Клетви и Проклятия
- Маг Живин в предишното интервю обещахте да поговорим за проклятията. Какво бихте ни казали за този магически начин да навредим някому?
МАГ ЖИВИН: Проклятието не е точно магически подход, макар магьосниците често да го включват в репертоара си. Има и магически проклятия, но те са по-скоро част от заклинателната магия и е по-правилно да ги съотнасяме към чистите заклинания. Подобен род въздействия се прилагат в сферата на чистата черна магия. Не са рядкост и случаите на подобно поразяване в практиката ми са многобройни. В този случай обикновено не е необходимо жертвата да е пред очите на магьосника, достатъчно е той да разполага с вещ, снимка или нещо друго, което да го свързва с жертвата му. Прави се специален ритуал, по време на който се произнася проклинащото заклинание, след което на човека започват да се случват странни и най-вече неприятни събития. Нека ви дам конкретен пример от практиката ми.
Преди време, помощта ми потърси г-н В. След скандал с комшийка животът му станал ад. Скандалът не бил кой знае какво – сдърпали се за това, че комшийката, която наскоро била закупила съседния имот, го притиснала да отсече петдесетгодишното орехово дърво в двора си, защо само „събирало гаргите“ и й пречело на гледката. Клиентът ми отказал с думите, че е посадено още от баща му и си е плодно и никому не пречи. Комшийката се опитала да го сплаши със съд и едно друго, но г-н В. останал непоклатим. Тогава тя казала: „Ще те накарам аз да презимуваш при раците“. По време на магическия анализ му обясних, че над него е произнесено магическо проклятие, като магьосникът е използвал негова дреха. Тогава г-н В. си припомни, че наскоро от верандата му изчезнала ватенката, с която работел из двора. Бяха му се случили куп неприятности – беше си посякъл прасеца с брадвата, докато си цепел дърва. Спукал се водопроводът и наводнил първия етаж от къщата. Купил си от ръка малък трактор, който на четвъртия ден отказал да работи и се оказало, че двигателят е така блокирал, че трябвало да купува нов.
Предложих на г-н В. да му помогна, като изчистя направиите, защото подобни проклятия имат склонността да се „самозасилват“ - колкото по-дълго време действат, толкова повече затягат примката около врата на жертвата. С помощта на специален пречистващ ритуал прекратих веригата на нещастията. След около месец комшийката му обявила имота си за продажба. Била споделила с продавачката от селския магазин, че нещо не се чувствала комфортно в селцето, не можела да спи, чувала някакви шумове из къщата нощем, чувствала силен страх почти през цялото време и щяла да си търси вила другаде. Обикновено ответният удар, когато бъде изчистено подобно въздействие е много силен. По добре е хората да го знаят, ако рекат дори да си помислят да прибягват до услугите на черни магьосници. Разновидност на този вид въздействия е много широко разпространеното „проклятие в църква“, което се прави или от „вещ в занаята“ или от самия човек, желаещ да причини зло. Резултатите са потресаващи – както за жертвата, така и за проклинателя. Това е нещо като да хвърлиш бомба между теб и опонента ти и да се надяваш тя да порази само него – обикновено удря с равна сила във всички посоки и нанася жестоки поражения и върху жертва, и върху нападател. Тук спада и ритуалното родово проклятие, което има за цел изличаването на дадена родова линия в рамките на няколко поколения...
- Щом проклятието според вас не е чисто магически подход, тогава какъв е?
МАГ ЖИВИН: В повечето случаи това е нещо като самоделна черна магия, нещо като „направи си сам“ в сферата на вредителските въздействия. Много хора са склонни да кълнат. Това наричам пряко проклятие, за разлика от магическото, което е опосредствано. Правят го, защото се чувстват уязвени, физически беззащитни и поради още сто други причини. Но според мен причината е една единствена – желанието им да навредят, да причинят болка и неприятности, да си отмъстят и всичко което можете да се сетите в спектъра на човешката злост и злонамереност. За да възстановят някаква си тяхна си справедливост и прочие. Ще си позволя да спомена, че завистта и злобата далеч не са рядкост в наши дни. Хората живеят в общество с доста очебийно материално разслоение. За духовното разслоение и разрухата в сферата на духовните ценности изобщо няма да отварям дума. Или казано накратко е по-лесно да ви прокълнат, отколкото да не го направят. Това не е точно като да ви напсуват. Нещата са много по-различни.
Когато някой ви напсува, той цели да се разтовари емоционално, като ви обижда. Когато ви прокълнат имат за цел да ви навредят в чисто психически и събитиен план. Прякото проклятието е по-скоро в диапазона на псивъздействията. Проклинателят е в пряк контакт с жертвата - лице в лице срещу нея или относително опосредстван контакт - по телефон, чрез писмо, чрез някои от формите на интернет общуване. Той използва всички достъпни средства на въздействието върху съзнанието или върху подсъзнателните равнища на жертвата – изражение, мимика, жестове, интонация, словоред, подбор на звукове, графични зависимости и т.н. Ако човек го прави професионално е необходимо доста внимание, упражнения и обучение. Целта е една – да се вреди.
Подходите са няколко: внушение на негативни събития: общи (например „бял ден да не видиш“) или частни (например „без ръце да останеш“); внушение на самоненавист; внушение на негативни халюцинации и т.н. Принципът е един: произнася се проклинателна формула, която „програмира“ жертвата и живота й по посока на нещастието. Правилата, по които се изгражда професионално проклятието ще спестя, тъй като целта ми е не да уча хората как да проклинат, а да ги предпазвам от проклятия и от склонност към проклинане. Има и „положителни“ проклятия – всеки има поне един случай в живота си, когато е отказал милостиня на човек от ромски произход и е чул думите „Бог да те благослови!“, съпроводени с зъл поглед и ледена усмивка. След което се започва верига от къде по-малки, къде по-съществени сакатлъци. В тези случаи проклятието и урочасването вървят ръка за ръка. Както и например в случаите, когато някой неискрено се възхищава от да речем новия ви телевизор, и след ден-два някоя платка в него „изпушва“.
- Тогава как човек може да разпознае проклятието?
МАГ ЖИВИН: Не е трудно. Всеки човек има едно много силно оръжие в битката за оцеляване – интуицията. Тя безпогрешно ни подсказва кой какво ни мисли. Проблемът е, че рядко се вслушваме в нея. Нека ви дам пример. Преди известно време ме беше потърсила за помощ г-ца М. Имала някои несполуки на любовния фронт и решила да звънне по телефона на някаква широко рекламирана мошеврачка, която уж оправяла всичко до два-три дни. Ето какво ми разказа г-ца М: „Още като ми вдигна онази слушалката и каза две три изречения, усетих, че е по-добре да затворя, но не зная защо не го направих... Уж й се обадих да я попитам дали приятелят ми ми изневерява, а се оказа, че съм имала страшна магия и съм щяла да умра, а той да отиде при друга. Трябвало да отида при нея и щяло да ми струва еди колко си стотин лева. Отказах й защото не разполагам с подобни суми, след което тя започна – „още утре ще се почувстваш много зле и ще изглеждаш грозна като смъртта, след още ден няма да знаеш коя си, след още максимум два - три дни ще легнеш на легло и никой няма да може да те излекува, тогава пак ще дойдеш при мен, но ще ти взема тройно.“ Попитах я как може да плаши така хората, а тя ми отговори: „Казаното – казано. Никой не може да го отмени“. Още на следващия ден жената се почувствала зле и според нея започнала да изглежда зле, на втория ден я заболяла глава, на третия беше при мен. С малко по-екстремни мерки – специално ритуално изчистване и защити бързо възвърнахме г-ца М във форма. Сега е щастлива с приятеля си и обмислят дата за сватба.
- Значи за разпознаване на проклятието можем да се осланяме единствено на интуицията си?
МАГ ЖИВИН: Желателно е, но както казах, често я пренебрегваме. Онова, което наричаме „гласа на разума“ също не е за пренебрегване като индикатор. Ако да речем някой човек се е държал като наш враг и изведнъж започне да ни хвали, превъзнася и да се умилква около нас без всякаква причина, и всичко това е съпроводено с внезапен тежък карък или осезателни негативни събития при нас, какво би следвало да си помислим? „Гласът на разума“ ни подсказва, че нещо не е наред. Това е моментът да потърсим изход от създалата се ситуация. Дали ще е при професионален маг или в лоното на личното вероизповедание или по някакъв друг начин зависи от избора на самия човек.
- А какво бихме могли да направим, за да се защитим?
МАГ ЖИВИН: Магическите проклятия изискват намесата на магьосник, за да бъдат отстранени – да си говорим друго би било глупост. Има няколко вида пряка защита от преки проклятия, но използването им е нож с две остриета. Понякога увереността ни в това, че сме отблъснали проклятието може да ни изиграе лоша шега. Методът на огледалното връщане, подходящ при пряко заплашително или зложелателно проклятие (например „От твоята уста в твоята пазва!“). Метод на допълнителното самоунижение, който е подходящ при „положително“ проклятие, съпроводено с урочасване (например „Точно аз да съм красавицата на красавиците? Хайде холан!“). Важното е да сме сигурни, че не сме допуснали думите на проклинателя да действат като наша собствена житейска програма. Ако са ни засегнали пряко, дори да е несъществено, най-вероятно мозъкът ни вече ги обработва и изгражда желаната от злодея програма за самоунищожение в нас. Очаквай злото и с това го предизвикай, и покани в живота си. Това е принципът на действие на прякото проклятие.
- А ако установим, че въпреки мерките, все пак сме достигнали до етапа на „очакване на злото“?
МАГ ЖИВИН: Тогава е вече малко по-трудно човек да се справи без странична помощ. Няма неразрешими проблеми. Винаги можем да намерим решение на трудна, затегната или направо безнадеждна ситуация. Просто, ефикасно и без да ви пърля със свещи, и кадя със зловония, без да ви капя с восък или да ви мътя главата с великомъдри глупости, символики и прочие абстракции. Не ми е работата да ви обучавам в тънкостите на моя занаят и призвание, а да ви помагам чрез познанието и опита си, и най-вече чрез дарбата и силата си.
Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
|