Банер
ЦАРЕВНА ЛЕБЕДЬ.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Древен Египет е имал модерна медицина
Написано от Kora   
Четвъртък, 18 Януари 2007 00:00

Неотдавна до огромния храмов комплекс Абу-Симбел в Южен Египет британските учени случайно се натъкват на малко погребение с 3 изсушени тела на около 4500 години. В черепите на мумиите има имплантирани големи златни пластини, които били поставени приживе. Това било поредното доказателство за развитието на древноегипетската медицина, за която специалистите твърдят, че 2500 г. пр. н. е. е владяла сложни мозъчни операции. Професорът в тази област Абдул-Вахид ал-Масри споделя: - Още през 1862 г. египтологът Едуин Смит купил в Луксоре части от древен папирус, съдържащ подробни медицински рецепти…с 5000 възраст! Сега е трудно да го повярваме, но още през 3000 г. пр. н. е. египетските лекари са умеели не само да отварят череп, за да извадят тумор, но и правели други хирургически операции: изрязване на апендикс, ампутиране на ръка и заменянето й с протеза. Следи от подобна хирургична намеса има при много мумии. Може би такива операции са правени и по-рано, но активно медицината в Древен Египет започва да се развива при висшия жрец на бога Ра - Имхотеп. През 2630 г. пр. н. е., заел поста на главен министър, Имхотеп съобщил, че “боговете му открили изкуството да се лекуват хората”, и основал школа за лекари, в която приемали както мъже, така и жени. Първите операции по отваряне на череп жрецът правил лично като упойвал пациентите първоначално въвеждайки ги в транс чрез четене на молитви, а след това с напитка от различни много силни наркотични растения. Използвали злато, защото то има антисептични свойства.

Сътрудникът на Египетския музей в Кайро Ибрахим Хусейни разказва: До днес нямаме данни някой да е умрял по време на тези операции. В Древен Египет са живяли без аспирин, кардиограми, рентген. Главоболието премахвали с горещи вани с отвара от цветя и масаж, отклоненията в сърцебиеенето се определяли от слепи девойки с извънредно остър слух. А като рентген използвали хора, свирещи на музикални инструменти, чиито чувствителни пръсти опипвали мястото на счупването и диагностицирали последствията.

Суровата риба разкъсва сърцето

След смъртта на Имхотеп (2611 г. пр. н. е.) фараонът Снеферу заповядал на медиците да направят всичко възможно, за да удължат живота на хората. Рецептите за дълголетие, сравнени със съвременните методи, били доста странни. Древните лекари препоръчвали за тази цел всеки ден сутрин, обед и вечер да се измива тялото, както и редовно да се премахват всички косми по него (особено под мишниците), оставяйки ги само на главата, за да се попречи на микробите да проникват в организма. Забранено било мазното свинско и особено суровата риба – “от нея всички вътрешни органи повишават температурата си и горкото сърце се разкъсва”.

- Разбирам, че днес тези рецепти ще ви се сторят смешни и примитивни - коментира професор Абдул Вахид ал-Масри. – Но наистина в резултат на тези прости процедури хората започнали да живеят по-дълго. Това е потвърдено и от научните данни. Например, фараон Пепи II, който се къпел три пъти на ден дори тогава, когато бил много изстинал, управлявал цели 94 години! Но се е придържал и към особена диета: ядял месо само веднаж в месеца и то само млада кокошка.

Хипнотично измамване на демоните на болестите

В края на царуването си (2184 г. пр. н. е.) този фараон събрал при себе си много лекари с различни специалности. “Облекчаването на стомаха ставало със смес от краве мляко, зърно и мед. Профилактиката на рака на гърдата - с носене на масивни златни украшения „златото убива туморите още преди зараждането им. Най-богати били древните офтальмолози и зъболекари. Рецептата за очна инфекция гласяла: вземете половинки от човешки мозък, смесете една част с мед, поставете върху окото сутрин, другата част изсушете, счукайте, поставете върху окото вечер”.

Широко се използвал суровият чесън, популярното до днес средство срещу простуда чесън с мед е измислени именно в Древен Египет: смятало се е, че демонът на простудата се бои от чесъна и изчезва при появата му. А проктолозите, занимаващи се с дебелото черво, били наречени пастири на ануса.

Върхът на древната медицина бил постигнат по време на фараоните от ХІХ-та династия (1295–1186 г. пр. н. е.). В Европа по това време още не бил създаден Рим, но египтяните вече имали медицински застраховки и дори болнични листове. Лекарите единодушно смятали, че болестите били причинявани от демоните на болестите, които прогонвали с помощта на заклинания и амулети.

Защо изчезват древните знания?

Египет по онова време се е смятал за медицински център на древния свят. Когато синът на персийския цар Кир ІІ се разболява, той помолил бързо да му бъде изпратен египетски лекар, но фараонът отказал поради опънатите отношения между двете държави. Синът, бъдещият цар Камбиз II, не забравил обидата и през 525 г. пр. н. е., когато войските му превзели египетската столица Мемфис, заповядал да изколят всички лекари и да изгорят болниците. След това от създавалата се хилядолетия медицина за един ден практически нищо не останало. За нея научихме едва през ХХ век от пет запазили се по чудо свитъка.

Ако жестокият завоевател не бе унищожил постиженията й, може би още през XII век човечеството би победило чумата, през XV век би открило антибиотиците, а преди 300 години – трансплантацията на стволовите клетки. А днес – тайните на безсмъртието.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .