Банер
11034258_1632561560288668_1818958233398285330_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

УЖАСЯВАЩИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ
Написано от Маг Селена   
Сряда, 18 Юли 2007 00:00
Последиците са неизброими! Милиони хора в страни като Боливия, Перу и Индия, които използват водата от топенето на планинските ледници за напояване и пиене, са заплашени от суша. Юнското издание на National Geographic посвещава две истории на ужасяващите последствия от глобалното затопляне. В статията "Живот на ръба" фотографът Пол Никлин илюстрира крехкостта на арктическата екосистема, чийто ледници, ако климатът продължи да се затопля със сегашните си темпове, някой ден могат да изчезнат напълно, или най-малкото през летните месеци.

Повече от 10 години Никлин фотографира животинския свят над и под морската повърхност в канадската арктическа зона, а усещането му, че човечеството няма време за губене, се засилва с всяка изминала година.

Покачващите се температури топят морските ледове, а някои учени предричат, че животински видове, като например полярните мечки, са обречени да изчезнат преди края на века. Удивителните фотографии на Никлин са запечатали представители на дивия свят, като тюлени, птици, китове и полярни мечки, чиито живот зависи от леда и чието оцеляване е силно застрашено.

Този месец сп. National Geographic насочва вниманието на читателите и към група учени, инженери и глациолози, изучаващи огромния леден щит на Гренландия. Според тях топенето и смаляването на световните ледници и полярния лед, вследствие по-топлия климат, не е далечна заплаха, а нещо, което се случва сега. Светът губи ледниците си по-бързо, отколкото някой някога си е представял. Сезонът, в който се топят ледовете, става все по-дълъг - започва по-рано и свършва по-късно.

Последиците са неизброими! Милиони хора в страни като Боливия, Перу и Индия, които използват водата от топенето на планинските ледници за напояване и пиене, са заплашени от суша. Освен това, ако уязвимата ледена покривка в Гренландия и Антарктика се стопи, покачващите се океани ще наводнят стотици хиляди квадратни километра суша - голяма част от Флорида, Бангладеш и Холандия.

На 23 май се навършват 300 години от рождението на бележития ботаник Карл Линей. Приживе Линей вярвал, че човечеството трябва да открие, наименува, изброи, разбере и оцени всяко живо същество на този свят. За тази цел той създал система за научна класификация на организмите, която се използва и до днес.

Считан за "информационен архитект", Карл Линей е основоположник на биномната система за класифициране на организмите, дава названието Homo sapiens (и по този начин, твърде дръзко за времето си, ни поставя в една група бозайници с маймуните и човекоподобните примати) и създава оригинална система за класификация на растенията, базирана на мъжките и женските органи на цветята.

Друга водеща тема в списанието са процъфтяващите китайски градове. В Китай се вихри предприемаческа лудост, а промишлените предприятия и градовете в страната никнат като гъби. През последните 30 години китайската икономика има среден годишен ръст от 10%; 140 млн. земеделци са напуснали домовете си, за да се присъединят към работната ръка в градовете. През следващите 5 години градският пазар на труда очаква още 45 млн. китайци. Провинция Джъдзян, разположена на югоизточното крайбрежие на Китай, е най-яркият пример за това икономическо чудо.

Населението е бедно, селско и до голяма степен неграмотно, но е успяло да създаде най-динамичния промишлен център в света и има най-високи доходи на глава от населението в сравнение с всички други провинции в Китай, с изключение на Шанхай и Пекин. От различни градове в Джъдзян идват 30% от чорапите в света и 40% от вратовръзките, както и 350 млн. чадъра годишно.

В рамките на една година авторът Питър Хеслър на няколко пъти посещава Лишуей, някога последната изостанала периферия на Джъдзян заради отдалеченото си местоположение и трудния терен, която днес главоломно се развива. За периода 2000-2005 г. населението на града е нараснало от 160 000 на 250 000 души, а местното правителство е инвестирало 8,8 млн. щатски долара в инфраструктура.

В юнския брой е включена и статия, която ни разказва за свещената земя - последен дом за хиляди американски войници. В Националното гробище Арлингтън са погребани над 300 000 американци - от редници до президенти, но площта му вече е на изчерпване. Тук се извършват близо 30 погребения всеки ден.


Националното гробище Арлингтън, получило статут на национална светиня след погребението на президента Джон Ф. Кенеди през 1963 г., сега привлича над 4,5 млн. посетители годишно, дошли да се разходят из тази свещена земя на морал и жертвоготовност, дълг и преданост.

За съжаление, въпреки предприетите промени - намаляване размера на гробовете, ограничаване на броя на хората, които имат право да бъдат погребани на територията на гробището, и добавянето на допълнителна земя - при сегашните темпове на запълване Арлингтън ще достигне максималния си капацитет около 2060 г.

Издател на National Geographic България е Санома Блясък България АД. Компанията издава още списание №1 в света на модата ELLE, женската библия COSMOPOLITAN, най-продаваните списания у нас "Блясък" и "Журнал за жената", "Кулинарен журнал", луксозното lifestyle издание "Максимум", както и светското списание Story, сп. "Моето дете" и сп. "Тя".


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .