Банер
ОЧАКВАНЕ - ОЛГА И СИНЪТ Й.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ЧЕТЕНЕТО НА МИСЛИ Е ВЕЧЕ НАУЧЕН ФАКТ
Написано от Ивайло Иванов-IYI   
Петък, 16 Февруари 2007 00:00
С помощта на скенери с висока разрешителна способност учени са създали рентгенограми, които после са се преобразували в смислена информация, обяснява Zdrave.bg

"Изображение: iStockphotoРазработена е нова технология, която позволява да се "сканира" мозъка на човека и по този начин да се определят неговите намерения. Това е първият подобен успех в тази област и сега възниква въпросът за етичната страна на процеса.

Постижението е на международна група изследователи от немския институт "Макс Планк", британските университети "Оксфорд" и "Юнивърсити колидж" и японски специалисти.

С помощта на скенери с висока разрешителна способност те са създали рентгенограми, които после са се преобразували в смислена информация.

Изследването се основава на последните разработки в областта на невробиологията, свързани с детекторите на лъжата.

Благодарение на сканирането ние можем да разберем информация, която е невъзможно да се получи по друг начин, заявява ръководителят на изследователския проект Джон-Дилан Хайнс от института "Макс Планк" пред Би Би Си.

Ако учените действително съумеят да създадат механизъм, позволяващ да се четат мислите на човека, техните разработки като начало ще бъдат използвани при разпитите на заподозрени в различни престъпления.

Според британският вестник "Гардиън" напълно е възможно антиутопията, представена във фантастичния филм на Стивън Спилбърг "Особено мнение" (присъдата на човека се базира на данните, получени в резултат на сканирането на неговия мозък) да стане реалност.

"Необходима е дискусия за етичните аспекти на "сканирането на мозъка", за последствията, до които може да доведе по-нататъшното научно изследване в тази област. Трябва да бъдем готови за най-неочакваните резултати", заявява професор Хайнс.

От друга страна, разработените от невробиолозите технологии ще позволят да се подобри качеството на живот на инвалидите.

Възможността да се четат човешките мисли ще направи възможна например появата на протези и инвалидни столове, които ще се движат сами - техният собственик само трябва да си помисли как и накъде.

Според учените няма да е никакъв проблем и създаването на компютри, които да четат и дори да визуализират мислите.

"Ако искате да напишете писмо, благодарение на новите технологии процесът ще се опрости неимоверно. Трябва да си помислите за това и компютърът ще започне да чете вашите мисли и да ги печата", обяснява проф. Хайнс."


Koментар
Преди 10.XI.'89-та се казваше,че щом руснаците публикували нещо,значи поне от 20 г. го използват,но тайно.Сега излизат факти,от които излиза,че и отвъд Желязната завеса не е било по-различно.Просто медиите там по-добре промивали мозъците.
Нека се замислим!Щом се четат мисли,то няма пречка до следващата крачка-внушаване на мисли.Някои твърдят,че и двете отдавна се правят.
Можем да се отчаяме и да се примирим,ставайки част от стадото биороботи.Можем и да се опитаме да се подготвим.Със сигурност имаме вроденая защита,която само трябва да usetim,развием и управляваме.
Сигурен съм в това!Успех на всеки,който уважава себе си!
AUDAN


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2021 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .