Банер
Svarog-2006.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Лекар в огледалото
Написано от Катерина Найденова   
Вторник, 28 Август 2007 00:00
Вглеждането в огледалото не винаги действа добре на самочувствието, но пък понякога може да спаси здравето ви. Така поне смятат американски лекари, които са изготвили списък с някои от сигналите, които ни дава лицето и които трябва да се научим да разчитаме, за да отидем навреме на лекар.

И понеже списъкът със симптоми е много дълъг, ще го разделим на няколко части. Ако забележите някои от тези симптоми във вашето огледало, ви препоръчваме да отидете на лекар.

В никакъв случай не предприемайте самолечение.

Очите

Бели кръгове

Възможна причина: Висок холестерол

„Ако цветната част на окото ви – ириса, е обградена от бял пръстен, това може да е знак за повишено количество мазнини в тялото заради висок холестерол", смята д-р Кевин Люис от Английската асоциация на офталмолозите.

„При висок холестерол е възможно да имате и малки бели точици по кожата около очите", продължава лекарят.

Разбира се, трябва да добавим ние, ако сте под тридесет години, белите точици са по-скоро козметичен, отколкото здравен проблем, но е добре да се замислите за хранителния си режим .

В случай, че забележите белите кръгове около ирисите си, трябва да изследвате нивото на холестерола в кръвта. Изследването не е болезнено и според резултатите лекарят може да ви предпише подходяща диета.

А за да не виждате никога въпросните кръгове, трябва да изключите от менюто си наситените мазнини, пърженото и мазното.

Зачервени очи

Възможни причини: Бактериална инфекция; възпаление на очите; артрит

Както виждате, зачервените очи могат да показват страшно много неща. Най-често срещаната причина за червените очи е алергия или възпаление заради стари гримове.

Нали помните, че всички козметични продукти трябва да се използват максимум по шест месеца след отварянето.

Зачервените очи могат да са сигнал и за вътрешна инфекция, каквато е артритът. Той, най-общо казано, е възпаление на ставите , което трябва да се лекува.

Симптомите на артрита обаче далеч не са само зачервени очи, така че ако нямате проблеми със ставите и спортувате спокойно , най-вероятно се касае за обикновено възпаление на очите.


Нека кажем отново – няма място за паника, ако откриете някой от симптомите в огледалото, трябва само да отидете на лекар. Не предприемайте самолечение.

Бледи клепачи
Възможна причина: Анемия

„Цветът на вътрешната страна на долния клепач (това, което се вижда, когато дръпнете долния клепач на долу), трябва да е розово-червен, за да сте сигурни, че сте здрави. Ако там обаче е бледо и някак обезкървено, вероятно страдате от липса на желязо", обяснява д-р Харпър, специалист по вътрешни болести в САЩ.

Желязото, какво вие чудесно знаете, е изключително важно за правилното функциониране на организма. Знаете също и в кои хранителни продукти го има. Остава ни само да припомним, че на мъжете са им необходими средно по 8 милиграма на ден, а на жените в менструация – по 14 милиграма.

Другите признаци на анемия, която се получава в резултат от липсата на желязо, са чупещи се нокти, главоболие, обща отпадналост, проблеми с дишането.

„Играещи" очи
Възможна причина: Липса на магнезий, мултипленна склероза

Познавате онова чувство на треперене на клепачите, което усещате само вие, а всъщност не се вижда нищо. Лекарите наричат това явление миокимия и го обясняват с хаотичното свиване на малките мускулчета на очите, което може да бъде причинено от липсата на магнезий.

Треперенето на очите може да е и един от симптомите на мултипленната склероза. Други симптоми са обща отпадналост в продължение на месеци, изтръпване на крайниците, проблеми с координацията.

Ако имате един или повече от тези симптоми, препоръчваме ви да отидете на лекар.

Отпуснати клепачи
Възможна причина: Стрес, сърдечен удар

Мускулите на очите се напрягат много при липсата на достатъчно светлина, изморяват се и когато целият ви организъм е изморен.

За това в края на работния ден е нормално вие и колегите ви да изглеждате със „свлечени" лица.

Проблемът може да се реши с упражнения за очите, които можете да правите всеки ден, без значение къде и с какво се занимавате.

Отпуснатите клепачи може да са знак и за мозъчен инсулт при по-възрастните хора. Тъй като пораженията върху мозъка могат да са съвсем леки и човекът дори да не разбере, можете да направите теста Лице-Ръце-Говор, съветват от Американската асоциация на мозъчните хирурзи.

Проверете дали човекът може да се усмихне, дали устата или очите му са в нормалното си положение, може ли да вдига ръцете си и дали може да говори ясно.

Ако с някой от тези показатели има проблеми, трябва да се обърнете веднага към лекар.

Очите са огледалото на душата. И на здравето, както ви обяснихме съвсем скоро.

Същото обаче може да се каже и за кожата. Тя също отразява това, което се случва вътре в организма и е добре да се вслушваме и вглеждаме в нея.

Сърбеж
Възможни причини: Екзема, проблеми с черния дроб

Зачервеното местенце, което ви сърби от няколко седмици може да не е причинено от комар. Ако имате такива симптоми, особено по вътрешната част на ръцете, задната част на коленете или пък на лицето, трябва да отидете на кожен лекар, защото вероятно имате екзема.

Екземите като цяло не са опасни, но са силно неприятни, а когато са на видими места по тялото – неестетични.

Лекуват се с подходящи кремчета, така че – няма страшно. Кожни раздразнения можете да получите и от силно хлорираната вода в басейните или при гъбична инфекция.

Другата причина, поради която може да ви сърби кожата, особено по краката и ръцете, е проблем с черния дроб.

Обикновено нарушената функция на черния дроб има и други симптоми, така че няма как да пропуснете да се прегледате.

Странен цвят на кожата
Възможни причини: Хипервитаминоза с витамин А, проблеми с черния дроб

Под „странен" трябва да разбира всичко, което е различно от обичайните синини от невнимателно заобикаляне на бюрото и леко бледия цвят на кожата след тежка нощ.

Ако някоя сутрин се събудите прекалено оранжеви, най-вероятно сте попрекалили с морковите или друг зеленчук с оранжев цвят. Както знаете, те съдържат много витамин А, който при натрупване в организма дава оранжев цвят на кожата и може да причини сериозни проблеми на вътрешните органи.

Внимавайте с предозирането на витамина и се обърнете веднага към лекар, ако ви се случи.

Другата причина, поради която може кожата ви да придобие странен цвят, най-често жълт, е проблем с черния дроб и по-точно - хепатит.

Добрата новина е, че срещу хепатит има ваксина и можете да си я направите във всеки лекарски кабинет по всяко време на годината.

Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2021 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .