Банер
643414d05daa1ae5ae5b089f4bcbfbfa.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

СТАДА МАГЬОСНИЦИ
Написано от Маг Живин   
Петък, 02 Март 2007 00:00

- Маг Живин, в днешно време мнозина са изправени пред проблема за чистото оцеляване и затова прибягват до магия, за да се справят някак с проблемите си. Греховно ли е това, защото някои хора смятат магията за тежък грях?

МАГ ЖИВИН: А греховно ли е хората да бъдат доведени дотам? Просто питам. Не обичам политиката – светска или църковна и не се занимавам с нея, но ако нечий морал ме съди трябва да съм наясно доколко морални са неговите позиции спрямо собствения му морал.

Но на въпроса. Когато ножът опре до кокала, мнозина загърбват фалшивия църковен или светски, или друг там някакъв морал, определящ греховното или безгрешното и търсят начин да оцелеят. Смъртните грехове са добре описани и оцеляването не е сред тях. Дали ще събирате охлюви, билки, фасове или пък ще отидете при някого да ви направи магия за измъкване от опасната за живота ви ситуация, няма особена разлика. А можете да си спретнете магия и сами, стига да знаете как и да сте готови да посрещнете последствията. Има и още едно дребно условие – поръчаната или самонаправената магия трябва все пак да действа. Затова пък са нужни някои допълнителни дребни условия.

- Но вие неведнъж в нашите интервюта споменавате за това, че всеки може да прави магии. Толкова трудно ли се става магьосник?

МАГ ЖИВИН: Магьосник не се става, магьосниците се раждат такива. А магии може да прави наистина всеки. Не всички видове и подвидове, но всеки може да извърти нещичко, стига да го присърбяват ръцете. Или да го присърбява джобът, или пък властолюбието...

- Искате да кажете, че всеки, който прояви желание да се занимава с магии, може да го направи?

МАГ ЖИВИН: Няма какво да казвам или да искам да казвам. Практиката е такава. Огледайте се какво става около нас. Върху тучните ливади на хорското невежество и алчност пасат все по-безбройни стада къде повече, къде по-малко дръгливи „магьосници”, „лечители”, „пророци”, „адепти” и прочее вредители. И това, ако не е библейска картина...

Когато някой се напасе достатъчно, обикновено се отбива от стадото и се присъединява към друго, т.е. престава да е магьосник, а става бизнесмен, издател, козметик или нещо друго там, и започва да преживя и превърта натрупаната паша. Мястото му се заема от друг всемогъщ дръгльо и така до безкрай. Има ли ливада, само брой добитъка.

- И според вас всичко това е само за пари?

МАГ ЖИВИН: Не подценявайте властта и славата. Те са не по-малко магнетични от парите и обикновено вървят в троица с жълтиците. Точно това е върхът или ако щете кулминацията на мечтите на всяко невежо и алчно човешко същество. А както казваха по социалистическо – трябва да бъдем дръзновени в мечтите си. И се започва една... Чист полет на фантазията! Напоследък дори попаднах на някаква реклама „Законите на живота, преосмислени от ......” Няма да цитирам името, за да не предизвикам инфаркти. Но при цялото ми уважение, човекът стоящ зад това име не може да преосмисли нищо. Виж, ако беше за броене или пресмятане, нещата стоят по различен начин.

- Но вие също сте известен и сте сред най-прочутите български магьосници. Нима славата е нищо за вас?

МАГ ЖИВИН: За мен е дори нещо повече от нищо, пречи ми. В работата на магьосника славата е противопоказна. Първо, вдига летвата много високо и с всеки успешен случай височината се увеличава. Второ, ставаш лесно достъпен за всякакви хора с всякакви мераци. Трето, с името ти се злоупотребява от всякакви мошеници. Ако трябва да съм честен, отдавна не приемам никого извън офиса си в София. И не защото хората в Шумен, Силистра или Бургас не са от значение за мен, а защото се разщъкаха навсякъде едни маг живини, не можеш да им хванеш бройката. А и хората се ловят на името.

Неотдавна ми се обажда клиентка, според която съм приемал във Варна при някоя си поредна магеса. Ако не я бъркам с друга (ще ме извините, но пълчищата помагачи наистина нараснаха до необозримост), въпросната магеса си мени имената по-често от Принс на времето и започна с продажба на стелки и мъжки интимни аксесоари, мина през талисманите, а сега продава здраве и лечение. Нейна си работа какво прави, но какво ще правя аз при нея??? Хората не си дават сметка за тези дреболии. По един или друг повод съм се натъквал на няколко мага живини - единият от тях е толкова тъжна гледка – двеста кила телеса и гънки, разнообразявани от изразителен поглед в стил, „ако можеше да говори”, ама и то маг Живин. Скръб!

Та смятам славата по-скоро за бреме.

- Няма ли решение за този проблем с имитаторите?

МАГ ЖИВИН: Сигурно има, но разговорът ни не беше за това, а за магическото решение на ситуацията оцеляване. Когато потърсим магията, трябва да сме сигурни, че сме опитали всичко друго (без „изпращането на момчета”, разбира се). Тогава обикновено магията действително помага – без грях, без съд, без неприятни последствия. Поне моята.

- Във вашите среди се появиха много професионални психолози, които помагат редом с вас. Те подхождат малко по-различно. Твърдят, че човек трябва да се справи сам и мобилизират собствените му сили!

МАГ ЖИВИН: И аз твърдя същото. Всеки трябва да е опитал най-съвестно да се справи сам преди да прибегне до магията. Когато е опитал всичко и все пак не става, има два възможни подхода – единият е на психолога, който да ти обясни и да те успокои, че щом не става, просто не става, а другият е на магьосника, който просто прави нещата да станат.

Психологията общо взето минава за наука, докато магията е в сферата на чистото изкуство. Има неща, които са трудно постижими или дори непостижими и чрез магия, но непостижимото в обективния свят чрез психологията е повече, както и да си кривим душата. Когато не мога да си намеря работа, за да се нахраня каквото и да ми мобилизирате, все е тая. Не се опитвам да подценявам социалната роля на психологията в съвременното общество. Не са един и два случаите, в които съм казвал на мой клиент, че най-добре е да потърси помощ при психолог или психиатър. Просто сферите ни на дейност са донякъде сходни, но в крайна сметка пределно различни. Така че психолозите помагат, но не редом с нас, а в своето си поле на дейност. Магията и сугестията се различават съществено, макар психолозите да не са на това мнение.

- Бихте ли ни разказали по-подробно.

МАГ ЖИВИН: Ако за читателите ви ще е интересно, бих могъл да кажа и нещо повече в някое следващо интервю, но днес просто няма да ни остане време за по-обстойно разглеждане.

- А какво бихте посъветвали начинаещите магьосници?

МАГ ЖИВИН: Ако имат дори и най-малкото съмнение, че този път не е за тях, да се връщат овреме назад. Защото някои неща в живота ни приемат и обемат по-силно и неусетно, отколкото ние тях и понякога, когато стане истински напечено, може да се окаже, че няма обратен път. По-добре неизкушен наивник, отколкото калпав магьосник. И двете се заплащат, но второ по-яко.

Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....

Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .