Банер
post-1361681-1292427983.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

СЪЗНАНИЕТО НА СВЕТА
Написано от Маг Селена   
Сряда, 02 Май 2007 00:00
Наистина ли се управлява от силата на спящата несъзнателна мисъл? В Принстън д-р Роджър Нелсън също смята, че е възможно интуицията да е ключът към разкриването на тази загадъчна страна на човешкия разум.

Преди 15 години той започнал да се интересува дали колективните човешки емоции, изпитани в група, могат да влияят върху данните от генератори на случайни събития.

"Заехме се сериозно с тези експерименти, които наричахме полеви генератори на случайни събития - полеви ГСС експерименти. Отивахме на събирания, концерти и на опера. Търсехме места, в които можем да открием свързаност и преживяване като в група. Там ГСС-тата даваха отклонения от нормалния си режим на работа, или от очаквания такъв. Иначе казано, полевите ГСС отчитаха груповото съзнание. Дали машините наистина отчитат човешките емоции? Това, което търсим в тези полеви експерименти, са общите възприятия на груповото съзнание. Опитваме се да открием резонанс, истинския резонанс сред хората, като смятаме, че той би могъл да повлияе и на нашите машини. След много подобни експерименти ни хрумна друга възможност. Какво ще стане, ако вземем данните от две събития. Какво ще стане, ако изследваме нещо, случващо се по телевизията, като Оскарите, или процесът срещу О. Дж. Симпсън. Да вземем данни от събитие, случващо се в Европа, да вземем данни от друго, случващо се в САЩ, и да ги обединим."

През 1997 г. едно трагично събитие осигурило на Нелсън идеалната възможност да провери тази идея. На 31-ви август в тунел под Сена в Париж уелската принцеса Даяна загива при катастрофа. Ненадейната й трагична смърт разтърсва света. Даяна бе загинала.

"Това беше събитие, следено от наистина голям брой хора. Систематизирах техните групови данни, събрани в деня на погребението. Имахме 12 или 14 генератора на случайни събития в Европа и САЩ. Събрахме всички тези данни заедно и въздействието се оказа голямо."

Принцеса ДианаВ резултат от смъртта на Даяна скръбта на обществото достига невиждани нива. Дали тези дълбоки емоционални реакции са били достатъчно силни, за да окажат въздействие върху физичната материя? За Нелсън това проучване върху колективното съзнание открива напълно нови възможности в неговите изследвания. Скоро след инцидента с Даяна доведохме физиолог, който да отговаря за мозъчните вълни и парапсихолог, който да отговаря за измерването на мисълта.

"Събрахме ги заедно. Дийн Рийн и Дик Пирмън разбраха за какво става въпрос, за възможностите и Дийн каза: "Защо не направим електроенцефалограма на света?" Имаше предвид нещо подобно на електродите, които свързват към главата. По същия начин ще сложим ГСС по цялата планета, сякаш тя е гигантски мозък. Така и направихме."

Резултатът бил проектът за колективното съзнание с генератори на случайни събития, разположени на 75 различни места по земното кълбо. Роджър Нелсън анализира данните от 8 години. И се убедил, че човешкият отклик на водещите световните събития се регистрира от неговите машини. 1999 г. На Балканите се води война. През февруари НАТО започва бомбардировки над Югославия. Както през 11-ти септември, генераторите на случайни събития по света синхронизират данните си в отговор на тези критични събития.

Това са данните 3 часа преди бомбардировките. Нивата са в рамките на нормалното и нищо интересно не се случва. Точно в момента, в който започват бомбардировките, се забелязва огромна промяна в начина, по който изглеждат данните.
Откакто е създаден проектът, Нелсън е класифицирал 149 редовни събития, всяко от които според него е свързано с колективния емоционален отклик към световните събития. Доказват ли резултатите от 11-ти септември, че психокинезата наистина съществува?


Физикът Джеймс Потисууд все още не е убеден. Има стотици експерименти, проведени в отлично контролирани условия, показващи някакво влияние, но тъй като са провеждани толкова много пъти, когато обедините данните от тях, се получава много недостоверен резултат, който е много вероятно да е случаен.

"Дали смятам, че има доказателства за съществуването на психокинезата? Според мен, по-скоро не. Проблемът при проучването на психокинезата с ГСС се състои в това, че въздействието е твърде нищожно. Необходим е огромен брой опити в продължение на стотици часове, за да се получат достатъчно данни и да може се установи дали други външни фактори не оказват влияние. Психокинеза буквално означава местя нещо с помощта на мисълта си. Това едва ли е най-важното."

Все пак, ако прегледаме данните, ще установим, че има зависимост, и то доста интересна. Случва се значително световно събитие - и данните се променят драстично. Защо и как става това все още не знаем. Засега експериментите на Нелсън само измерват въздействията от събитията. Може би също така показват, че ефектът от обединяването на много съзнания е достатъчно силен, за да може да бъде измерен. Много учени остават скептични. Но ако това се докаже, основните закони на познатата ни вселена ще бъдат разбити на пух и прах.

Дали тази сила може да се използва, за да контролира събитията, преди да са се случили? Не само да реагира на тях, но и да решава бъдещето. Това води до някои опасения. Истината е, че ако можем да направим света по-добър чрез своите психични способности, също така бихме могли и да причиним вреди. Изводът от всичко това е, че може би трябва да поработим върху своя самоконтрол.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .