Банер
10616142_10203031146567150_5063189959696038187_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Бирено изкушение
Написано от Румяна Алексиева   
Четвъртък, 15 Март 2007 00:00
Прекомерното пиене на бира удвоява опасността от подагра
Консумирането на алкохол и най-вече на бира, удвоява опасността от заболяване от подагра, болест характеризираща се с излишък на пикочна киселина в кръвта, показват данните на американско изследване, публикувани в медицинското списание "The Lancet".

Подаграта е една от най-древните човешки болести, и е основният причинител на артрит при мъжете. Болестта е известна и като "царска" болест. Навремето се смятало, че това е страдание на богатите, аристократите, големците, на хората, които живеят охолно. Обяснението е просто - всички болни от подагра са пълни, любители на прекомерното пийване и хапване. Подаграта се среща по-рядко при жените, като е възможно проявление единствено след менопаузата.

Връзката на болестта с консумацията на алкохол е известна от десетилетия, но новото изследване за първи път привежда доказателства и показва, че дори малко количество от определени видове спиртни напитки увеличава риска.

Най-голям е рискът от подагра при приемането на бира, след което се нареждат спиртните напитки. За сметка на това в изследването се казва, че умереното приемане на вино, е безопасно, но ако става въпрос за не повече от 2 чаши на ден.

В изследването проведено от изследователи от болницата Бригхам в американския щат Масачузетс и от специализирани екипи от Харвард са участвали 47 150 човека, наблюдавани в период от 12 години.

В крайна сметка след приключване на изследването от подагра са заболели 730 човека, или около 2%.

Установено е, че колкото повече алкохол се консумира, толкова повече се увеличава рискът от заболяване. Така например болестта има двойно повече шансове да се развие при мъжете които обичат чашката отколкото при въздържателите.

Най-тясно е установена връзката с бирата, чиято всекидневна консумация увеличава рискът от заболяване от подагра двойно. При спиртните напитки ежедневната консумация увеличава опасността 15%.

Според експерти днешните мъже не се притесняват от заболяване от подагра заради прекалено съвременните лекарства срещу болестта. Това обаче е опасно заблуждение – задължително е спазването на известен хранителен режим като превенция срещу неприятната болест.


В класическия пристъп на подагра болният чувства усилващи се остри болки в областта на ставата на палеца на крака. Палецът е зачервен, подут, много болезнен. И най-малкият допир до него носи остра болка, понякога дори предизвиква покачване на температурата.

Болката се дължи на натрупване на кристали от пикочна киселина в засегнатата става. Ако не се потърси лекарска помощ, пристъпът минава от само себе си за около седмица, но ставата на палеца може да остане чувствителна дълго време.

При подаграта рядко се засягат други стави. Въпреки че се проявява само при ставите, подаграта е болест на целия организъм. Най-сериозното усложнение е подагрозният бъбрек. Той се развива в резултат на повишеното количество пикочна киселина в кръвта и увеличеното отделяне на урати - вид камъни в бъбреците. Те предизвикват остри бъбречни колики.

Ако не се лекува, подаграта може да доведе до бъбречна недостатъчност и смърт.

При по-късните стадии на развитие на подагра се стига до отлагане на пикочна киселина в сухожилията и всички стави, които се наричат тофи. Подаграта става хронична. Нерядко тофите образуват подагрозни рани, които може да се инфектират.

За да не се стига до хроничност на болестта, още след първия пристъп на подагра болният трябва да забрави за алкохола и преяждането с месо и дреболии, т.е. да не провокира появата на нови пристъпи. Всеки пристъп води до допълнително разрушаване на ставата, на костта и хрущяла на палеца.

На болните се препоръчва да пият много течности, най-вече алкална минерална вода. Тя предпазва от потенциалната поява на бъбречна недостатъчност


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .