Банер
ВЕЛЕС.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ПСИХОТРОННАТА (ПСИХОТРОПНА ВОЙНА) КОНТРОЛ НАД МОЗЪКА
Написано от Стоян Захариев   
Сряда, 06 Юни 2007 00:00
Актуални са призивите на всички учени в света, особено психолози и психиатри, да се внимава пред цветния телевизор и пред компютъра.

В началото на 1950 г. френски изследователи установяват, че при дразнене с външен дразнител, с честота на колебанието около 6 херца (това е трептението за единица време), у хората настъпват умора и безпокойство. При продължително въздействие - усещане на необясним страх и ужас. При честота на колебанието 7 херца е възможна пълна парализа на нервната система и дори спиране на сърцето. Тези неща не са новост. В книгата на Харнър „Пътят на шамана" е описана инструкция за изпълнение на старинен африкански магически ритуал. За влизане в така наречения тунел е необходимо по време на целия обред да се бие барабан или дайре със 120 удара в минута. Това са 2 херца. Със същия ефект може да се използва и запис. След няколко минути се вижда тунел от черни и бели колчета и започва движение по него. Много скоро редуването на колците се подчинява на ритъма на ударите.
Рокът и джазът имат африкански корен и ритъмът, в който протичат, е заимстван от древната шаманска практика. Ритъм, кратен на удар и половина за секунда, предизвиква екстаз при по-продължително звучене. При два удара в секунда слушателят изпада в транс, близък до наркоза. Съвременните компютърни технологии позволяват във всяка програма да се въведат специални ефекти, които излъчват инфразвуци с различна честота, неуловими от човешкото ухо. Те могат да помогнат за отпускане, за заспиване, да се осъществи информация и да внушат отвращение към някои неща, да направят хората агресивни или пасивни за известно време.
През 1986 г. японци пускат на пазара аудиокасети с музика, насложена върху нечуваем текст. Още преди 1982 г. големите американски супермаркети пускат касети с нечуваем запис: „Не кради". Ефектът е смайващ - кражбите спадат наполовина. Така наречените „тихи" касети получават разпространение и при изучаването на чужди езици, на много текстове и т.н. Знае се обаче, че само шест месеца след началото на такова обучение повече от половината слушатели попадат в неприятни или фатални ситуации - скачат от прозорци, попадат под релси, изпадат в депресии, правят необясними автомобилни катастрофи или опити за самоубийство. И всъщност това обучение се забранява.
Да се върнем още малко назад. През 50-те години и американски, и руски учени правят опити с така наречения инфразвук. Оказва се, че определена честота и определена модулация могат да създадат много проблеми на групата хора, срещу които са насочени. Това явление по-късно се нарича психотронна или психотропна война. Разбира се, в тайните лаборатории на различни страни тези методи се усъвършенстват много сериозно.
Напоследък се говори за понятието „контрол над мозъка".
В началото на 60-те години на XX век специалистите по кинематография завъртяват кинолентата с 25 кадъра в секунда. Двадесет и петият кадър няма нищо общо с филма. В него вложили произволен рекламен текст. Никой в салона не забелязал нищо, макар че зрителите, без да подозират, го възприели. Един такъв опит съдържа реклама за минерална вода, при това не текстова. На фона на пустинен пейзаж пред измъчен от жажда човек се появила бутилка с вода. След свършването на филма по-вече от 87% от зрителите се втурнали и купили бутилирана вода именно от тази марка. И невидимите реклами по филмите буквално заваляват по всички киносалони. Скритите сюжети се появяват почти по цяла Европа и Америка. Влизат направо в подсъзнанието на зрителите и са много ефективни, но статистиката показва нещо много проблемно - 65-70% от зрителите на тези скрити реклами всъщност се чувстват зле, някои от тях се самоубиват, попадат в необясними, фатални ситуации, макар че специалистите нямат достатъчно време да докажат това.
През 1982 г. специална комисия към ООН обявява тази реклама за неморална и я забранява. И ненапразно, защото не толкова отдавна японците предупредиха, че деца, които системно гледат анимационни филми с бързо сменящи се ярки цветови петна, изненадващо започват да правят епилептични припадъци.
Преди 7 или 8 години японската телевизия излъчи един анимационен филм, който имаше специално съдържание и много цветове. Дори по време на филма, някъде към 15-ата минута японската телевизия и агенции съобщиха, че много японци са получили епилептични гърчове. Нещата стават много опасни.
Тихите сигнали проникват в подкоровите зони на главния мозък и оттам постъпват в различните системи на организма. В митологията на всички народи има разкази за изразен звуков транс. Знаем, че музиката е нещо много мощно, че тя е супер вибрация и стига до всички части на Вселената, В гръцката митология е песента на сирените. В славянската е Соловей разбойник. В тракийските - Орфей, Нимфите в немската, вълшебната флейта в скандинавските, песента на Снежната царица. И до днес нито един магически обред не минава без барабани или дайре или без определен вид ритъм или музика, Това е дълбоко във фолклора и при провеждането на редица ритуали, паради, показни наказания, траурни церемонии ритъмът и музиката са задължителни.
Желанието за танц под звуците на харесвана музика е действието на звука върху психиката, Анализът на повечето от съвременните шлагери показва, че техният ритъм е с честота 2 херца. Точно в този диапазон се предизвикват спонтанните ритъмни движения, желанията за танци. Всяко от нашите пет сетива може да се окаже подходящият канал към мозъка на човека. Добре са известни процесите, които управляват различните части на мозъка. На това познание се базира и древното китайско наказание. С помощта на капки вода, които падат на върха на главата, осъденият се докарва до безумие.
Медитацията под или около водопад, напротив, води до състояние на просветление, на красота, на приятни изживявания. Много хора не могат да понасят звука от стърженето на метал или стъкло, дори кожата им настръхва и променят цвета на лицето си. При някои раздразнението стига до тежки невротични кризи.
Ароматите, миризмите също предизвикват различни мозъчни реакции, които ангажират организма. Мозъкът на човека не е затруднен с оцеляването. Той е загубил голяма част от способността ся да различава звуци, да вижда и да разчита следи, да усеща промените във времето и ароматите. За сметка на това се получават нови способности - да се разчитат текстове, да се сътворяват знания, да се прониква в понятия, величини и знаци.
Преди 10 години четох интересна публикация за влиянието на инфразвука върху цели армии, Една голяма страна прави опит със 100-хилядна армия на брега на морето. На воините, които са под въздействие на инфразвук, им се внушава да нападнат близкия до тях човек. Настъпва страхотен ужас. Ако експериментът не е спрян бързо - до втората, третата минута, поне половината от войниците биха били унищожени.
Явлението „контрол над мозъка" или промиването на мозъци, така нареченото „брейн уошин” вече е с много по-съвършени средства. Ако помните „Теорията на конспирацията" с Мел Гибсън, там един шофьор на такси се бореше с усещането си, че нещо в живота му не е наред, докато се изясни, че се е случило точно това - промиване на мозъка с помощта на наркотично вещество, под въздействието на което го подлагат на хипнотични сеанси. И това не е фантазия. Психологът Лири се е занимавал точно с това - подлагал на хипноза хора, докато са под въздействието на наркотични фармацевтични препарати. Изходът от експеримента е плачевен - обработваните се превръщат в наркомани и мъчително загубват самоличността си или се нуждаят от продължително лечение. С други думи, този експеримент е прекъснат навреме, защото се оказва вреден дори и за военните и осъден от цялата научна общност.
Актуални са призивите на всички учени в света, особено психолози и психиатри, да се внимава пред цветния телевизор и пред компютъра. Трябва да пазим особено децата. Има понятия, които сега се наричат телемания и компютърмания. Трептението на различните линии въздейства директно върху човешкия мозък с все още неизвестен ефект. Трябва да се поддържа необходимата хигиена при работа с компютър, особено с влизането в Интернет. Освен почивките трябва да се научим и да работим внимателно. Това е начин да пречистим мозъка си от излишна или направо вредна информация. Колкото може по-кратко трябва да се поддаваме и на рап, метъл и попфолк, защото определени честоти на тази музика, която наричат понякога дяволска музика, могат да отприщят у хората неизвестни, невинаги желани страсти. Човек не може да управлява разумно нито постиженията си, нито психоенергията си.
Сериозно се говори, че със специални системи на инфразвук и други психотропни въздействия е опитан контрол върху много страни в света, включително и срещу България. Разбира се, не с кой знае какъв ефект. Споменавам тези неща, защото човешкият мозък е много деликатна структура. Ние всички трябва да се стремим да правим добро, да лекуваме болестите на хората, да не създаваме нови болести, да не водим войни и, разбира се, психотронната (психотропна) война, която може да бъде безкрайно опасна.

От книгата на д-р Иван Витков "От душата към Тялото"



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .