Банер
nBxrDDvmNF4.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

За релаксацията и медитацията
Написано от Администратор   
Вторник, 20 Май 2008 00:00
Как да зареждаме, запазваме и изразходваме правилно жизнената си енергия.

Едно от последствията на съвременния напрегнат ритъм на живот безспорно са стресът и преумората. За съжаление стресът се е превърнал в норма на живот за повечето хора. Когато тялото и умът на човека са претоварени, ефективността от неговата дейност значително намалява.

Ритъмът на живот, работата и различните развлечения пречат на човека да се успокои и отпусне. Дори почивайки си, той губи много енергия, защото се напряга за ненужни неща.
По този начин значителна част от енергията се губи безполезно по няколко причини:

Постоянното физическо напрежение
Повече енергия се губи за поддържането на мускулите в състояние на готовност за работа, отколкото за нейното изпълняване. Дори в седнало положение, мускулите на раменете, ръцете, гърба и корема са напрегнати без причина.

Емоциите
Всяка прекалено силна емоция (и положителна, и отрицателна) разрушава организма. Понякога за няколко минути проявен гняв човек загубва повече енергия, отколкото за извършването на физическа работа през целия ден. И нито витамините, нито балансираната диета могат да възстановят организма напълно.

Умственото напрежение
В този случай загубата на енергия може да се сравни с изтичане на вода, капеща от лошо затворената чешма. Възбуденият ум е главният “консуматор” на енергия в организма.

Да умеем да запазваме и правилно да изразходваме енергията, да се научим по естествен път да зареждаме тялото си с енергия по време на отдих – в това се състои целта на овладяването на изкуството на релаксацията.

Умствено-емоционалното напрежение, предизвикано от излишните тревоги, отнема значително повече енергия, отколкото физическото напрежение. Затова отпускането и “успокояването” на ума е много по-важно, отколкото физическата почивка.

Вътрешните органи (сърце, черен дроб, бели дробове) също се нуждаят от отдих, но човек не е способен да контролира тяхната работа и не знае как да ги разтовари. Това може да направи само природата на нашия организъм, когато умът е спокоен. Убедителен пример за това е сънят. По време на него умът “притихва” и вътрешните органи започват да се насищат с енергия.
Умът не може да се успокои сам. Опитайте се с една мисъл да изтласкате друга – така само ще се увеличите мислите и още повече ще се уморите.

Медитацията помага да се развие способността на ума да остава ясен и спокоен и умението да се използва неговия потенциал по всяко време (дори в суматоха). По време на медитация умът се успокоява и организмът получава заслужен отдих и отпускане. А след душевното и умственото успокояване веднага започва да се успокоява и всичко останало: психо-емоционалната дейност, нервната система, тялото като цяло. И най-важното - това състояние е напълно осъзнато.
Специалните физически и дихателни упражнения, които трябва да се изпълняват в строго определена последователност, помагат на организма да се освободи от шлаката и токсините.

Медитацията и релаксацията са средство за подготовката на човека за по-нататъшната му дейност - за да живее и твори пълноценно, да бъде щастлив и да споделя щастието си с другите.

Дишане за сърцето
• Седнете в удобна за медитация поза с изправен гръб.
• Осъзнайте физически тялото си. Ясно определете неговото положение във физическия свят: вида на помещението, обкръжаващите ви предмети, атмосферата.
• Обърнете внимание и на вътрешното си състояние и на заобикалящата ви атмосфера. Затворете очи.
• Осъзнайте дишането си. Отделете му 3-5 минути, наблюдавайки разширяването и свиването на гръдната си клетка.
• Преместете вниманието си на сърдечния център. Усетете неговия ефирен натиск.
• Определете централната точка и си я представете като малко светещо кълбо. Отъждествете се с нея. Вдишвайте бавно и усещайте нейното разширяване.
• Задръжте дишането и запазете чувството на съвместяване в себе си на всички фиксирани от възприятието форми.

tiabg.com

Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .