Банер
IMG_2415_gotowa_obr_.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

НОВ ТИП ЕЛЕКТРОННИ ВЪЛНИ
Написано от Маг Селена   
Петък, 13 Юли 2007 00:00
Предположения за съществуването на повърхностни акустични плазмони са изказани отдавна, но никой до сега не е успял да ги открие. Доказаха, че съществува нов тип електронни вълни

Учените ги сравняват с вълните, които възникват на повърхността на водата когато в нея се хвърли камък.

Американски учени то Ню Хемпширския университет (University of New Hampshire) доказаха съществуването на нов тип електронни вълни върху метални повърхности т.нар. повърхностни акустични плазмони, съобщи Science Daily.

Изследването е ръководено от Богдан Диаконеску (Bogdan Diaconescu) и Карстен Пол (Karsten Pohl). Диаконеску сравнява повърхностните акустични плазмони с вълните, които възникват на повърхността на водата, ако в нея се хвърли тежък предмет. Според него, аналогични вълни съществуват при определени условия и на повърхността на металите.

По време на своята работа групата на Диаконеску и Пол използва свръхточна електронна пушка, която обстрелва с бавни електрони специално приготвени образци от берилий. Изследователите успяват да установят, че някои от отразените електрони след взаимодействие с берилия губът енергия, еквивалентна на тази необходима за възбуждане на повърхностни акустични плазмони.

Предположения за съществуването на повърхностни акустични плазмони са изказани отдавна, но никой до сега не е успял да ги открие. Освен това, преди около година друга група изследователи стигна до извода, че такива вълни не съществуват. Пол смята, че вероятната причина за провала на експериментите по откриването им е недостатъчната точност на изследванията.

Не е изключено в бъдеще резултатите от работата на американските учени да намерят приложение в най-различни области. Например, повърхностните акустични плазмони се разглеждат като средство за предаване на сигнали по канали с ширина няколко нанометра. Освен това те могат да се използват за създаване на свръхпроводници от нов тип.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .