Банер
10599179_10203574076624485_4834538729582980488_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Липсващото звено в човешката еволюция може би е открито
Написано от Катерина Найденова   
Сряда, 12 Ноември 2008 19:32

969Международен екип от учени е открил в източната част на Етиопия фосили на 4.1 млн. години, които може да запълнят липсващото звено в човешката еволюция, предаде Ройтерс. Намерените зъби и части от челюсти принадлежат на примитивен вариант на австралопитека, известен като Australopitecus anamensis, маймуночовек, ходещ на два крака. Именно австралопитекът се смята за предшественик на модерния човек. Досега от този вид са идентифидирани седем отделни подвида, сред които Au. аnamensis е най-примитивен.

“Новото откритие запълва празното пространство между напълно развитите австралопитеци и по-ранните форми, които наричаме ардипитеци”, казва Тим Уайт, шеф на екипа от университета “Бъркли” в Калифорния. “Сега сме в състояние да кажем откъде са се появили австралопитеците преди около 4 млн. години.” Видът ардипитек, живял преди 5.7-4.4 млн. години, беше открит през 1992 г. от екип, воден отново от д-р Уайт, припомня в. “Ню Йорк таймс”.

Новите фосили са били открити в района на Среден Ауаш в пустинята Афар в Източна Етиопия и са били изследвани и анализирани от учени от САЩ, Япония, Франция и Етиопия. Зоната, разположена на около 200 км североизточно от столицата на Етиопия Адис Абеба, съхранява в най-пълен вид доказателства за човешката еволюция, посочват изследователите.

Останките на хоминид с малък мозък и големи зъби, който ходи на два крака, попадат точно в празнотата от около 1 млн. години между ранните ардипитеци и Australopitecus afarensis. Към последния вид спада прочутият скелет “Люси”, живяла преди 3.6-3.3 млн. години и открита през 1974 г. “Няма да е невярно, ако кажем, че някои видове ардипитеци са дали началото на австралопитеците”, посочва Уайт, писал за откритието в специализираното списание “Нейчър”.

Фосилите са от около осем хоминида и включват освен зъби и челюсти и бедрена кост, длани и стъпала. Находките същевременно разширяват ареала, обитаван от Au. аnamensis. Досега останки от този примат бяха намирани главно в Кения, но вече се откриват и в Етиопия. Според Уайт големите зъби на примата са му давали възможност на по-разнообразна храна, докато по-малките на предшестващия го вид са ограничавали менюто му.

Едновременно с останките от хоминида учените са намерили и фосили от стотици прасета, птици, гризачи, маймуни, както и хиени и големи котки, което дава представа за обкръжението, в което са живеели прачовеците. “Тук, в една единствена долина в Етиопия, са налице седиментни отлагания с дебелина около 1.5 км, в които има 12 пласта с фосили на хоминиди. Тези открития потвърждават, че изучаванвето на този район в Среден Ауаш е най-добрият прозорец към човешката еволюция”, заключава Уайт.

 

Дали наистина хората са се появили за пръв път в Африка? Двама археолози поставят под въпрос тази теория и развиват друга - че човечеството е възникнало в Азия. Робърт Динъл от университета в Шефилд, Англия, и Вил Рьобрукс от университета в Лайден, Холандия, обосновават идеите си върху откритията от последните десетина години и най-вече фосилите на 1.75 млн. години в Дманиси, Грузия, и тези на 18 000 години на индонезийския остров Флорес.

Учените твърдят, че няма археологически или фосилни доказателства за миграция на ранните хоминиди от Южна Африка към долината на р. Нил в ранния плейстоцен (преди 1.8 млн. - 11 500 години). Същевременно най-древният човек, открит в Азия е на 1.8 млн. години и останките му са намерени в днешна Индонезия. “Отритите останки в Кавказ, Китай и остров Ява на над 1.6 млн. години дават нова насока на човешката еволюция”, посочват Динъл и Рьобрукс. Тезите им обаче засега се приемат със скептицизъм от научната общност.

www.dnevnik.bg



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .