Банер
ОДИН.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

УЖАС - ХОРАТА НЯМАТ ВРЪЗКА С ДУШИТЕ СИ
Написано от Маг Селена   
Петък, 09 Март 2007 00:00
Имам чувството, че човека повече обича и цени собствената си нищета и невежество - Маг Селена, през последните няколко години в България смъртността при хората се е увеличила значително. Умират и деца, и млади хора, както и възрастни, но повече отколкото обикновено! Има ли някакво обяснение за този феномен?!

- Обяснение има, но едва ли се крие точно в икономическо-социалния статус, породил бедността, а защо не и драстичното забогатяване на една не чак до там голяма част прослойка от населението ни. Тайната се крие съвсем другаде! Живеем в нова епоха и хората би трябвало съответно да са пригодни като индивиди за нея, а те не са. Какво имам предвид ли?! Ами тяхната духовна нищета!!!

Духовната нищета винаги е плод на духовна леност и нехайство към собствената личност на човека. На него му е било дадено достатъчно дълго време той да се самоусъвършенства не само като индивид, но и като личност, но за жалост човека винаги е разбирал под думата „личност“ съвсем друго значение, защото винаги е живял в невежество, особено през годините на тоталитаризма. Тогава всички окултни и духовни науки бяха абсолютно табу, включително и тези, свързани с нашата религия! Навярно си спомняш, че дори по Великденските празници не беше разрешено да се ходи на църква! Църквата като такава институция беше буквално мъртва и не дай си Боже някой да прекрачеше прага й, то той биваше обявяван за враг на народа.

В българина са изградени много вредни навици и създадени много грешни представи и понятия за живота, които го водят към неговата тотална погибел, защото той не е научен да живее в екстремни условия! Прекалено време е живял в едни твърде ограничени и удобни рамки, които са му давали едно задоволително вегетиране – било му е осигурено яденето, пиенето, работата, финансовите приходи, образованието, дома и не на последно място размножаването. И до какво е довело това ли?! До тоталната леност, която е прекъснала връзката на личността с душата – за това нещо говорих вече в едно друго интервю.

А когато човек няма връзка с душата си, то живота му се съкращава незабавно и неимоверно бързо поради простата причина, че се нарушава една друга негова взаимовръзка наречена „антахкарана“, чрез която именно човека се сдобива с контакта си към Бога!!!

- Никога до сега не съм чувала подобна дума! Би ли могла да обясниш значението й и нейното действие или нейния механизъм? От толкова ли голямо значение е тя за човека?

- По принцип обикновения земен човек няма връзка с душата си. Отчасти това е и основната причина хората да вършат всякакви неописуемо ужасяващи неща. Когато при човека липсва връзката с душата му, тази липса бива злонамерено използвана за всякакъв вид манипулации от различни духовни структури подвизаващи се в низшия астрал. По този начин личността бива управлявана от низши духове, а дори и от демонични структури, защото просто не е защитена от Божествената същност.

Това лишава личността на човека от достъпа до неговата интуиция, лишава го от неговата съвест, от волята му да се стреми към доброто и към любовта, чиито качества са съизмерими като такива именно на човешката душа! И така, личността спира да се развива и започва бързо да деградира, защото е лишена от жизнената си сила. Тя не би могла да реагира адекватно при дадени екстремни условия за собственото си самосъхранение, което пък стремглаво я хвърля в окончателната й деволюция и ... следва бърз летален изход (смърт!), който е един солиден защитен механизъм за невредимостта на душата, свързана със своята Монада – т.е. личния Бог на всеки един човек! Всичко е една непоклатима и здрава верижна реакция ...

Антахкараната е духовна нишка от светлина, изградена така, както паякът изгражда своята мрежа. Тя се изплита от човека живот след живота и единствено онова, което е носител на чиста духовна вибрация, е в състояние да я зареди с енергия. Антахкараната е изградена само от чисти духовни качества. Тя е истинската наука за разума! При нея се използва единствено чистата ментална (мисловна) субстанция за изграждане на мост между личността и душата, а в същото това време успоредно с еволюцията на човека и връзката му към Монадата и Бога.

Антахкарана е нишката, а по-късно здравата връзка, за която често се говори и която се изгражда чрез медитация, разбиране, специални духовни практики и специфична, съсредоточена духовна работа. В хода на този еволюционен процес човека получава помощ от душата и по-късно от Монадата, но първата част на цялата тази работа трябва да се извърши лично от него! А повечето хора са обвзети от пълно овчедушие, алчност, злоба, завист и агресия насочена първо към себе си, а после към другите! А познай дали те по този начин ще се сдобият с връзката на душата си или с връзката на някой зловреден дух или зъл демон?! Има и едно друго понятие, за което искам да ти кажа: то се нарича „сутратман“.

За да реализира смисъла и значението на сутратман, човека трябва усилено да работи върху антахкараната. Реализирайки връзката на личността с душата и съответно на душата с Монадата, се дава възможността да се реализира сутратман. При антахкараната енергията при човека протича отдолу нагоре - от неговата личност към Монадата и Бога, а при сутратман обратно – от Бога към Монадата и оттам към личността. Когато вече Монадата притежава нишка или връзка от енергия, която се простира от нея до сърдечната чакра на човека инкарниран на Земята, то чрез захранването чрез тази именно нишка се поддържат и жизнените функции на човешкото тяло, както и посоката в неговото духовно израстване. Така той се сдобива с един по-дълъг живот, изпълнен със сила и мъдрост, смисъл и радост в него!

- Маг Селена, а всеки човек ли е способен да достигне подобно духовно развитие или то е даденост само за някои личности от човешкото съсловие?

- Всъщност ... това е основната задача на всеки един отделен човек, именно в този цикъл се крие и смисъла на съществуването му! Човекът се ражда и живее тук на Земята, за да постигне и хармонизира точно този процес - разбира се, че той е постижим за всяка една човешка личност! Отделен е въпроса, че човека е свикнал да живее в мръсотията на собствената си нищета, дори тя би му липсвала, защото той ще изпадне в объркване, когато излезе от закостенелите си традиции и начин на тягостен живот!!! Него хич не го е еня за някаква си там душа, дето не може нито да я види, нито да я пипне, нито може да я яде, нито да я пие, нито да прави секс с нея ...

Аз имам чувството, че човека повече обича и цени собствената си нищета и невежество, защото освен към потребителския си начин на съществуване и сдобиване на материални блага, той не се стреми към нищо друго! Дори в практиката си често съм се убеждавала, че ако посоча изхода от проблема на даден човек, свързан с неговото лично усилие за излизане от пагубната ситуация, в която е изпаднал, то съответния потърпевш, дошъл да иска помощ от мен, изпада в дива ярост и често чувам следните думи от подобни хора: „Аз не съм дошъл/дошла да ме учиш как да се справям сам/сама с проблема си, аз съм тук, за да решиш ти моя проблем!“, след което следват куп груби и цинични ругатни по мой адрес. Е, на такива хора не мога да помогна, на такива хора никой не може да помогне, защото те нямат нужната духовна пробуденост за целта.

Затова предпочитам да работя с пробудени хора, защото те имат връзка с душата си, защото те ще чуят това, което ще им кажа и сами ще се справят със затрудненото си положение – и знаеш ли, ефекта тогава наистина е поразителен! А изпълнения с егоизъм, злоба, ненавист, лично огорчение и заблуда човек, който не желае дори да си мръдне и малкото пръстче, за да си помогне чрез моето виждане на нещата, стига до тоталната си погибел – преди всичко се разболява и умира в бавна агония, след като е избродил всички „велики светила“ от магове, врачки, магьосници, баячки и всякакъв род“болни лечители“! Жалко – наистина жалко!!! Ами това е, което мога да ти кажа за високата смъртност във всяка една възрастова граница на нашия „велик“ българин. Останалото просто е - мълчание!!!

Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....

Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .