Банер
b58016476631f063c076cec6592a4019.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Кожата издава болестите
Написано от Стоян Захариев   
Сряда, 16 Май 2007 00:00
Млечнобелият цвят е сигнал за анемия или проблеми с дишането


Кожата е един от най-големите "издайници" на здравословното ни състояние. Тя е пълноценен орган, който допълва и донякъде дублира функциите на различни вътрешни органи и системи. Участва активно в процеса на дишане, отделяне и обмяна на веществата. Затова не е чудно, че благодарение на кожата си човек може да предсказва или да открива различни заболявания още преди те да са се проявили.

Жълт оттенък
Ако кожата ви е придобила жълтеникав оттенък, трябва бързо да направите изследвания на черния дроб и жлъчката. Възможно е да има застой на жлъчната течност или възпалителни процеси.

Млечна бледност
Прекалено бледата кожа може да е причинена от два проблема. Анемия, свързана с дефицит на желязо в организма, или на нарушения в дишането при заболявания на белите дробове и бронхите. Желателно е да се направи изследване на кръвта и флорография.

Синкав оттенък
Общата бледност на кожата в съчетание със синкави оттенъци особено в областта на носа, устните и ноктите издава проблеми със сърцето. Бързо отидете на лекар и направете кардиограма и изследване за физическо натоварване!

Мрамор
"Мраморната" кожа говори за чупливост на кръвоносните съдове и образуване на подкожни съсиреци.

Отпусната
Отпуснатата кожа е външно проявление на хроничното изтощение вследствие на системни заболявания.

Лъскава
Лъщящата кожа е признак на невротични разстройства.

Мазна
Мазната кожа се получава при хиперфункция на мастните жлези или при нарушения на мастния обмен в организма. Добре е хората с мазна кожа да направят изследвания на храносмилателната система и пълна кръвна картина.

Червени петна
Червеникавите петна по лицето и шията са най-често проява на някакъв вид алергия към храна или към лекарства.

Пъпки
Червените пъпки по лицето и тялото могат да бъдат знак или за проблеми със стомашно-чревния тракт, при които се появява отравяне, или са вследствие на прекалено високо ниво на мъжките полови хормони в организма.

Суха
Сухата кожа с восъчен тен е признак на хроничен гастрит, язва на стомаха или на дванадесетопръстника. Не е лошо да направите гастроскопия.

Лакти
Ако по лактите ви има участъци със суха кожа, това е знак за общо снижение на имунитета и липса на витамини в организма. Особено често сухата кожа по лактите се явява знак за недостиг на витамини от група В.

Гъша кожа
Участъците от гъша кожа по лицето и тялото се появяват, когато е налице алергия към лекарства, миещи препарати или козметика.

Подпухналост
Бледата и леко подпухнала кожа, особено на лицето и глезените е сигнал за чернодробни заболявания и проблеми с отделителната система. Добре е да се направи анализ на урината, биохимични изследвания на кръвта, както и ехография на органите в малкия таз.

Сивина
Сивкавата кожа обикновено е сигнал за заболявания на белите дробове.

Неравности
"Шарената" кожа с неравен цвят се появява като реакция на прекаленото съдържание на шлака и токсини в организма.

ТЕСТ

Кожата може да покаже каква е нашата биологична възраст. Има лесен тест за определяне на реалната ни възраст, разработен от американския учен геронтолог Рей Уолфорд. С палеца и показалеца стиснете силно кожата на външната страна на китката за 5 секунди. Засечете времето със секундарник, а не на око. След като пуснете кожата трябва да засечете за колко време побледнялата кожа ще възвърне предишния си цвят.
5 секунди - вие сте на около 30 години
8 секунди - около 40 години
10 секунди - около 50 години
15 секунди - около 60 години


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .