Банер
526813_445903392152965_1386684995_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ПАРИТЕ – ТЪМНАТА СТРАНА НА НЕЩАТА
Написано от Маг Живин   
Понеделник, 15 Януари 2007 00:00

ПАРИТЕ – ТЪМНАТА СТРАНА НА НЕЩАТА

- Маг Живин, много са хората, които смятат, че щом имате тази дарба от Бога, не трябва да вземате пари, когато я използвате в полза на хората.


МАГ ЖИВИН: Нещата са малко по-сложни. За да съм добър в това, което правя, трябва да поддържам форма и да се усъвършенствам. Както и във всяка друга професия поддържането на форма и усъвършенстването отнемат цялото свободно време. Освен това трябва да работя – да приемам клиенти, да работя за тях и т.н. Така че не ми остава никакво свободно време освен за някой и друг час сън. Вземете един музикант – неговата дарба също е от Бога. Но той се упражнява, композира, свири, изпитва нови техники и т.н. После свири в студиа, по концерти и т.н. Прави ли го безплатно? Или вещият адвокат, който търчи по дела, разучава промените в законите, използва тази буквичка, онази алинея, за да ви защити в съда? Неговата дарба не е ли от Бога? Или онзи, който е отворил мандра и прави сирене? Или дори вашият случай – Бог ви е дал дарбата да пишете за хората. Защо взимате заплата и хонорари? Всяко нещо в този живот се заплаща по един или друг начин. Всеки човек в този живот опира до знанията и познанието на другите. Никой не разполага с достатъчно време, за да е на ниво във всички сфери. Представете си, че сутрин с будите, сами си свирите музиката, която ви е приятна, докато си правите отгледаното от вас кафе, четете си новините с най-приятния за ухото глас, после се качвате на метрото, което сте прокопали и т.н. лично вие, отивате в офиса, в сградата построена с вашите ръце, включвате в мрежата, която сами захранвате с ток, изобретеният и изработен от вас компютър... да продължавам ли? Няма смисъл, нали? Обичайно се събуждаме, влизаме в деня и правим всичко, в което сме се специализирали – това е дарбата ни от Бога. За останалото плащаме. Защо моята дарба да е различна от тази на художника. Нали трябва да купим картината му, та той да може да си купи храна и билет за метрото. Или предпочитате да си зареже дарбата и да отвори ресторант, като заеме мястото на някой, който има дарба за ресторантьорство, а онзи да се чуди с какво да си вади прехраната? Въпросът е не дали трябва да ни се плаща за труда и усилията? Въпросът е на кого и колко. И дали да плащаме за „божествени дарби” там, където явно не става въпрос за такива.

 

- Бихте ли пояснили мисълта си за нашите читатели.

МАГ ЖИВИН: Разбира се. Винаги съм бил на мнение, че такива като нас трябва да има, за да могат хората от време на време да си сверяват часовника с отвъдните светове. Но напоследък се навъдиха всякакви гадатели, оракули, врачки, баячки, всемирни лечители на всичко, баш-магьосници и прочее телевизионна, sms и вестникарска мошеническа измет. Всеки е грабнал някакъв телефон и пророкува, магерти и лекува та пушек се вдига. Луди ни учат как да сме нормални, мошеници ни наставляват как да сме честни, пияници ни учат как да отказваме алкохола, дебелани с мазни коси, мустаци и килийно образование – как да сме ерудирани, красиви, стройни, диетични и обезкосмени. И людете лапат трици – „щом ги дават по телевизията, не са случайни хора тия”. Не са случайни, разбира се, те са клиенти на тв-каналите - плащат си за всяко предаване... с парите на същите тези хора, дето ги зяпат и питат. Да ви кажа честно, световните турнири по покер на един от спортните канали са по честни, макар и там да се блъфират и лъжат като за световно, разбира се. Но всеки е сложил пред себе си чиповете, купени със собствени пари и гледа да прецака другия. В нашия ефир нещата стоят малко по-иначе. Единият е сложил голяма гола психо-кука и няколко импулсни линии, а зрителят може само да звъни и да си дава парите. Излиза значи, че хазартът е по-честен от предаванията с „любов и грижа за хората”. Странно...

Като се заговорихме за импулсните телефони, винаги съм се питал дали има хора дотолкова наивни да мислят, че някой работи с грижа за тях на импулсен телефон. Сигурно има – тези, които смятат, че за дарбата не трябва да се плаща. Както и онези, които вярват, че на розовите телефони им отговарят знойни, разголени и разгонени до полуда девойки. Истината е далеч по-прозаична – когато звъните на ясновидски импулсен телефон, от другата страна не ви отговаря белобрад мъдрец или неземна пророчица. Когато имаш десетина импулсни телефона, можеш ли на всички да сложиш хора с дарба? И единствен да си в България пак не можеш. А телефонни борси за ясновидство и магии под път и над път. Можем ли тогава да се правим на наивни и да смятаме, че някоя безработна и напълно безхаберна тетка ще ни каже нещо читаво по телефона или от екрана? Или че не ни чете зодиите от вехти вестници, както ми беше разказала една моя клиентка, която работеше като „ясновидка” на импулсна линия.


- Но някои хора казват, че са им познали?!

МАГ ЖИВИН: Ами да, шансът да познаеш и да сбъркаш, когато не можеш нищо е 50/50. Важна е отново народопсихологията. Има една доста известна история за двама братя от едно село, които много „познавали”, какво ще е времето. Понякога единият казвал, че ще вали, а другият, че ще е слънчево, понякога обратното. И винаги имало един прав. А хората вместо да поогледат и да видят как стоят нещата, обсъждали защо днес единия не „познал”, след като им бил „познавал” три дена подред... Има и един стар принцип на циганската магия – колкото повече неща казваш, толкова по-вероятно е някое от тях да се окаже истина – хората се хващат за нея и не помнят останалото. А каква е целта на импулсните линии - да се въртят импулси – да им говориш, говориш, а те да лапат трици, да лапат, да лапат...


- Но има ваши колеги, които работят безвъзмездно по телефона.

МАГ ЖИВИН: Много ви моля, не използвайте тази дума „колеги”. Аз съм магьосник и нямам колеги. Никой друг магьосник не може да ми бъде колега – той може да е единствено мой събрат по съдба, да се изживява като мой приятел или враг, но колега... Ясновидството и магьосничеството не са точно занаят, както мнозина „окултни бизнесмени” се опитват да го представят – те са призвание, дарба, проклятие и всичко това на куп. Така че нямам колеги. А тези, които казват, че работят безплатно по телефона са основно два вида. Едните работят на телефон „без промяна на телефонната тарифа”, т.е. пак на турбоимпулсни, но без да ви казват. Другите работят обикновено на принципа на прекия удар под кръста. Обаждате се на подобен телефон и е много ясно, че не се обаждате да ги каните на сватба. И изведнъж се започват едни видения, усещания, черни магии – „имам видение за черна жена, която прави любовна магия на съпруга ви, до месец ще се пренесе при нея”, „виждам външна врата напръскана с мъртвешка вода”, „вашата баба ми се явява и ми казва, че някой от семейството ви ще умре до четири дена, ако не се чисти...” „Ама аз нямам семейство - казвате вие”, следва гробовният отговор „Тогава познай, кой ще умре”. И тъпи драматизации от този род. Оказва се, че трябва да отидете при тях, за да се разваля, чисти и прави магия, та да им кажем ние на „онези мръсници как се убива и как се разтурят семейства”. Излишно е да добавям колко процента е истина в думите им, но ще го направя – нула. Съвпаденията не са истина, те са просто моменти, в които тоталната лъжа и гнус съвпада с реалната картина на живота ви. Оттук нататък вариантите са няколко – приемат ви на ниска цена от пет, десет или петнадесет лева, след което ви свалят четири до шест кожи за неотложно необходими муски, амулети, талисмани и буркани с мехлеми, страховити билки, които ги имат само те и т.н. И плащате, нали не искате да умре онзи единствен член от семейството ви, което все още не сте изградили. Премахват съперницата ви, дето я няма и т.н. Другият вариант е да ви одрусат направо с голяма сума, без да ви взимат такса за прием... Третият... Вариантите са много, подходът един – „Миличко, колко сте загазили, елате да ви помогнем”.


Затова, като съвестен магьосник предупреждавам всички читатели, които все още не вярват на старата поговорка, че безплатното най-скъпо излиза:


БЕЗПЛАТЕН ОБЯД В ТОЗИ СВЯТ НЕ Е ИМАЛО,

НЯМА...

НЯМА И ДА ИМА!Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2022 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .