Банер
semargl1.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Човешкият организъм и обществото
Написано от Маг Селена   
Петък, 12 Юни 2009 10:49

Имам предвид, че обществото може да бъде представено като един организъм, където всички органи на управлението работят хармонично, а това може да стане само със психически и физически здрави хора. Така, че нека да помислим за нашето здраве и как да си помогнем в процеса на взаимоотношения с другите.


Човешкото тялоИ така китайците разделили всички органи на министерства и тяхната душа. Защо да вземаме лекарства отвън когато имаме собствено фармацевтично отделение. Например, Министерството на отбраната –това са черния дроб и жлъчния мехур.Сърцето е император. Министерството на земеделието са панкреас и стомах. Министерството на управлението са бял дроб и дебело черво, а Министерството на развитието ( там където става калциевата обмяна) са пикочен мехур и бъбреци.

Всеки орган си има своя епоха, свое време. Има бъбречни и чернодробни хора.
Но сега да разгледаме черния дроб ( дърво, пролет, вятър) Това е истинския живот – раждане , любов и светло настроение. Черния дроб е с Ян енергия,той е нещо като генерал – винаги е напред. Черният дров върви нагоре, колкото повече прочистваме неговата душа толкова повече се препазваме от инфаркти, главоболие, артериосклероза, кръвно и др.

Движеща сила на енергията е черния дроб. Черният дроб и сърцето са небесна енергия. Нямам право да влизаме във територията на небесната енергия, ако не сме прочистили всичките си души. На черния дроб са му дали най-трудните системи – като жена, която поема всичко в къщи и всички са се качили на гърба й. Но в някой момент от живота трябва да помислим и за себе си.


Черният дроб отговаря за :

а)имунна система,а тя може да работи при добра PHсреда. Ако няма такава среда левкоцитите (войници) отиват на фронта и не се връщат в къщи. б) обмена на веществата. Когато прозорците са закрити нямаме информация за небето и сме психично болни. Когато няма съгласие между черен дроб и сърце човек е неуравновесен с психически проблеми и едни ден може да го вземат в болница;

б)система сухожилия, съединителна тъкан.Хората с много чувствителен черен дроб лекуват и очите. Черен дроб и панкреас отговарят заМинистерствата на Отбраната и земеделието третото око, т. е. за яснозрението. При болен черен дроб е необходимо да се научим да се извиняваме и да си прощаваме за да можем да прочистим психичната част на черния дроб.

Черния дроб ( душата Хун) идва при новороденото на третия ден. Черният дроб приема всички дразнения от околната среда.. Добрата душа Хун е като отоврен прозорец – носи диховна сила в човека. Черен дроб и хун отговарят за поставянето на целите. Не му се карайте,че всичко иска. Ако той не си поставя цели, той си затваря прозореца, но най-главното за да се реализира е да има здрава жлъчка, за да има кураж. Така,че не го притеснявайте със съмнения или отлагане. Освен духовна сила и поставянето на цели, хората с преобладаване на душата Хун не се спират, непрекъснато работят, не могат да седят на едно място, защото обичат движението, а не застоя.

Черният дроб е важен за транспорта на духа Шен – нямате право да наскърбявате сърцето – то е императорът. Когато императорът поиска ще излезе и то с генерала. ( Небесната енергия). Императорът няма право да вземе нищо земно. Черният дроб се разхожда с духа Шен и става добър лектор, например. Вашият говор идва от връзката черен дроб- сърце. Ако искате да бъдете истински оратор прочистете Шен. Шен излиза през Хун и ни дава израз на лицето. Можете да определите,че е задействан Шен, когато лицето е радостно и усмихнато – то дава радост и любов.

Сърцето носи емоциите на радост и обич. Сърцето може да излекува всичко наведнъж. Сърецто е душата Шен. Такива хора в този си живот трябва да дават любов на всички така че целият им организъм да се превърне в обич. Ето едни добър, но пропаднал Шен – за да не се кара с другите се съгласява с всичко и накрая остава най-незабелязан. Тези души могат да бъдат много меки и глупави , ако не умеят да запазят душата Шен. Трябва да се чисти сърецето, което дарява радост и любов, то лекува всичко.

Сърцето се чисти чрез черния дроб. Прекалената любов например към децата е егоизъм. Много обичах сина си и той беше винаги до мен. И какво стана? Той умря. Колкото повече се страхувах за него толкова по-зле. Патологичната любов трябва да бъде изгонена от нас.От любовта на майката към сина зависи и любовта към жена му. Кокото по-ласкава е към сина си и му дава свобода, толкова по-ласкав е към жена си. Шен не обича егоизма, веднага го изгонва.

На какво отговаря духът Шен – ако черен дроб отговаря за мисленето, то чистотата, правилността и яснотата на мисленето отговарят на духа Шен. Ако този прозорец е затворен нямате чиста и правилна мисъл. Положителните свойства на Шен са благоприличие, скромност и правилно поведение. Много просто лекатство за сърцето. Когато давали момиче за съпруга,древните китайци, а и нашите предци са гледали да е добро момиче, от добро семейство и т.н. , а не това дали има свой апартамент – та да не е сяно кого искат .Към сърцето спадат кръвоносната система, психическата и съдовата система.

Министерство на земеделието – това са далак, панкреас и стомах – много важно органи – Земя. Не забравяйте, че ние всички сме “земя”. Старите хриситяни са се покланяли на земята и приемали гостите с хляб и сол. Господ ни е дал всичко. А днес Земята ни отмъщава, защото не я уважаваме. Трябва да прочистваме тези органи. Далак е свързан с имунната система, държи.органите на местата им. Препаратът “Кангли” поддържа далака.

Цялата дейност на мъжките полови органи зависи от сърцето и енергията на панкреаса където минава мередиана на половите органи. Панкреасът не обича сладко. Обича музиката, пуснете я и пейте. Изключвайте много бобови храни, месо. Има хора, които говорят много като картечница. Това идва от емоциите на панкреаса. Сполетят го натрапчиви мисли. Положителните свойства на далака е умението му да ражда идеи. Добър далак, добри идеи. Той трансформира миналото, това е органът на медитацията. Всички души , за да трансформират отрицателната енергия в положителна могат да питат: “Далак, панкреас,може ли?”

Земята е тази, която приема негативността и ни чисти от нея. Ако този прозорец е затворен, няма информация от космоса. Всички мъже искат да бъдат силни до края на живота си. Но ще ви кажа – сексът не е всичко. Колкото по-висша е енергията, толкова по-добре. В манастира Шао Лин монасите гледат един на друг като едно – те не мислят за секс. Сексуалната енергия е много силна и е нужна за духовно извисяване. Колкото повече се свързваме с небесната ененргия толкова повече се извисяваме.

Нашият далак иска сам – моля те медитирай, нужно ми е спокойствие. Достатъчно е 10 мин сутрин и 10 –вечер. Ставайте рано 9 4-5 ч) и лягайте рано.( 10-11ч) Древните китайци , които са искали да имат хубав секс са го почитали като свято дело и са медитирали като са насочвали цялата си енергия към половите органи, пиели чай и т.н. Като гинеколожка ви говоря открито – подготвяте ли се добре за секса. Понеже мъжът е винаги готов ,това не значи да скача от работа в леглото. Необходими са условия за това или както казват романтика като разговор , чаша вино и т.н.

БъбрецитеИ така стигнахме до Министерството на развитието където основен орган е бъбрека. (елемент –вода, цвят –черен, морето – Ин) Орган близнак Ян – пикучен мехур. Бъбреците са Майката на физическото тяло и повечето хора са бъбречен тип, докато Сърцето е Майката на психическото тяло. Бъбреците ни дават живот до 300 години, но ние не умеем правилно да изразходваме тази енергия. Бъбрека е женски орган и ние трябва да имаме уважение към него, защото той е този, който ни дава енергия за живот, отговаря за съпружеството и секса, т.е. потомството.

Еднокринната система и половите органи зависят от бъбреците. Носим по наследсвеност вродена енергия. Тям се намира и енергията Чин, която командва половата система. Ако се наруши, удря нервна система, кости – появава се остеропороза. Пийте китайски калции за косто, нокти, зъби.И така бъбречи типове трябва профилактично да взимат калций за мозъка. Косата идва от бъбреците. Основна емоция за бъбрека е страхът. Забравете думата”страхувам се”.ако вие дадено нещо, не се страхувайте. Така си построявате път. Ако кажете “ Страх ме е !” така спирате енергията и не се движите. Колко дълъг ще е животът ни зависи от това колко ененргия ще имаме от бъбреците.

Монасите от Шао Лин, които управялват медитацията са живеели много дълго. В нашия бъбрек е записан целия ни живот – как да изживеем живота си и колко търпение трябва да имаме. В Шао Лин е записан един лозунг – “Всичко, което ни е дадено трябва да го изживеем в опита си да станем мъдреци.” Когато човек стане на 20 години, а му е дадено да живее 100, той започва да се оплаква. Който се оплкава от живота си живее колкото иска. Щом не ти харесва си заминавай, защо да харчиш напразно тази енергия?

Но ако сте търпели – бъбрека задрасква и казва :”Давай напред!” И ти дава крила. Теизхора, които изживяват всички проблеми са най-щастливи хора. Висшите центрове от третото око нагоре са рядко срещани при хора с таланти, които за съжаление харчат енергията си обикновени неща- да си купят къщи или да станат министри. Но когато се държи изпит и господ ни пита: “Къде отиде? Още 10 живота трябва да живееш за да стигнеш това, за което си предназначен.”

Всичко това разказвам, за да се заемете сериозно за духовна работа. Тя плаче за харчене на енергията в тази насока, а не за къщи и тем подобни. Тогава човек се научава да стои сам на краката си, да не бъде зависим от обстоятелствата.

Това е душата ”Джи” и тя дава:
1. сила на волята
2. решителност
3. детайлност , усърдие педантичност
4. мъдрост ( най-силната сексуална енергия не се изразходва , а се трансформира в мъдрост)

Бъбрека подпомага черния дроб да довърши своите цели. Положителният еквивалент, както казват китайците е да укрепваме чрез преодоляване трудностите в живота и да натрупваме мъдрост в опита. Това е целта на човека. Ученик от Шао Лин казва на учителя си: “Толкова много знаем, искем още опит за да стана по-мъдър.”За да храним добре бъбрека и душата “Джи” е нужен опит и да не се оплакваме. Пийте много вода. Бъбрека не обича пържено, солено, лютеница т.е. люто, а задушено – зеленчуци( чушки, патланджани, моркови, необелени картофи) риба. Хората от бъбречин тип не могат да дишат правилно. Тези хора трябва да правят йога.

И така стигаме до министерството на управлението. Дихателната система трябва да се прочиства. Белия дроб под действие на кислорода образува ененргия и дава кръв. Бял дроб и бъбреци играят роля във водната обмяна. Кожните проблеми са свързани с белия дроб. Гласните струни правят гласа меланхоличен и тъжен това е душата По Тя се предава от майката. Ако майката има слаб бял дроб, то и детето ще има чувствителни бели дробове. Това министерство управялава всички физически органи, отговаря за растежа и развитието на детето заедно с бъбрека.

Отговаря за чувствата, възприятията, стремителността. Такъв тип не може да общува, затваря се в себе си ,мисли че никой не го разбира, не иска да се учи и не прави нищо за себе си. Мисли че знае всичко , не знае какво иска. Какви свойства има душата По? Хората от този тип обезателно трябва да лекуват тази точка между 3-4 гръден прешлен., когато имат меланхолия. Подобрява се дишането . Човек вижда себе си по-различен, разделя се със старите мисли , съгасява се да изучава себе си. Хора с най-силен тип Ин не признават нищо и никой, дори и себе си. А лекувайки тази точка те питат: “Кой съм аз?”

Човек вижда,че е нужен, има добри родители и го обичат. Ако лекарите лекуваха по този начинщяха да предотвратят самоубийствата на толкова млади хора. Това е важно – да обичаш себе си и да престанеш да се критикуваш. Положителният еквивалент на душата По е способността да цени красотата във всяка минута от живота, оттам и стремеж и ,жизнеспособност. Ако тази точка е затворена имаме проблеми през целия ден. Статистиката е показала, че хора от този тип се самоубиват. Това могат да бъдат хора, които много обичат себе си, индивидуалисти или със слаба воля за борба в живота , тъй като белия дроб е свързан с бъбреците.

Известно е, че древните китайци, а и нашите прабългарски предци, са гледали на държавното устройство като управление на един организъм. Ето защо те са създали и Небесната китайска империя. Позовавам се на лекцията на к.м.н. д-р Бабани, която потвърждава връзката между здравето на човека и обществото, което той иска да гради


roza-fed.blogspot.com


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .