Банер
f81740c2d06a9738bd923e87b5ecaba5.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Ибога - Африканското "Дърво на Познанието" II
Написано от Ивайло Иванов-IYI   
Вторник, 29 Май 2007 00:00
Част 2 Чрез неподвижността,предизвикана от ибога,човек разбира какво е спокойствие.Всеки вярващ буитист смята,че ибога-това е велик подарък от джунглата,който е достъпен за всеки.Независимо от невероятните индивидуални видения,независимо от това колко свещени и дълбоки чувства възникват в групата вярващи,колко благоговейни,милосърдни и любящи същества изобилстват в обкръжаващия свят,той знае,че всичко е само пустота,нищо не съществува в реалността и това,което всички хора виждат и чувстват,е единствено плод на въображението-продукт на единството на всеобщия разум.

Най-странното от всичко тук е възникването на такава абстрактна концепция относно възможностите и разбиране ма каквое възмпжно и какво не,за абсолютното всичко и абсолютното нищо у сравнително примитивни (според съвременната цивилизация на 3апада-IYI) народи.

Буинти напомня за традициите на североамериканските индианци,ритуално изполващи пейотл- "Червения Христос" в обрядите на "Изконната Американска църква".

Но да видим що за растение е ибога,забравяйки за религии и други подобни човешки примеси.

Фото L. Pauwels И така,Tabernanthe iboga,от семейство Apocynaceae,разред Magnoliophyta-е вечнозелен храст,достигащ височина до 1.2 м и широчина до 1/2 м.Стволът е изправен,с много клонки.Листата са тъмнозелени,противостоящи си,тесни,овално-заострени.Цветовете са бели,понякога жълтеникави,тръбовидни,широко разтварящи се.Произхожда от джунглата на Западна Африка.Предпочита наторена и дренирана почва.Не обича пряка слънчева светлина,но в същото време е "зиморничава".Температурата не трябва да е под +20 оС.При +15 ибога спира да расте,при +10 й опадват листата,а при +5 загива.Даже при единични нощни застудявания(около +1),повечето растения загиват безвъзвратно.
==============================
=====

И ако много от четящите тези редове се питат за какво ли съм си губил времето.Само за да покажа някакъв си култ в далечна страна ли,то прочетете и долните редове от български сайтове,създадени от майки,поставили си за цел да спасят дежата си от дрогата.Това са тийейджъри,които вече са пристрастени,но нямат силите да се откажат и ибога,може би, е тяхното избавление.Как?Прочетете долните цитати и ще разберете

Цитат 1

"Сред пациентите с хероинова зависимост в Южна Африка напоследък се заговори усилено за едно противоречиво лекарство.То се нарича "Ибогаин" и е създадено на базата на растението ибога,което вирее в Габон.Според специалисти,то елиминира симптомите на абстиненцията и стремежа към хероин,като блокира мозъчните рецептори,които преди това са били активирани от наркотика.
Това го прави различно от конвенционалната антихероинова терапия като "Метадон",която предлага просто “ огледален” ефект на зависимите.
Преди да даде нова надежда на зависимите,"Ибогаин"-ът има доста съмнителна история.Той е забранен в редица страни,включително САЩ,не на последно място заради страничните си ефекти,които предизвикват психеделични състояния,подобни на последиците от ЛСД и "Мескалин".Свързват го също така с малък брой смъртни случаи(спомнете си,че за всеки човек се определя строго инфивидуална доза в Буити-IYI).
Клиничните изпитания на лекарството са още в самото си начало.Д-р Дебора Маш,изследовател от Университета в Маями е провела ограничени изследвания с пациенти.Тя е открила,че ибогаинът може да помогне на зависимите от хероин,алкохол и други вещества.
Лекарството не е преминало изпитания в Южна Африка.Очакваше бързо да им бъде даден карт бланш,но в крайна сметка това не стана.
Преторианският фармацевт Чарлз Русо,обаче,е твърдо убеден в ползата от лекарството.Той ръководи рехабилитационен център в Претория с доказани 60% успеваемост сред хероиново зависими.
“Познавам няколко души,които са използвали лекарството”- казва той “ Отначало мислех,че това са празни приказки.Но колкото повече чета по въпроса,толкова по-заинтригуван съм.”
Русо предполага,че причината,поради която ибогаинът не е широко разпространен,е проста :” Никой не знае за него”.


Цитат 2

"Разкрита е тайната на африканската трева,която помага на зависими от наркотици и алкохол"

Автор: New Scientist Journal
Превод: В. Божилова
Дата на публикуване: 27.01.2005

Разгадана е тайната на африканската трева,която помага на наркомани и алкохолици да се избавят от зависимостта си.Това откритие може да доведе до разработка и внедряване на по-безопасното и ефективно лекарство за подобни случаи, пише изданието ''New Scientist".От 1960 година много хора,зависими от наркотици,са казвали,че само едно доза ибогаин–халюциногенен алкалоид,получаван от корените на африкански храст "African shrub" им е помогнала да се избавят от зависимостта,като е намалила влечението им към дрогата.
Но тежките странични ефекти–в това число проблеми със сърцето и няколко смъртни случаи,са възпрепятствали масовата употреба на ибогаина за лечение.Затова пък няколко изследователи са се заели да търсят начин да получат положителен ефект от ибогаина,избягвайки рисковете.
В рамките на предишните изследвания било доказано,че когато у човек се създава наркотична зависимост,при него намалява производството на растежния фактор на нервите-глиално невротрофическия фактор GDNF.Затова група учени под ръководството на Дорина Рон от Калифорнийския университет в Сан Франциско решила да промери влияе ли ибогаинът на нивото на GDFN в мозъка.Учените установили следното-ако в кръвта на плъх се внесе ибогаин,то във вентралната тегментална област на мозъка се повишава производството на GDFN. И което е по-важно – при въвеждането или на ибогаин или непосредствено на GDFN, в този участък на мозъка се наблюдава намаляване на влечението на алкохолнозависимите опитни плъхове към алкохола,в същото време когато въвеждането на антитела,насочени срещу GDFN, анулира положителния ефект на ибогаина.
Резултатите от изследването са публикувани в списание "The Journal of Neuroscience".
“ Това звучи солидно – казва Стенли Глик,неврофармаколог от медицинския център Олбани в Ню Йорк,който няколко години се занимава с ибогаина- Възможно е те да са на прага на голямо откритие.”
В същото време и Глик и Рон отбелязват,че повишението на нивото на GDFN е само един от няколкото механизма, на които въздейства ибогаинът,за да намали зависимостта.
Синтетичният компонент на ибогаина, 18-метоксикоронаридин,който
,както доказва в своите изследвания Глик,помага на наркозависими,има по-малко опасни странични ефекти,отколкото ибогаина и най-вероятно също действа за сметка на повишението на нивото на GDFN. Само че изследователската група не поставя в центъра на изследванията си ибогаина,напротив,Рон мисли,че проучванията трябва да се ограничат.Тя казва: “ Имаме намерение да се откажем от ибогаина и да се концентрираме на GDFN. Нейната група планира да се заеме с търсене на начин за стимулиране на производството на GDFN без странични ефекти."

IYI



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .