Банер
Makosh.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

БИОПОЛЕТО КАТО НАША СЪЩНОСТ
Написано от Маг Селена   
Четвъртък, 25 Октомври 2007 00:00
Днес биофизиката може да изследва отделни части от структурата на биополето и бавно, и търпеливо да нарежда мозайката.

9 ИСТИНИ ЗА АУРАТА, МАТЕРИАЛНО ПОДКРЕПЕНИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА НАУКАТА БИОФИЗИКА

Общественото мнение като че ли все още търси в енергийния модел на човека нещо мистично, а журналистите - нещо сензационно. Във века на компютрите и космическите полети биофизиката напредна изключително много в изследването на човешката аура като неотделима част от нашето тяло и его.

От друга страна книжният пазар е залят с наръчници, обещаващи духовно развитие със съмнително, недостатъчно и дори неверно съдържание. В други случаи книгите са предназначени за специалисти и са на неразбираем език за масовата аудитория.

В резултат се формират неверни, мистични и отрицателни представи за биополето като наша същност.
Това също поражда тревожната тенденция към загърбване на традиционните наши източноправославни духовни ценности.

Езотеричните школи - Тантра йога, Кундалини, Цигун, Рейки, цветотерапия, акупунктура и др. имат теоретични основи за строежа на човешкото тяло, еднакви в цял свят от хилядолетия!

Наред с това обаче не бива да забравяме за наследството на българските лечители като например св. безсребърници Козма и Дамян, св. Иван Рилски...

Днес биофизиката може да изследва отделни части от структурата на биополето и бавно, и търпеливо да нарежда мозайката.

КОИ СА НАЙ-ЧЕСТО СРЕЩАНИТЕ ПРЕДСТАВИ?

1. БИОПОЛЕТО Е ИЗМИСЛИЦА ИЛИ В НАЙ-ДОБРИЯ СЛУЧАЙ НЕЩО НЕМАТЕРИАЛНО
Изследванията на учените още от 19-ти век са показали, че се касае за газов флуид с качества на слаб диелектрик и електромагнитни свойства. Неслучайно той е наречен от Виктор Инюшин биоплазма - петото агрегатно състояние на материята.

2. БИОПОЛЕТО Е САМО ЕДНО ИЗЛЪЧВАНЕ.

Всъщност то се състои от йонизирани частици с размери около 60 нанометра, които циркулират в нечетните слоеве на аурата - общо 7 слоя.

3. БИОПОЛЕТО Е ОТДЕЛЕНО ОТ ТЯЛОТО.

Нашата аура е в неразривна връзка с организма. Тези 7 слоя са всъщност един в друг като матрьошки и всеки слой контактува със жизнените системи на човека.

4. БИОПОЛЕТО Е ИЗВЪН ЧОВЕКА.

То е йонизиран флуид, който прониква и циркулира по акупунктурната система, като захранва с енергия всички органи. Това е известен факт от акупунктурата. В дълбочина тези йонни потоци са регистрирани и в кръвоносните съдове от френския микробиолог Густаво Наесен и наречени соматиди. Той създава микроскоп с разделителна способност под 150 нанометра и ги вижда като светещи и движещи се обекти.

По-късно установява ролята им в клетъчното делене. Руският учен Виктор Инюшин установява складирането на тяхната енергия в митохондриите - "акумулаторите" на клетката, и повторното образуване на нови такива йони, които отново се връщат в биоенергийната система.

5. БИОПОЛЕТО Е ФЕНОМЕН НА ИЗБРАНИ.

Всеки човек има биоплазматично тяло. То има неговата собствена характеристика като пръстови отпечатъци - заболявания, черти на личността и степен на духовно развитие. Всяка жива материя - от клетката до слона има аура, без която не може да съществува.

6. СЪЩЕСТВУВА "СИЛНО" И "СЛАБО" БИОПОЛЕ.

Това е относително. В състояние на здраве човешката аура има достатъчни качества, за да поддържа енергийното равновесие. При заболяване настъпват промени в циркулацията на енергийния флуид и биополето "отслабва".

Острият и хроничен стрес обаче също така може да навреди на енергийната система на човека далеч преди сериозно заболяване.

За биоенерголечителят пък важи това, че може също да се разболее или след няколко сеанса да няма достатъчно енергия в своята аура.

7. ИМА СЕНЗИТИВИ И "НОРМАЛНИ" ХОРА.

Голяма част от книжния ни пазар е залята от книги с рецепти за духовно усъвършенстване, които да развият и засилят човешката аура. Наред с това има курсове, които обещават този успех за 1-2 седмици, което не е реално.

Установено е, че чакрите на биополето излъчват и приемат енергия в честотите от 300 до 2000 нанометра. Те могат да се оприличат на камбанки, които резонират на определена честота. Тази честота зависи както от степента на духовно развитие на човека, така и от здравословното му състояние.

Сензитивите имат по-висока честота на резониране, което е доказано от опитите на Валори Хънт.
Рязка граница между сензитив и "нормален" човек няма.

"Отварянето" на чакрите за по-високите честоти на възприемане не винаги е в определен ред и е различно за всеки човек.Това значи, че чакрите у една личност могат да имат различна степен на зрялост.

Различни са и вътрешните и външни проблеми, които трябва да разреши. Развитието на човешкото биополе, неговото подобряване и оздравяване е дълъг процес, траещ години и дори цял живот. В най-голяма степен това зависи от личността, от нейните морални принципи и поведение. Това неотменимо условие го намираме във всички езотерични школи и религиозни системи по цял свят.

8. БИОПОЛЕТО Е ПРЕДИМНО ДУХОВЕН ФЕНОМЕН.

Наред с гръбначно-мозъчните нервни сплитове по протежението на гръбначния стълб, чакрите също командуват определени области /сегменти/ от гръбначния стълб и съответните на това органи. Този контрол е по принцип автоматичен, не е волеви.

Това обаче не означава, че аурата ни няма нищо общо с нашата личност и съзнание. От качествата на личността най-често зависи баланса между двойките чакри на всяко едно ниво, блокажите и дори противоречията между тези енергийни центрове.

Влиянието на личността върху структурата на биополето е най-добре описана в книгата на Барбара Ан Бренън "Ръце от светлина". Този раздел се нарича психодинамика на чакрите и като психотерапевтична дисциплина е развит от Ева Пиеракос. Конфликтите в човешката личност са най-честа причина за психосоматичните заболявания.

В друг аспект се счита, че ако първите 3 слоя на аурата са по-тясно свързани с тялото, външните 4 слоя са свързани с духовните качества.

9. УЧЕНИЕТО ЗА БИОПОЛЕТО Е ЕРЕС.

Подробно описания от Барбара Ан Бренън, Женевиев Полсън, Хироши Мотояма, Пенелопе Куест и др. модел на човешкото биополе е един и същ. В зависимост от религиозните и философски разбирания, в различните части на света в него се влага най-различно духовно съдържание, според традициите на народите.

Така например съвсем естествено е в йога традицията най-ниската чакра да се свързва с образа на слона като символ на стабилност, а половата чакра се оприличава на полумесец, тъй като несъмнено е свързана с лунните цикли. В сърдечната чакра пък е вложен красивия образ на мъж и жена, седнали един срещу друг - символ на семейството и любовта.

Биофизичният модел на човешката аура не игнорира и не обижда нито едно религиозно вярване. Той не дава име на енергията, която навлиза в човека.

Единственото, което казва е, че тя в голямата си част се намира в честотите на светлинния спектър.

"Вътре... се намира Читрини, светеща с блясъка на Ом. Тя е фина като нишката на паяка и пронизва всички лотоси /чакри/... Читрини, красива като светкавица и фина като жилките на лотоса сияе в умовете на мъдреците."

Из Шат-чакра-нирупана,стих 2 и 3, 1577 г.

(50) Исус каза, "Ако ви попитат: Откъде идвате?, кажете им: Ние идем от светлината, мястото където светлината в собствената си хармония произлиза и намира покой.

Тя се установява и проявява с този образ. И ако ви кажат: Кои сте?, кажете: Ние сме нейни синове, и сме избрани от живия Отец. Ако ви запитат: Какъв е знака на вашия Отец върху ви?, кажете им: Той е движението и покоя."

 

Автор д-р Костадин Боянов

Из Евангелието на Тома - открито през 1945 г.
в Наг Хамади - Египет


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2021 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .