Банер
semargl1.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Боб! Боб на помощ
Написано от Катерина Найденова   
Сряда, 01 Август 2007 00:00

Приемането на достатъчно бобови растения е важна крачка към здравословния хранителен режим. Последните проучвания показват, че растенията от семейство бобови може да намалят рискът от появата на аденом на дебелото черво, нераково образувание, което може да се видоизмени в рак.

Освен, че бобовите растения помагат на организма да се защити от рак, зеленият боб и грахът са много полезни за сърцето и кръвоносната система. В тях има специални фибри, които подсилват артериалните стени и по този начин намаляват опасността от инсулти при възрастните хора и хипертониците. За това е препоръчително да ядете поне по 3 пъти седмично варива.

По този начин се намалява рискът от рак с 30% и заплахата от сърдечно-съдови болести с 22%. Това свойство се дължи на съдържащите се в бобовите растения специални химични компоненти, които все още се проучват от учените. Известно е и, че бобовите храни са изключително богати на калий, магнезий и фибри, все неща, които почти липсват в хранителния режим на повечето хора.


Нуждата от бобови храни варира според всеки отделен човек. Активно спортуващите трябва да ядат всеки ден зеленчуци, като поне 4 пъти в седмицата това са бобови храни. За останалите се препоръчва по 3 пъти седмично, а за децата до 6 пъти, тъй като магнезият и фибрите са екзистенциално важни за растежа.

Повечето хора се притесняват да ядат бобови растения, заради неприятните газове, които се отделят при разграждането им. Това се дължи на фактът, че бобовите храни са богати на въглехидрати, които са трудносмилаеми и тяхното разграждане се извършва в червата от специални бактерии, които пък от своя страна отделят тези газове.

Няма причина, която да ви спира да ядете бобови растения като се има предвид, че на пазара се предлагат много лекарствени средства, които предотвратяват образуването на газове. Освен това има много естествени подправки, които вършат същият ефект. Такива са например семената на копъра, кимионът, канелата, анасонът, розмаринът, чесънът, босилекът и лимонената трева.

Бобовите храни са неизменна част от средиземноморската кухня, което е достатъчен аргумент, за да кажем че освен всичко те удължават и живота.

Все пак има хора, за които не е препоръчително да консумират бобови храни – това са хората със затруднена перисталтика на чревния тракт, а понякога бобовите растения предизвикват и проблеми със стомаха.

Добре е ако имате такива проблеми, да се консултирате с диетолог, защото той ще ви изготви щадяща диета, в която може да се включат например пасирани бобови храни.


От: Андрей Киров


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .