие с помощта на особен вид контакт с котка.

Науката все още няма отговор на въпроса защо изцелението с помощта на котки е толкова ефективно, но нейното доказателство не е нужно за реалните потвърждения на котешките възможности. Редица изследователи и специалисти-анималотерпевти обясняват високото качество на фелино-терапевтичния сеанс с влиянието на „ефекта на възникване на виртуалния мозък”. Той е следствие от „връщането на човека към природното, детското, безсъзнателното състояние”, резултат е от „предаването на котешкия транс от котешката глава в човешката” и т.н.

Тези хипотези все още не са потвърдени от никакви сериозни научни опити и изследвания. Възможно е причината за високата ефективност на фелинотерапията да се заключава в това, че мощното биополе на котката да поправя слабото биополе на болния човек и да го връща към нормалното му състояние.

Първи обърнали на това внимание далеч не са били само американските психолози, в днешно верме не са само те онези, които са правели изследвания в тази насока. Още от древни времена, тогава, когато са живяли Славяно-Ариите е същестувавал цяла наука на само за котките-лечители, а и за всички възможни същества от Животинското Царство. Котката може практически да помогне при всякакви заболявания като изтегля отрицателната енергия от организма или болния орган. В Америка, някои страни на Западна Европа, услугите на котките се използват в някои болници, интернати, рехабилитационни центрове и домове за стари хора.

В Берлинския институт по геронтология било проведено изследване за влиянието на котките върху продължителността на живота на техните стопани. В продължение на пет години група от седем учени наблюдавали повече от 3000 притежатели на домашни котки.

Хората, които обичат котки и ги отглеждат у дома си, неведнъж са забелязвали, че техните загадъчни питомци усещат, когато стопанинът им не се чувства добре. Котката ляга точно на болното място, след което болката утихва и настъпва облекчение. Учените био-енергетици считат, че котките притежават много мощни екстрасензорни способности, че котката вижда аурата на човека и при необходимост е способна да го „излекува”. Освен това учените са на мнение, че слушането на котешкото мъркане, което е в честота от 4 до 16 херца, повишава имунитета. Явно човекът е приютил котката не само заради способността й да лови мишки.

Котката отрано може да предупреди стопанина си за възможния пристъп. Животното, което доскоро е спало спокойно на креслото, изведнъж се събужда и започва да се гали и умилква именно в този момент, в който собственикът му е раздразнен или се намира под силно напрежение.

Има много истории, които разказват как котките спасяват хора от сърдечен пристъп и хипертонична криза или последиците от тях. При това, по време на „лечението”, пухкавият лекар може напълно да забрави за храна или спане по цели денонощия!

Настанила се на болното място на стопанина си, косматият терапевт го сгрява с тялото си, мърка и при товаправи своеобразен масаж, прокарвайки лапите си и понякога пускайки остри нокти. Тази процедура облекчава болката или я премахва без следа. Умората, стреса, мигрената, високото налягане или учестеният пулс – това съвсем не са всички болести, с които могат да се справят обикновените домашни котки.

Съществува мнението, че различните породи се „специализарат” за определени заболявания. Пухкавите котки – персийски, сибирски и ангорски, преборват невралгията, безсъницата и остеохондрозата. Гладко-косместите – британски, руски сини и корниш рекс, помагат при проблеми с бъбреците и черния дроб. По принцип женските се справят много добре с недостатъци от нервен произход, а мъжките допринасят за борба с радикулита и артрозата.

Медиците са убедени, че котките могат да бъдат много полезни, особено за възрастни хора – по-полезни са от лекаствата. Във Великобритания учени провели изследване сред хора на възраст от 60 до 90 години. Половината от тях имали котки. Именно собствениците на котки проявили по-добра обществена приспособимост, по-малко страдали от самота и депресия, и като цяло по-малко се оплаквали от лошо самочувствие.

Статистиката показала, че хората, които в продължение на целия си живот имат котка, живеят средно 10-15 години повече, отколкото хората, които нямат домашни животни. Котката може да помогне практически при всички заболявания (разбира се при условие, че човек обича котките), подобрява настроението, отвлича от мисълта за болестите, безпокойството и неприятните усещания.

При човек, който се радва на любимата си котка се забавя сърдечния ритъм, дишането става равномерно, напрежението бавно го напуска. Общуването с котка е прекрасно лекарство против стреса. Ласкавата мъркаща котка избавя човек от нервното напрежение. А когато човек обича котката си и й се радва, у него автоматически се стимулира изработката на ендорфини и с това може да се обясни вълшебното действие, което се оказва на хора страдащи от сърдечни заболявания.

Показателите на кръвното налягане е по-ниско при тези хора, които имат домашни котки, в сравнение с тези, които нямат домашни животни. Т.е. те са подложени на по-малък риск от инсулт и инфаркт. В далечните времена знахарите поставяли котките на различни зони по тялото за оказване на лечебно въздействие.

Котката лекува не само със своето биополе. Целебна сила притежава и мъркането. Отдавна е установено, че то се състои от акустични колебания в диапазона от 4 до 44 херца, но основно е с честота 16 херца. Тези звуци изцеляват и действат благотворно на всеки жив организъм, вклюително и на човешкия. Мъркането нормализира обменните процеси, стимулира жизнените процеси в органите и тъканите, ускорява заздравяването дори при твърде сериозни и тежки рани и травми.

Чрез своето мъркане котките могат не само да успокоят, но и да снемат главоболие. Котката мърка не само тогава, когато й е добре, но и когато самата тя е болна. Така тя повишава своя имунитет. Когато се получава мъркане, произхода на което е с 27-44  гига-херца вибрационна честота, тогава се активира процеса на възстановяването на клетките. Значи с мъркането си котката може да повиши и нашия имунитет. Ето защо подсъзантелно на нас винаги ни е приятно да погалим мъркащата пухкава топчица.

Диапазона на мъркането с вибрационната честота 27-44 гига-херца - това е естествена природна, жива ултразвукава терапия, която не може по никакъв начин да навреди на човека, като онази с техническата апаратура. Тази честота подобрява състоянието на костната тъкан с 20%, така че добре при различни травми и счупвания, или кръвно налягани влизат в норма, установява се добро мозъчно кръвообращение, стабилизира се сърдечния ритъм.

Към цялата тази котешка терапия можем да прибавим снемането на стреса, както и отстраняването на депресията, и лечението на синдрома на хроничната умора. Съществуват аудиозаписи "Рехабилитация чрез природни звуци", които успешно се прилагат при лечение на психични разстройства.

Установено е, че котешкото мъркане действа твърде благотворно при редица заболявания на опорно-двигателния апарат. За няколко сеанса мъркащите котки достоверно повишават плътността на костната тъкан при остеопороза и значително понижават вероятността от счупване при възрастни хора.

Котешкото мъркане се явява и мощно обезболяващо средство. Както разбахме вече,  котките мъркат не само когато се чувстват добре и им е приятно. Те мъркат и тогава, когато им е тежко, когато нещо ги боли, когато не се чувстват добре или по време на раждане. Целебното им мъркане не само заглушава тежкото им разположение или болката, но помага на организма да събере сили и активно да противодейства на неблагоприятните и вредните фактори. Непрекъснатото мъркане на страдащи котки и котараци прави с тях чудеса и в удивително кратък срок възстановява здравето им.

Специалистите по акустика потвърждават, че природните звуци, сред които и котешкото мъркане, притежават мощна изцеляваща сила. Редовното слушане на такива звуци, дори на запис, подобряват основните биохимични функции на организма, възстановяват АТФ-ензимите, синхронизират биохимичните реакции и др.

Котката протягаща се по гърдите на стопанина си и с мъркане, масажира с лапичките си различни активни точки по тялото и по този начин оказва лечебно въздействие. Ако даже само поглаждате котката в продължение на няколко минути на ден, ще подобрите състоянието на нервната и сърдечно-съдовата система на човека, а съчетанието с даоистки психотехники дават значително по-голям ефект. Това упражнение оказва терапевтично въздействие не само на бъбреците, но и на целия организъм.

Друг начин, чрез който котките лекуват хората е леко одрасквайки ги с ноктите си и лижейки ушите и други места на човешкото тяло, където има много нервни окончания. Учените са установили, че нервните окончания, разположени на повърхността на тялото, съединяват дадения участък с определен вътрешен орган. Такива нервни окончания са доста на ходилата, на дланите и в ушната раковина.

Котката въздейства на тези нервни окончания с топлината на тялото си, наелектризираната козина или чрез одраскването с нокти и по този начин влияе активно на този или на онзи вътрешен орган по най-благоприятния начин. Ако органът е здрав и функционира нормално, подобна стимулация му е от полза. Ако с органът нещо не е наред, но заболяването все още не се е развило, то мустакатият целител ще приложи цялото си лечебно изкуство, за да попречи на функционалното нарушение да се развие като болест. Ако болестта вече се е развила, котката ще насочи всичките си целителни възможности, за да спре развитието на болестотворния процес или поне да отслаби динамиката му.


Малко техника за фелинотерапия...

Съблечете се до кръста. Легнете на кревата. Сложете котката от страна на гърба си по такъв начин, че максимално да покрива областта на бъбреците. Ако имате възможност, използвайте две котки като ги сложите върху проекцията на левия и десния бъбрек. В такъв случай ще ви е по-удобно да лежите по стомах, а котките да лежат на гърба ви. Приласкайте животните и се опитайте да ги успокоите, за да стоят неподвижно.

Съсредоточете се върху усещането на тялото си, усещането за топлина идваща от котката и затопляща вашия гръб. Отпуснете се и предизвикайте в себе си състояние на “вътрешна усмивка”. Изпълнете се с дихание "чи", на вдишване притеглете енергията на котката чрез зоната на проекцията на бъбрека върху гърба.

Направлявайте потока на енергията към този орган. Съпровождайте представата си за това, как лечебната енергия на котката “промива”, възстановява и укрепва вашите бъбреци. При издишване връщайте обратно "чи" в тялото на котката. Продължителността на изпълнението на упражнението се определя интуитивно.

Прекратете изпълнението, ако почувствате, че бъбреците ви са се наситили с енергия. Ако не ви се удаде да почувствате момента на насищане, прекратете изпълнението след 10 минути. Техниките на енергообмена с котката, които можете да използвате повишават жизнения ви тонус и общото укрепване на организма.

Аналогично можете да проведете терапевтичен сеанс за дробовете или друга част от тялото си, нуждаеща се от лечение. Такова лечение е особено ефективно при лечение на хронични заболявания. Ако работите за черния дроб или стомаха, можете да сложите котката и върху проекцията на органа върху предната част на тялото си или коремната кухина.

При остри възпалителни заболявания, например като апандисит, този метод може да се използва само за временно облекчаване на състоянието, но в никакъв случай не може да замени лечението с традиционни способи. Тези техники и упражнения, включващи енергообмен с котка, могат да бъдат задействани само с възрастни, но не стари и напълно здрави физически и психически животни.

Котката лекува човека не само защото го обича, но и защото й харесва. Някои учени предполагат, че котките приемат в себе си натрупаната в хората отрицателна „тъмна” енергия и я превръщат в положителна „светла” енергия, полезна и за самата котка.

Изследователите предполагат, че котките-целители не живеят дълго, но това не е съвсем така... Съществува дисертация, основана на статистически данни за гибелта на котки, след като са лекували стопаните си. Според тези изследвания, до 45% от котките умират, „погълнали” в себе си болестите на скъпите за тях хора. 55% от пухкавите лекари обаче си остават живи и здрави.

Резултатите от изследвания, проведени в един от британските университети, показали, че за хората с определени психологични проблеми котките могат да бъдат главен източник на емоционална подкрепа. Понякога най-комплексираните хора, които не могат да намерят общ език с околните, изливат цялата си обич на своя любимец.

Според развъдчици и фелинолози „лекарствени” свойства притежават всички котки. Главното е, че те не биха лекували, който им попадне. Котката обаче ще бъде отличен лекар за своя любящ стопанин. За това е нужна любов, ласка и разбиране. Не е трудно да се развият полезните свойства на котката, трябва само да спечелим разположението й – да се грижим за нея, да я храним добре и да я обградим с нашето внимание.

Желателно е всеки от нас да има поне една котка, защото грижейки се за нея, забравяме за проблемите си. Важното е с нея да имате сходни характери. Само така котката ще стане най-добрият приятел и лекар на своя стопанин.

Котката - професионален масажист

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

Тайски масаж на питбул

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

Източници:
animals.gorodovoy.spb.ru
mur-mayu.ru
cats-burg.ru
Превод: © Н.Т.Н.Селена (Волхвиня Ярослава)Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2023 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .