Банер
1508650_1607588082786016_7066274021345149782_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ЗЛОВЕЩИТЕ ТАЙНИ НА АФРИКАНСКАТА МАГИЯ
Написано от Маг Живин   
Четвъртък, 31 Май 2007 00:00
От опита на африканските колеги

Невидимите хирурзи


Полицията от град Брикама в Гамбия арестувала 60-годишната Иду Санне по обвинению в магьосничество. Против жената свидетелствали очевидци. Според техните думи, Санне обещала на съседката си Мусу Камаре, с която била на нож, че Мусу ще умре в същия ден преди залез слънце. А роднините на жертвата си посъветвала да се погрижат за ковчег и гроб. Камаре сенадсмяла над пророчеството на съседката си и с още по-голяма жар се втурнала да изяснява отношенията им. Но когато се прибрала в дома си след бурната свада с магьосницата, Камаре внезапно изпаднала в безсъзнание. Близките й споделили, че не успяла да промълви и дума. Спешно я закарали в болницата, но лекарите не могли да помогнат на умиращата. Роднините са уверени, че смъртта й е настъпила в резултат на черна магия, направена й от вещицата. За подвеждането на Санне под съдебна отговорност за практикуване на черна магия надигнали глас мнозина жители на градчето, макар и да имало някои, които проявили скептицизъм и заявили, че става въпрос за най-обикновено съвпадение, което не трябва да се отнася към последствията от някаква черна магия. Същевременно гамбийските медии отбелязват, че подобни съдебни процеси не са рядкост в тази западноафриканска страна, в която сред мнозинството старите езически вярвания са запазили своята сила. В Африка, вярата в проклятията и заклинанията в днешни дни е също толкова силна, колкото е била преди сто или двеста години. И макар мнозинството от образованите африканци да отрича истинността на подобни „врели-некипели“, има удивително голям брой документирани случаи, в които съвършено здрави хора внезапно заболяват и умират без всякаква установима причина.

По мнение на учените африканските знахари располагат с определен набор от способи, с помощта на които стават възможни различните магически техники на въздействие нвърху човека. При това могат да се прилагат различни растения, прахчета и специални настойки. Лекарите, които са правили аутопсия на умрелите вследствие на магически ритуали хора, са стигали до заключение, че хората са починали в идеално здраве – при и тях на са откривани никакви отрови или вредни мокроорганизми в кръвта, нито пък са установявани някакви външни или вътрешни органични увреждания или наранявания. Многобройните свидетели отбелязват че след магическо въздействие дишането на жертвата се учестява, сърцето започва да бие по-силно и бързо. Анализът на кръвта на умиращи от черна магия показват бързото й сгъстяване, поради инфилтрирането на течните съставки в мускулната тъкан. Симптоматиката напомня хирургическа интервенция. Само че невидим хирург, намиращ се при това на разстояние, реже тялото на човека с невидим скалпел. Невъзможно е да бъдат спасени хората, умиращи от черна магия чрез някаква медикаментозна намеса. Само магьосникът, задвижил черната магия може да я „отзове“.Или пък друг равностоен по сила или по-силен магьосник, може да прекрати въздействието. По правило, жертвата умира от мъчителна смърт: възниква силен страха, толкова силен, че няколко часа преди смъртта жертвата започва да пищи и да прикрива очите си с ръце, сякаш вижда пред себе си нещо много ужасяващо.


Дж-джу светилище

 

Убийство от разстояние


Този жесток магьоснически ритуал се нарича по различен начин и се извършва по различен начин в различните племена, но същността му се свежда до едно единствено нещо – убийство от разстояние!

Американският лекар Хари Райт в своята книга „Свидетел на магьосничество“ привежда няколко подобни наблюдения. Така например, магьосницата Лусунг в едно от племената в Южна Африка, погледнала младеж, извършил престъпление и му казала: „След три дена ще умреш“. После взела кратунка, поръсила с вода и с някакъв червен прах около къщата, в която се бил свил от ужас престъпникът. След което повторила заклинанието си пред жителите на селото. „Това беше като присъда – пише Райт – Никой не докосна и с пръст провинилия се, а след три дни беше мъртъв.“ Преди подобни явления се обясняваха със силата на сугестията. Но в наши дни това обяснение е недостатъчно. Защо? Първо – още в края на ХIХ век е убедително доказано, че възможностите при внушение, дори и по време на хипнотичен сън, са силно ограничени. И второ - магьосникът изобщо може да не влиза в пряк контакт с жертвата, макар и да е нужно тя да знае за произнесета от мага „присъда“. Известният учен Лоурънс Грин, прекарал над 20 години в Африка, пише в своето изследване: „По време на поредната експедиция във вътрешността на континента един от съпровождащите ме аборигени внезапно хвърли товара си и прилегна под близкото дърво. Попитах го: „Да не си болен“ А той ми отвърна, докато трепереше силно: „Аз болен не, аз умира!“ След по-малко от 60 минути беше вече мъртъв. Поразпитах останалите и те ми обясниха, че Мгаве нарушил „табу“, свещените правила на рода, за което местния магьосник го проклел. Зная, че много от моите сънародници, с които съм говорил на тази тема, дори не са чували за подобни неща. Не знаят нищо за „джу-джу“. Но съм напълно наясно, че „джу-джу“ със своя фетишизъм, магьосничество и със страшните си, често жестоки и кървави обичаи, може да „порази“ както местните жители, така и европейците.

Африканският магьосник има познание за толкова много неща, за които европеецът няма никакво понятие и няма и да има.


„Магическите способности са живи във всеки от нас“


Танцуващият Джу-ДжуНо нека разкажем покъртителния случай с холандеца Доорн, собственик на фактория в ЮАР. Веднъж на всеослушание той гръмогласно заявил, че магията «джу-джу» представлява най-чиста проба мошеничество, практикувано от знахарите и маговете-свещеници. За да го докаже, Доорн отишъл в една от свещените гори в окръга и започнал да безчинства в нея. Местнят магьосник, който отговарял за охраната на гората, вежливо помолил търговеца да напусне светилището, тъй като в противен случай не може да поеме отговорността за живота на Доорн. Холандецът му се изсмял и го нарекъл дърт идиот, а в допълнение се изплюл върху статуята на божеството в центъра на горичката. Цялата следваща нощ магьосникът прекарал в произнасяне на заклинания край огъня в дома си. На следващата сутрин открили Доорн мъртъв. Очите му били широко разтворени и изразявали неописуема болка, а тялото му било ужасно сгърчено и разкривено. Лекарят, направил аутопсията, докладвал на комисаря на окръга следното: „Доорн е бил абсолютно здрав. Не са открити следи от отравяне, нито пък от оръжие, което да е предизвикало нараняване. Най-вероятно е умрял от страх!“ „В това няма нищо странно – заявява впослествие комисаря – ако е обидил магьосник и е осквернил бога му, просто е невъзможно да се очаква друго!“

„Магьосник или магьосница в Африка можеш да станеш по различен начин – твърди вожда Ебохон, един от признатите експерти по традиционни религии в Западна Нигерия – Сред нас има „наследствени магьосници“, получили този дар от родителите си. А мнозина са научили занаята през дългите години чиракуване. Магическите способности са живи във всеки от нас. Затова можеш да стенеш магьосник и случайно, когато например на майстора му потрябва помощник или проводник на магията и избере за целта... вас.“

В западно Зимбабве наскоро подобен неволен „проводник на магическо въздействие“ станало 9-годишно момиченце от селцето Читанга. То си признало че упражнява черна магия и че похапва трупове от селските гробища. Девойчето поразило мнозина с отвратително детайлния си и откровен разказ, как някаква старица я посветила в черната магия. Според думите на девойчето, докато се прибирала от извор със съдина вода, я пресрещнала някаква старица, която й дарила змия, два амулета, магаре и я придумала да гаврътне чашка топла човешка кръв. След известно време под въздействието на тези магически предмети, девойката се открехнала на хубавото и изяла подред двадесет и един трупа, които изкопала от местните гробища. В Зимбабве, където магьосничеството и останалите свръхестествени явления са обект на непрестанни обсъждания в национален мащаб, на разказа на младото момиче било погледнато с надлежната сериозност и внимание. бил й назначен най-изтъкнатия екзорсист – председателя на националната асоциация на традиционните лечители на Зимбабве. След като изследвал момичето, той заявил, че то е явно потвърждение на факта, че черномагьосничеството съществува в действителност. Експертът не само изследвал момичето, но и, ако се съди по думите му, прогонил нечистата сила от нея. За това му били необходими цели три седмици....

©Л. Живин - превод



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .