Банер
МАТЕРЬ СВА..jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

NASA планира изграждането на постоянна база на Луната
Написано от Маг Селена   
Петък, 13 Юли 2007 00:00
Националната аерокосмическа агенция на САЩ (NASA) обяви плановете си за строителство на повърхността на Луната NASA планира изграждането на постоянна база на Луната до 2024

Лунната станция ще бъде строена от екипи от по 4 астронавти след 2020 г., за участие са поканени Русия, ЕС и Япония

Националната аерокосмическа агенция на САЩ (NASA) обяви плановете си за строителство на повърхността на Луната на постоянна международна станция, която ще бъде използвана като преден пост за организирането на пилотируем полет до Марс и последваща човешка експедиция до Червената планета, съобщава CNN. Предполага се, че базата ще бъде напълно изградена на Северния или Южния полюс на Луната 4 години след като американските астронавти за втори път в историята стъпят на повърхността й през 2020 г.

Въпреки че точното място за изграждането на постоянната лунна база все още не е уточнено, специалистите от NASA отдават предпочитанията си на един от 2-та предварително проучени и избрани от тях участъци около Южния полюс на спътника. Южният полюс е по-добре осветен от Слънцето, което значително ще улесни осигуряването на необходимата за функционирането на базата електроенергия. Освен това, близо до повърхността на подбраните участъци са открити залежи на полезни изкопаеми, в т. ч. и пластове лед, които могат да осигурят и необходимата за станцията вода.

Експедицията за строежа на станцията, според плановете на NASA, ще бъде откарана на лунна орбита от пилотируемият космически кораб “Орион” (Orion), който се разработва в момента. Кацането на повърхността ще бъде осъществено с принципно нов космически апарат, способен да се приземи във всяка точка на лунната повърхност и да се придвижва свободно по нея. Той ще служи и за жилище на членовете на експедицията, до окончателното завършване на постоянната база.

Първите изпитания на кораба “Орион” са планирани за 2009 г. Ако те преминат успешно, след 5 години NASA ще изпрати първият пилотируем кораб на лунна орбита, без астронавтите да слизат на повърхността на спътника. Ако и този пробен етап завърши без усложнения, през 2020 г. на Луната ще стъпи първата 4-членна работна експедиция, която ще започне изграждането на жилищно-изследователския комплекс.

Скот Хоровиц (Scott Horowitz), зам.-директор на NASA в областта на космическите проучвания, посочва, че екипите от по 4 астронавти първоначално ще изпълняват 1-седмични мисии на Луната, уточнява The International Herald Tribune. След доставянето на повече оборудване и екипировка на лунната повърхност, хората постепенно ще увеличат присъствието си до 180 дни годишно, за да се превърне то в постоянно през 2024 г. Към 2027 г., ще започнат и първите далечни изследователски експедиции на повърхността, които ще бъдат осъществявани с помощта на специализирани херметични превозни средства.

NASA не уточнява очакваната стойност на програмата за усвояването на лунната повърхност, но на пресконференцията в Космическия център “Джонсън” в Хюстън, зам-директорът на Агенцията, Шана Дейл (Shana Dale) обяви, че програмата е разработена на базата на очакванията, че NASA ще продължи да работи с фиксиран годишен бюджет около $ 17 млрд.

Агенцията планира лунната база да се превърне в международен проект и в далечна перспектива да започне да посреща не само научни експедиции, но и космически туристи. Според ръководството на NASA, предложение да участват в изграждането на лунната база вече са получили настоящите партньори на САЩ по проекта за Международната космическа станция – Русия, Европейския съюз и Япония. Както посочва Дейл, привличането към проекта на най-младата, но амбициозна космическа държава, Китай, която по-рано обяви плановете си за изпращането на собствена експедиция на Луната, “засега не влиза в плановете на NASA”.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .