Банер
Makosh.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Деветте Небесни Лечения на Фън Шуй
Написано от Маг Селена   
Четвъртък, 19 Август 2010 15:29

- Какво представляват Деветте небесни лечения?


Деветте небесни лечения са 9 начина за насочване на жизнената енергия ци във ваша полза, докато преминава през вашия дом, градина, работно място или дори през тялото ви.

Фън шуй обяснява, че проблемите възникват тогава, когато жизнената енергия ци протича твърде бързо или твърде бавно до тънка струйка или пълен застой. За щастие Небесните лечения ви позволяват да променяте потока и да преобразявате вашето работно и жилищно пространство.


- Нима този "ключ ци" може да отключи за мен рога на изобилието?

Щом разберете как Деветте небесни лечения влияят на движението на енергията, вие можете да постигнете по-хармоничен живот в дома си и да поощрите благосъстоянието, здравето и личната си искра. Ще прекарате незабравими мигове с фън шуй "направи си сам",

Отначало някои идеи може да ви се сторят странни. Но скоро ще откриете, че можете да ги прилагате, пречупени през призмата на интуицията и здравия разум.


- Как Деветте небесни лечения подобряват потока на жизнената енергия ци в моя дом, работно място или градина?градина, лампи, полилеи,

Всяка една от деветте категории лечения оказва различно въздействие върху жизнената енергия ци. Някои лечения, като вятърните чанове например, първо раздвижват, а след това хармонизират енергията.

Други лечения, като тежките статуи, поставени от двете страни на прекалено голям портал, блокират или забавят движението на енергията. Трети клас лечения, като огледалата например, отразяват енергията и я насочват в друга посока.

Светлините подхранват наличната енергия, докато други лечения трансформират енергията на по-високи нива. Кристалите защитават и пречистват съществуващата енергия, тъй като поглъщат ша ци или лошата енергия. Някои от най-силните Небесни лечения изпълняват повече от една функция.


- Кое е Първото небесно лечение?

Огледалата оглавяват леченията от тази категория, която обхваща всички видове отразители и светлини. Тук влизат лампите, полилеите, лъскавите панделки и повечето отражателни повърхности. Блестящите, прозрачни планински кристали (често наричани втвърдена светлина) също играят важна роля.


- Как едно огледало може да осигури изход за блокираната енергия?

Ако живеете в малък апартамент, каравана или лодка с една врата, без заден изход, окачете огледало, за да създадете въображаема задна врата или енергиен изход. Веднага ще почувствате променената атмосфера. Убедете се, като свалите огледалото. Моментално ще почувствате как пространството се "затваря". Огледалата намират толкова широко приложение, че ги наричат "аспирина" в походната аптечка на фън шуй. Избирайте големите стенни огледала вместо огледалните плочки, които пречупват образите. Цялостният образ винаги е по-хармоничен.


- Как добавянето на осветително тяло в стаята или в къщата увеличава хармоничната енергия?

Ето един пример. Всеки знае, че тъмните входове навяват мрачни мисли на посетителите. Мястото изглежда неприветливо. Фън шуй отива още по-нататък и казва, че поставянето на допълнително осветление увеличава хармоничната жизнена енергия ци.

Ето защо универсалното Небесно лечение за проблемната Г-образна къща е да се постави лампа в градината, която да "довърши квадрата", да уравновеси неправилната форма и да запълни липсващия сектор.


- Защо полилеят е мощно фън шуй лечение?

Полилеите съчетават кристали и светлина. Освен това формата им обикновено следва грациозни и плавни извивки, а не прави линии. Всичко това ги превръща в изключително мощно фън шуй лечение. Затова не е чудно, че днес все по-голям брой природолечители монтират полилеи в своите приемни и лечебни стаи.


- Кое е Второто небесно лечение?

Златните рибки са Второто небесно лечение. Навсякъде по света специалистите по фън шуй използват това могъщо лечение, за да внесат хармонична енергия в дадена стая или работно пространство. Това е причината да виждате често аквариум със златни рибки в китайските ресторанти. Зъболекарите, които поставят в приемната си аквариум, за да успокоят нервните пациенти, интуитивно създават добър фън шуй.


- На кое място в дома си трябва да поставя златни рибки?

Златните рибки могат да се поставят почти навсякъде, за да повишат мира, хармонията и богатството. Използвайте интуицията си, за да определите точното място. Златните рибки са ненадминати в неутрализирането на лошата енергия, насочена към вашия дом от стрехата на съседския стръмен покрив.

Самотна жена на ръководна позиция, която наскоро се беше преместила от Мелбърн в Сидни, за да поеме някакъв много висок пост, ми писа, че вечер се прибира с огромно нежелание в своя пуст, празен апартамент. Чувствала се толкова потисната, че се изкушавала да напусне новата си работа. Но след като си купила кръгъл аквариум с две стрелкащи се златни рибки (които нарекла Фън и Шуй), апартаментът сякаш оживял. Докато хранела рибките и наблюдавала грациозните им движения, тя се чувствала щастлива и у дома.

Наскоро жената ми писа отново, за да сподели, че се е сприятелила с много симпатичен мъж, който живеел в същата сграда. Запознали се в асансьора, когато той и предложил да поеме голямата кесия с храна за рибки, която тя носела!


- Кои са най-благоприятните форми за аквариум?

Всички аквариуми носят щастие и късмет и са за предпочитане пред липсата на рибки. Но кръглите, заоблените и осмоъгълните аквариуми привличат значително по-добър фън шуй от квадратните и правоъгълните.

Откакто фън шуй стана популярен, повечето зоо-магазини предлагат осмоъгълни аквариуми. Уверете се, че има достатъчно място за рибките - не бива да струпвате голям брой рибки в малко пространство. За малък апартамент щастливото число е три или шест рибки. В по-големите жилища може да се прояви повече разточителство.


- Какво означава смъртта на златната рибка?

Когато рибката умре без никаква логична причина като липса на грижи, недостиг на храна или мръсна вода, мъртвата рибка е поела насочения към вас лош късмет. По тази причина на Изток е прието в аквариума да се добавя една черна рибка. При първа възможност се допитайте с консултантите в магазина за биосредата в аквариума, а след това подменете мъртвата рибка.


- Кое е Третото небесно лечение?

Ще повярвате ли, че проскубаният стар Мечо или Пухи, вашите любими куче или котка, са всъщност Небесно лечение? Така е. Всички домашни любимци, били те космати или пернати, моментално повишават хармоничната енергия в дома или на работното място.


- Това означава ли, че къщата с домашно животно е по-щастлива и по-хармонична от къщата без животни?

Определено! Така че ако късметът не спохожда вашия дом, веднага се отправете към близкия зоомагазин. Нищо чудно, че модерната психология е съгласна, че домашните животни подобряват и успокояват атмосферата в частните домове, болниците, старческите домове и затворите.

Според изследователите от Държавния университет в Ню Йорк домашните любимци понижават кръвното налягане на стопаните си. Търговците от врата до врата също споделят, че къщите с домашни животни притежават по-ведра атмосфера от останалите.


- Кое е Четвъртото небесно лечение?

Хармоничните звуци съставляват Четвъртото небесно лечение. Тук влизат звънтящите камбанки, вятърните чанове, птичите песни, ромолящата вода, шепотът на вятъра сред бамбуковите стебла или дърветата, барабаненето на дъждовните капки по покрива, жужащите насекоми и мелодичната музика.


- Кой модел вятърни чанове носи повече късмет от останалите?

Някои специалисти по фън шуй предпочитат вятърните чанове с кухи пръчки, тъй като те насърчават жизнената енергия ци да протича нагоре. Съветът на модерния интуитивен фън шуй, обаче е да изберете моделът, който ви харесва най-много. Това означава, че вятърният чан е в хармония с вашето индивидуално енергийно поле.


- Защо вятърните чанове са толкова мощно универсално лечение?

Колкото и елементарни да изглеждат, вятърните чанове съчетават няколко могъщи лечения - хармоничните звуци, нежното движение и вятъра или Фън, който е основополагащ за фън шуй. Освен това вятърът е изначалната форма на жизнената енергия ци, наричана понякога космическото дихание или духа.

Затова, когато окачвате вятърен чан в дома си, вие внасяте хармония, дух и движение. Това са три могъщи космически сили, притежаващи властта да транс­формират неприятните обстоятелства.


- Щом птичите песни увеличават добрия фън шуй, как да привлека повече птици в градината си?

Поставете къпалия или хранилка за птици, или съд с чиста вода някъде нависоко, далеч от мъркащите писани. Няма да мине много време и птиците ще започнат да се събират, а някои дори ще се опитомят.

В Австралия много хора обичат да хранят от ръка гълъбите и чуруликащите свраки в градините си. Забавно е да наблюдавате свраките, които така се опитомяват, че се научават да чукат с клюн по прозореца, за да ви подсетят за ежедневната порция трохи и корички. След време ще имате честта да видите как тези птици водят новите членове на семейството си, за да участват в ритуала.


- В градината ми жужат пчели. Дали това е знак за щастие и късмет?

Жуженето на насекомите, в това число и пчелите, е звук с изключително благоприятен фън шуй. Но писъците на ужилени от пчели хора е лош фън шуй. Затова внимавайте!


- Кое е Петото небесно лечение?

Цветът е Петото небесно лечение и предлага бърз начин за преобразяваме на помещения с лоша енергия. Стойте далеч от чисто бели екстериорни и интериорни пространства. Те пресушават енергията и символизират скръбта, освен ако не ги освежите с няколко пръски ярък цвят като вишнево или червено. Кремавото привлича значително по-добър фън шуй от бялото.


- Нуждая се от бърз и практичен съвет за избора на цвят с добър фън шуй, в който да боядисам стаята или къщата си.

Когато говорим за жилищен интериор, бледите пастелни тонове излъчват най-благоприятен фъи шуй и ви обграждат с хармонична енергия. Ако живеете в студен климат, бледите прасковени, кайсиеви, кафеникави, лимонови и розови тонове действат много разведряващо.

Ако живеете в топъл климат, можете да предпочетете по-студени пастелни тонове като синьо, тюркоазено, лавандулово или бледозелено. Доверете се на интуицията си - тя е много близка до фън шуй.

Ако се двоумите между два цвята, използвайте махало, за да изберете между два цвята. Глава 14 ще ви покаже как да си направите махало и как да го използвате.


- Кое е Шестото небесно лечение?

Растенията и цветята са Шестото небесно лечение, защото внасят съживяваща енергия във всяка стая. Поставено под стълбището, зеленото растение помага на здравата жизнена енергия ци да се изкачи до горния етаж.

Ако енергията около служебното ви бюро е застояла и безжизнена (особено ако офисът е претъпкан с компютри и флуоресцентни светлини), разведрете я със зелено растение. Веднага ще се почувствате по-добре. Щом изнесете растението, за да го изкъпете и полеете, атмосферата пак ще замре.


- Вярно ли е, че някои растения са по-благоприятни и носят повече късмет от останалите?

Да. Когато решите да поставите растение на просперитета във вашия дом или на работното място (в следващата глава ще научите как да направите това), растенията с обли листа, катамаранта и нефритеното цвете са отличен избор. Растенията с островърхи листа, като азалията например, като че ли отблъскват късмета.

В офиса паяковото растение поглъща "електронния смог" от компютрите и офис машините. Това миризливо дребно растение се възпроизвежда с бързината на фотокопирните листове! Последните проучвания на НАСА потвърждават, че някои зелени растения пречистват интериора от токсини и замърсяване. Удивително е колко често съвременната наука потвърждава отколешните принципи на фън шуй.


- Защо не бива да украсявам дома си със сухи цветя и растения?

Сухите цветя и растения внасят в дома аурата на смъртта. Традиционно те не се смятат за добър фън шуй. Но ако обичате сухи цветя, доброто ви чувство към тях намалява в известна степен неблагоприятното влияние.

Все пак дръжте сухите цветя далеч от главния вход и вратите на стаите. За предпочитане е да ги аранжирате в помещението, където се занимавате с вашето хоби, някъде в задната част на къщата, и да окачите наблизо искрящ, прозрачен кристал, за да балансирате енергиите. Своеобразно лечение е да аранжирате сухите цветя в кристална ваза, тъй като кристалът е благоприятен фън щуй и ще неутрализира проблемната енергия.


- Защо копринените цветя и растения привличат добър фън шуй?

Копринените цветя и растения са благоприятен фън шуй, защото коприната е естествено влакно и оттам неувяхващите копринени цветя и растения се свързват с идеята за вечния живот.

Изкуствените, пластмасови цветя са лош фън шуй, понеже не са изработени от естествен материал. Убедена съм, че интуицията ви нашепва същото.


- Кое е Седмото небесно лечение?

Движещите се предмети представляват седмата група Небесни лечения. В тази категория спадат всички фонтани, барометри, мобайли, ветропоказатели, въртележки, старинни стенни часовници, веещи се знамена и движещи се светлини. Сигурно забелязвате, че тъй като фонтаните, вятърните чанове и движещите се светлини спадат към повече от една категория Небесни лечения, наистина трябва да са мощни лечения.

Предметите, които се движат в хармонична, кръгообразна посока, привличат още по-благоприятен фън шуй. Това обяснява защо въртящите се врати и централните вентилатори се смятат за Небесни лечения.


- Защо стенният часовник на дядо е благоприятен фън шуй?

Много хора интуитивно усещат, че старинният стенен часовник внася стабилност, индивидуалност и топлина в дома - подобно на дядото, който го е притежавал! Ако не смеете да направите твърде много нововъведения наведнъж, обзаведете дома си с подобен стенен часовник и се уверете колко добре ще се почувствате. Същевременно старинните стенни часовници са любима вещ за предаване на следващото поколение като ценно фамилно наследство.

Фън шуй експертите обясняват, че плавното движение на махалото внася допълнителна жизнена енергия ци в дома ви.

Разположете дядовия часовник така, че да не се вижда от входната врата. Обикновено е най-добре да го поставите от "драконовата страна" или в лявата половина на къщата, когато застанете на предната врата и погледнете навън. Но ако изпитвате силно желание да го поставите на друго място, доверете се на вашата интуиция.


- Как да привлека повече клиенти в магазина си с помощта на Седмото небесно лечение?

Ако входът на вашия магазин е някак безжизнен, клиентите няма да се изкушават да влизат. Ще привлечете повече клиенти, ако раздвижите енергията ци около вратата с Небесно лечение, което изобразява движението.

Проявете практичност. Цветарският магазин или оранжерията може да имат полза от вятърни чанове или въртележки във весели тонове край вратата. Но сладкарницата ще привлича повече клиенти с движещи се светлини.

В магазина за облекло ще повишите интереса на клиентите през зимния сезон с вентилатор, който сипе изкуствени снежинки край манекените. На витрината на някоя финансова организация същият този вентилатор може да върти имитация на банкноти, за да раздвижва енергията и да привлича повече клиенти.


- Кое е Осмото небесно лечение?

Тежките предмети съставляват Осмото небесно лечение. Тук влизат предмети като масивни дървени паравани, статуи, камъни или скулптури. Те или блокират, или отклоняват нежеланата или летящата твърде бързо енергия.

Статуите могат да се използват и за балансиране на неправилни конфигурации като Г-образна къща по същия начин както лампата в градината.- Как да използвам статуите, за да стабилизирам жизнената енергия ци, която влита с шеметна скорост в дома ни през двойната входна врата?

Ако предната врата е несъразмерно голяма за вашия дом или работно място, обитателите ще получават твърде много жизнена енергия ци. В резултат на това те непрекъснато ще се карат и ще са раздразнителни.

Двойка големи статуи, поставени от двете страни на вратата (например лъвове, кучета или други предпочитани изображения) ще пресекат част от излишната енергия, която се устремява към входа. Тогава обитателите ще станат по-спокойни и няма да привличат всякакви беди и нещастия.


- Кое е Деветото небесно лечение?

Музикалните инструменти са Деветото небесно лечение, а флейтите се открояват като най-важните в тази категория. Бамбуковите флейти са сред най-древните познати на човечеството музикални инструменти, но изработените от птича кост и тръстика също датират от древността.

Поставени някъде в дома, флейтите осигуряват духовна защита. В наши дни можете да си изберете флейти, изработени от кристал, стъкло, дърво, сребро, благородни метали и от много други материали.

Колкото и да е странно, ветрилата също спадат към тази девета категория. Според някои старинни документи самото присъствие на тези романтични предмети приканва недоловима с просто ухо музика. Други ръкописи определят ветрилата като духови инструменти поради нежното "ш-ш-ш", което издава ветрилото при отварянето и веенето му. Формата на полукръг също е много благоприятна.


- Защо когато се постави на точното място в стаята, ветрилото насърчава романтиката?

Много култури - китайската, японската, испанската и португалската - инстинктивно свързват ветрилото с романтиката, флиртуването и с елегантните дами.
Ето защо ветрилото - което притежава вроден добър фън шуй - насърчава романтичната любов, когато се постави на правилната позиция, а именно в Сектора на брака във вашия хол според ба гуа на И Дзин. (Следващата глава ще разгледа подробно тези позиции.)


- Купих си аплик във формата на ветрило. Допустимо ли е съчетавам Небесните лечения, за да увелича мощта им?

Да, Ветрилообразната стенна лампа внася хармонична енергия в помещението под формата на светлина. Ветрилото подсилва добрия фън шуй и късмета.


- Защо флейтите са най-могъщите музикални инструменти?

Флейтите притежават повече сила от всички останали музикални инструменти заради своята духовна символика и куха форма, която канализира нагоре жизнената енергия ци.


- Как трябва да се поставят флейтите за още по-голям късмет?

Двете флейти са още по-благоприятни от една флейта. За да осигурите закрила и добър фън шуй на дома си, окачете ги на място, където долавяте ша ци или лоша енергия, например под висящи тавански греди. Иначе можете да ги поставите някъде близо до входната врата.

Винаги окачвайте флейтите с мундщуците надолу, за предпочитане под наклон като обърнато V. За да подсилите щастието и късмета, завържете ги с червени панделки или с червени пискюли.


- Дочувам да се говори за Десето небесно лечение. Вярно ли е?

Да. Съвременните майстори на фън шуй непрекъснато адаптират древните принципи, за да се справят с проблемите на модерния живот. По тази причина днес много майстори използват електронната енергия на уреди като телевизора, радиото и компютъра. Несъмнено те също излъчват енергия.

- Не мога да повярвам, че радиото, телевизорът или компютърът могат да са фън шуй лечение. Как да се убедя в това?

Имате ли необитаема стая? Сигурно изглежда напълно лишена от живот. Поставете там радио, компютър или телевизор и всеки ден ги включвайте за известно време. Ще откриете, че атмосферата в стаята се променя изцяло. Тя ще оживее, благодарение на Десетото земно лечение.

Знанието е сила. Ще откриете, че познаването на Десетото лечение понякога се оказва невероятно полезно.Източник: "Фън Шуй за 5 минути",
Селена СамърсДобавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2023 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .