Банер
0_2f8aa_c10834db_XL.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

С какво да се хранят мъжете?
Написано от Стоян Захариев   
Събота, 11 Юли 2009 08:06
С какво да се хранят мъжете?

Потребностите на мъжете от хранителни вещества са специфични. Желателно е те да се подбират, така че да имат поддържащ мускулната маса ефект и да са част от цялостна хранителна програма с профилактичен ефект срещу заболявания, които се ригистрират при мъжете.

Подходящо подбраните хранителни продукти и редовната физическа активност могат да се превърнат в превантивна мярка срещу две групи заболявания с най-висок риск за мъжкото население над 35 години - сърдечно-съдовите заболявания и рака.Какво да си осигуряват мъжете редовно на трапезата?


Риба и морски дарове

Есенциалните мастни киселини омега-3, които се съдържат в мазната риба, са полезни за сърцето и имунната система. Имат профилактична стойност по отношение на рака на простата. Мазни риби, които трябва да се консумират редовна са сардини, сьомга, риба тон, скумрия, херинга. От морските дарове, особено препоръчителни са стридите. Няколко от тях на ден покриват нуждата от цинк на организма, който взима участие в много физиологични процеси, от възпроизводството на ДНК до възстановяване на мъжките семенни жлези. Изследвания доказват, че приемът на дневните дози цинк за деня може да защити увредените клетки в простатата, водещи към рак.


Соя и пълнозърнести храни

Пълнозърнестите продукти осигуряват на организма витамини и минерали, полезни за сърцето. Хранителните вещества, които съдържат, взимат участие в структурата на мускулите, заради което не бива да се пренебрегват като вид храна от страна на силния пол. Пълнозърнестите храни нямат отношение към напълняването, така че дневният им порцион не трябва да безспокои. Въпреки че соята не е от храните, които се препоръчват за мъжете, да се лишават напълно от нея, не бива. Соевите зърна са богати на изофлавоноиди, които предпазват от заболявания на простата и затлъстяване. Според изследване приемът на 25 г соеви протеини на ден спомага нормализирането на нивото на холестeрин в кръвта.

 

Ядки


Най-полезният вид за здравето на мъжа, се оказва, че е бразилският орех. Тази доста мазна ядка в черупка, повече наподобяваща фъстък или кашу, е богата на магнезий и селен, които са отлични антиоксиданти. Бразилският орех е подходящ срещу сърдечно-съдови заболявания и рак на простатата. Селенът, освен това, намалява нивото на лошия холестерол и има кръвосъсирващ ефект.


С какво да се хранят мъжете?Зеленчуци

Необходимо е винаги да са в менюто на мъжа, тъй като съдържат натурално вещество, което подкрепя физическата активност и издръжливост на тялото и мускулите. Веществото е станозолол, който като фармацевтичен продукт в близкото минало е използван като допинг при спортистите. Това вещество има и лечебни свойства, понижава нивото на холестерина в кръвта, което има благоприятен ефект върху стомаха, действа противотромботично и срещу системна склероза. Специалисти сочат, че полезното количество от това растително вещество на ден е два грама.

Оказва се, че най-полезният зеленчук за мъжете, са броколите. Те могат да участват в специален хранителните режими с цел профилактика на сърдечни заболявания и рак на пикочния мехур, който е по-често регистриран при силния пол. Броколите са богати на калий, витамин С, бета-каротин, което ги прави продукт, продходящ за укрепване на имунната система. Именно заради високото съдържание на последните два витамина, червените и оранжевите зеленчуци, допринасят за възстановяването на кожните клетки и спомагат за преодоляването на процесите на окисляване в нея, вследствие излагането й на вредното влияние на слънцето. С хапването на една червена камба, се покриват 300 % от препоръчителната дневна доза витамин С.Плодове


Колкото и да е неочаквано бананите, вишните, ягодите и горските плодове, са препоръчваните от специалистите за мъжете.

Бананите са богати на калий, микроелемент, необходим за правилното функциониране на нервната система, работата на сърцето, артериалното налягане. Комбинацията калий и магнезий, която се намира в него, понижава риска от инсулт. В тях се съдържа и витамин В6, който подпомага имунната, нервната система и метаболизма на белтъците. Всички тези вещества могат да се осигурят и с портокалов сок, мляко, домати, бобови растения.

Вишните, ягодите и горските плодове са полезни за силния пол, заради флавоноиди, антоцианини (пигменти) и антиоксиданти в състава им, необходими за мозъка и доброто здравословно състояние въобще.

puls.bg


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2023 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .