Тя поемаше мъките, проблемите, тревогите, безпокойствата и напреженията на всички, които ходеха при нея. За подобно нещо се изисква огромен духовен потенциал и физическа издръжливост.
- Не станаха ли прекалено много наследниците на Ванга? Как ще коментирате заглавието?
- Да, наистина наследниците на Ванга са страшно много, с тях е бъкано под път и над път и всеки един от тях спекулира с името на Ванга. Но именно тук ще направя едно малко пояснение – аз никога не съм се обявявала лично за наследница на Ванга, това едно. Второ, под заглавието на книгата е написано не че съм наследницата на Ванга, а че съм наследила просто нейната дарба. А нейната дарба не е запазена патентна марка, тя “дреме” във всеки един от нас. Условно казано, всеки един от нас може да бъде ясновидец или маг, и стига човек да е духовно осъзнат, то той може да развие тези показатели. Друг е въпросът, че
моята дарба бе научно доказана
чрез електроенцефалографско изследване. Всичко останало, което може да се направи като коментар във връзка със заглавието на книгата “Срещи с маг Селена”, ще бъде просто несъстоятелно!
- Предрекохте смъртта на баба Ванга доста преди тя да умре. Какво ви накара да го сторите?
- Защо предрекох смъртта на Ванга ли? Ами защото преживявах нейните душевни болки поради факта, че умеех да се настройвам на личната вибрационна вълна на всеки един човек. А Ванга за мен беше голям авторитет! Последното нещо, което сломи духа на Ванга, беше фактът, че няма да бъде изпълнено последното нейно желание. А последното желание на Ванга беше да построи храм, който да насърчава хората във вярата им към Бога и там, на специално посочено от нея място, да погребат тленните й останки след смъртта й. Моето предсказание за нейната смърт беше като предупредителен изстрел да внимават, поне близките й, с крехкото й здраве. Но, уви, аз не бях авторитет като нея! - От какво и защо всъщност умря тя?
- Тук веднага искам да кажа, че смъртта на Ванга е саможертва и служене в името на Бога. Тя поемаше мъките, проблемите, тревогите, безпокойствата и напреженията на всички, които ходеха при нея. За подобно нещо се изисква огромен духовен потенциал и физическа издръжливост. Ванга поемаше върху себе си кармата на всички нуждаещи се от нейната помощ. Това пък е основният фактор, поради който тя се разболя от неличима болест. Веднага ще добавя, че
няма ненаказано добро!
- Как работата ви по вестниците провокира създаването на тази книга?
- Честно казано, тази идея живееше в ума ми много отдавна. Тя е плод на дългогодишната ми практика и духовно развитие. А самата провокация за създаването на тази книга дойде много внезапно, като гръм от ясно небе. Със самия автор на книгата имахме много чести срещи относно авторските ми материали. Събеседвахме с него на различни духовни теми, житейски проблеми, за практическата част от окултизма... Така, една вечер, идеята за книгата се появи съвсем спонтанно и от двама ни. Всичко останало напасна от само себе си като в магически пъзел.
- По какво можем да различим истински духовно надарен човек от шарлатанина? Че станаха толкова много!
- Ще отговоря с голямо удоволствие! Истински духовно надарения човек се отличава с висока духовна и нравствена чистота, както и силна вяра в Бога! Той не проявява високомерие и надменност, не се счита, че е по-висш от всички останали хора и притежава високи духовни, както и окултни познания.
- Каква е вашата прогноза за 2006 година? Какво има да се случи на нас, българите?
- Каквато и да бъде моята прогноза за 2006 г., каквото и да се случи през нея, аз мисля, че тя в никакъв случай няма да извади българина от неговите стари коловози, в които сам се е натикал още отпреди столетия. Но все пак... Ще продължат глобалните промени в климата, като ще се наблюдават драстични и резки колебания в температурите. Отново наводнения, силни ураганни бури,
показни убийства,
убийства, извършени от малолетни или непълнолетни деца, изчезнали такива, отново политически и граждански размирици без особено положителни резултати, земетресения, при които няма да има жертви или големи поражения. Това се отнася за България! Българина не може нищо да го стресне, за да го накара да промени собствените си негативни личностни нагласи в спектъра на доброто! Той винаги има собствено мнение и никога за нищо не е виновен!
- Има ли нашата нация някаква мисия? Справедливо ли се чувстваме тъй специални - цял народ от тарикати!?
- Всяка една отделна нация по света има определена мисия. А мисията на нашата нация е изгубена някъде в нейното дълбоко минало. Тя е била свързана с голямото духовно просветление на всеки един от нас. Българинът изобщо не е специален в нито едно отношение. Той е само една прашинка от Големия космичен план, в който се вписва прекалено трудно.
- Разкажете най-смайващия случай от своята практика! Стават ли чудеса и днес?
- Един ден, когато вече бях приключила работа с три клиентки, очаквах да дойдат следващите три. Те закъсняваха много! Имах кученце, което напираше да го изведа на разходка. Аз бях концентрирала вниманието си изцяло в него и си представях, как всеки миг ще го изведа навън. Когато вече бях навън заедно с трите жени,
съседките ми се вцепениха от ужас.
Попитах ги защо ме гледат така страховито? Те отговориха, че са ме видели преди един час да минавам покрай тях с кученцето и дори съм ги поздравила. А ето че сега отново ме виждат да излизам от входа. Това просто не беше възможно, защото изобщо не съм се прибирала вкъщи, а още повече че нямаше друг път, по който да се прибера, без да ме видят. И нещо повече, аз бях с трите жени, които потвърдиха, че изобщо не бях излизала от дома си през този час, защото чакахме заедно с тях следващите три клиентки. Съседките ми възкликнаха виновно, че те са ги върнали, защото са ме видели как излизам на разходка с кученцето! Не можех да им обясня, че тук просто ставаше въпрос за “несъзнателна материализация”, провокирана от силната концентрация на мисълта ми и желанието ми. И това определено се е случвало с мене не един път!
- Поетът Ани Илков определя книгата като българския "Ню ейдж" (окултно движение, пропагандиращо прераждането). Писателят Деян Енев е на същото мнение. Вие имали ли сте цел тя да се превърне в мистическо, а и в литературно събитие?
- Изобщо подобна цел не съм имала. Но за наша радост се получи точно това, което твърди Ани Илков. Ние двамата с автора Георги Календеров бяхме абсолютно синхронни, в резултат на което се получи това уникално само по себе си окултно произведение, което се превърна вече в литературно събитие.
- Критиката нарече "Срещи с маг Селена" "Библията на XXI век", сигурно имайки предвид нейната форма като съчетание на различни жанрове. Доколко тази книга оправдава подобно определение?
- Тази книга оправдава напълно това твърдение, защото в нея наистина има различни жанрове, различни сюжетни линии, вплетени в особен израз на самата колизия в нея. А това е твърде рядко явление в литературата! Освен това завършва с Откровение като Библията и носи месиански дух.
- Щом е така, да зададем въпроса другояче: Може ли човек да отвори на случайна страница и да открие там изречението, от което се нуждае, с оглед неговото духовно израстване?
- Твърдо ДА! Разбира се, че може!
- Книгата се оказа една от най-продаваните в България. На какво, според вас, се дължи този неин чудовищен успех?
- Чудовищният успех на книгата “Срещи с маг Селена” се дължи най-вече на нейната уникалност!
Интервю на Величка МИХАЙЛОВА
Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
|